Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pēdējo četru sezonu Čehijas čempione Tršineca izglābjas un uzvar arī pusfināla septītajā kaujā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pēdējo četru sezonu Čehijas čempione Tršineca izglābjas un uzvar arī pusfināla septītajā kaujā
Tršinecas "Oceláři" hokejisti un līdzjutēji pēc pusfināla sērijas beigām Prāgas "O2" arēnā. Foto: Lukáš Filipec/Oceláři Třinec

Pēdējās četrās pabeigtajās Čehijas Ekstralīgas sezonās uzvarējusī un sesto finālu pēc kārtas sasniegusī Tršinecas "Oceláři" pusfināla sērijā pret Prāgas "Sparta" atspēlējās no 0-3 un triumfēja ar 4-3. Tršinecas vienība pēdējās divās kaujās no zaudējuma paglābās pamatlaika pēdējā minūtē.

Sērija iesākās ar galvaspilsētnieku uzvaru (3:0) savā laukumā. Pēcāk "Sparta" hokejistiem divi panākumi (3:2) pagarinājumos, bet ceturtajā cīņā "Oceláři" uzvarēja ar 4:1. Pēcāk Tršinecas vienība bija pirmoreiz pārāka (3:2) arī izbraukumā, bet sestajā kaujā Čehijas austrumu galā Polijas pierobežā "Oceláři" pagarinājumā uzvarēja ar 2:1, mājiniekiem līdzsvaru atgūstot 0,2 (!) sekundes pirms beigu sirēnas.

Vakar notikušajā spēlē "O2" arēnā Prāgā mājinieki pēc Jakuba Krejčīka metieniem izvirzījās priekšgalā piektajā minūtē un otrās trešdaļas 27. sekundē. Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, Tršineca bija iedzinējos, taču tai bija vairākums, ko 55 sekundes pirms beigām izmantoja slovāks Marko Daņo.

Pēcāk norisinājās nervus kutinošs četru pagarinājumu duelis, kurā par galveno varoni kļuva spēlē kopumā 55 metienus atvairījušais Ondržejs Kacetls, kā arī slovāks Milošs Romans, kurš ceturtā pagarinājuma otrajā minūtē iemeta uzvaras ripu.

Tršinecas klubs Prāgas "Sparta" uzveica arī iepriekšējo divu sezonu izslēgšanas turnīros.

Finālu jau vairāk nekā nedēļu pirms tam sasniedza regulārās sezonas spēcīgākā vienība Pardubices "Dynamo", kura pusfinālā aizslaucīja aizsargu Kristapa Zīles (63 spēlēs 6+9) un Jāņa Jaka (53; 4+28) pārstāvēto Litvīnovas "Verva".

Pirmās finālspēles otrdien un trešdien notiks Pardubicē, bet sestdien un svētdien komandas spēkosies Tršinecā.

Izmantotie avoti:
https://www.hokej.cz/zapas/2913172