Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Parma" izcīna tiesības atgriezties Itālijas A Sērijā

Rolands Eliņš

"Parma" izcīna tiesības atgriezties Itālijas A Sērijā
Foto: Parma Calcio

LETA. Itālijas B sērijas klubs "Parma", kuram pieder Latvijas futbolists Dario Šits, trešdien pēc trīs gadu pārtraukuma nodrošināja nākamsezon atgriešanos Itālijas A sērijā.

"Parma" B sērijas 36.kārtas mačā viesos ar 1:1 (0:0) spēlēja neizšķirti ar "Bari".

Divas kārtas līdz turnīra beigām Parmas komanda iekrājusi 74 punktus un zemāk par otro pozīciju, kas arī ļautu nākamsezon sacensties Itālijas spēcīgākajā līgā, vairs nevar noslīdēt.

"Parma" šobrīd izīrē Šitu Itālijas C sērijas klubam Ferraras SPAL, kuram ir tiesības izpirkt latvieša līgumu ar "Parma".

Parmas komandai Šits pievienojas 2021.gadā no "Mettas" un B sērijā divu sezonu laikā aizvadīja piecas spēles, ar precīziem sitieniem vārtos neizceļoties. Vēl vienu spēli latvietis aizvadīja Itālijas kausa izcīņā, bet pārsvarā laukumā devās U-19 komandas sastāvā "Primavera 2 A" čempionātā, kur 20 mačos izcēlās ar 12 gūtiem vārtiem.

1913. gadā dibinātais "Parma" klubs ir trīskārtējs Itālijas kausa ieguvējs un divkārtējs UEFA kausa ieguvējs, kas aizvadījis 27 sezonas Itālijas augstākajā līgā, taču pirms dažiem gadiem nonāca lielās finansiālās problēmās, kas noveda pie bankrota. "Parma" tika atmesta uz D sēriju, no kuras 2015. gadā sāka ceļu uz augšu.

2020. gadā "Parma" atgriezās A Sērijā, taču tikai uz vienu sezonu, uzreiz izkrītot no tās. Tagad "Parma" ceturto reizi savā vēsturē izcīnījusi tiesības no B Sērijas pacelties uz augšu.

     [+] [-]

, 2024-05-01 22:29, pirms 2 nedēļām
Līdz ar to Šita karjera Parmā ir noslēgusies

     [+] [-]

, 2024-05-02 06:08, pirms 2 nedēļām
Daniel rakstīja: Līdz ar to Šita karjera Parmā ir noslēgusies
Reāli tā noslēdzās jau B sērijā