Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lemajičs par atmosfēru, lielisko centrējumu un ieteikumu nespēlēt ar galvu

Agris Suveizda

Lemajičs par atmosfēru, lielisko centrējumu un ieteikumu nespēlēt ar galvu
Darko Lemajičs. Foto: Sanita Sparāne/RFS

"TonyBet" Virslīgas sezonas pirmais Rīgas derbijs 5314 skatītāju priekšā "Skonto" stadionā noslēdzās ar čempionvienības RFS uzvaru pār "Riga" (2:1), un 80. minūtē pēc Roberta Savaļnieka piespēles par varoni kļuva uzmainītais Darko Lemajičs.

"Pirmām kārtām man ir jāpasakās Savam par lielisko centrējumu – šķita, ka viņš piespēlēja gluži vai no laukuma centra. Lielisks centrējums, un man atlika vieglākais – dabūt bumbu tīklā," portālam Sportacentrs.com teica Lemajičs, kurš guva ceturtos vārtus sezonā. "Šķita, ka pretinieki negaidīja, ka viņš no turienes piespēlēs, bet es gan gaidīju, jo tādas lietas daudz mēģinām gan treniņos, gan spēlēs. Centos paslēpties aizsargam aiz muguras, lai viņš mani nevarētu redzēt, un bumba perfekti trāpīja man uz galvas. Arī labi redzēju vārtsargu – centrējuma laikā viņš drusku pavirzījās uz otru pusi, un man izdevās trāpīt ļoti precīzi, lai viņam nebūtu iespēju noreaģēt. Vai bijām labākā komanda laukumā? Nezinu…Spēle bija līdzvērtīga. Nebija diez ko daudz vārtu gūšanas iespēju, bet beigās mēs šā viena vārtu guvuma dēļ bijām labāki. Tomēr tā bija 50%-50% spēle."

Abas komandas spēli sāka bez vadošajiem centra uzbrucējiem – Lemajičs šomēnes iedzīvojās galvas savainojumā un derbijā tika pie 20 spēles minūtēm. "Jūtos labi. Nedaudz ielauzu galvu, bet atsāku trenēties praktiski nākamajā dienā pēc tam, kad man uzlika šuves. Līdz vakardienai nesitu ar galvu, bet darīju visu pārējo un jūtos labi," teica Lemajičs, kurš laukumā tika sūtīts uz aizsardzības standartsituāciju, uzvaras vārtus guva ar galvu un apstiprināja, ka ārsti viņam drošības dēļ bija ieteikuši ar galvu nemaz nespēlēt. "Jā, bet ko gan es varu darīt…Šādā brīdī par to nedomā, turklāt arī nedomāju, ka savainojums ir nopietns – tikai skramba, liela skramba, bet skramba. Man ir vienalga – šo emociju dēļ biju gatavs savainoties atkal."

"Minūšu plāna pirms spēles īsti nebija. Runāju ar treneri, un viņš teica, ka skatīsies, kā spēle ritēs. Ja vajadzēs, tad došos laukumā, un beigās viss sanāca perfekti gan man, gan komandai," sacīja Lemajičs, kurš laukumā devās dažas minūtes pēc Diomandē dzeltenās kartītes. "Godīgi sakot, nezinu, vai tas bija saistīts. Iesildījos, tādēļ nezinu, ko treneri runāja savā starpā, bet jāuzteic, ka Isma aizvadīja lieliskas 70 minūtes – uzvarēja gandrīz visās divcīņās, pietrūka veiksmes iesist pašam, bet viņš paveica ļoti labu darbu komandas labā un palīdzēja komandas biedriem kādā brīdī uzelpot, kad "Riga" spēlēja agresīvi, īpaši pirmajā puslaikā."

"Treneri pirms spēles par taktiku nemaz tik daudz nerunāja, jo visi cits citu lieliski zinām – savā starpā spēlējam gandrīz katru otro mēnesi. Labi zinām taktiskās nianses, individuālās kvalitātes, "Riga" ir ļoti daudz meistarīgu spēlētāju, bet šādos mačos svarīgākā ir kaisle, emocijas un vēlme uzvarēt. Kad derbiji sākas, tad taktikas aiziet otrajā plānā, īpaši mūsu starpā, kad tiekas divas lielas komandas, kuras cīnās viena pret otru – daudz divcīņu, daudz skriešanas. Un jāuzsver, ka šodien bija lieliska atmosfēra. Latvijā jau esmu itin sen, bet tik daudz cilvēku uz derbiju redzēju pirmoreiz – bija ļoti patīkami," sacīja Lemajičs, kurš vārtu guvumu pret savu bijušo klubu nosvinēja ar lielāko prieku. ""Riga" pavadīju divus brīnišķīgus gadus, bet mana profesija ir gūt vārtus – katri vārti ir jāsvin, un šādos brīžos emocijas ir tik milzīgas, ka par to pat nedomā."

RFS pirmo apli noslēgusi ar četru punktu pārsvaru un otro apli sāks jau trešdien ar mājas spēli pret "Audu", kuru Mežaparkā salauza pašā izskaņā (2:1). "Esmu 100% gatavs, savainojums ir sadziedēts. Tas būs trenera lēmums, kurš ies pamatsastāvā, bet es esmu gatavs," serbs atbildēja uz jautājumu, cik daudz varētu spēlēt tuvākajās kārtās.