Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Prizma" kraujas malā – čempionu pirmā iespēja pielikt punktu sērijai

"Prizma" kraujas malā – čempionu pirmā iespēja pielikt punktu sērijai
Artūrs Homjakovs un Kristaps Liepa. Foto: Agris Bricis

"Optibet" Baltijas Hokeja līgas pusfinālā abu sēriju favorītes ir panākušas 3-0 un finālistes teorētiski var kļūt zināmas jau šīs nedēļas pašā sākumā. Pirmā iespēja pielikt sērijai punktu būs čempionvienībai un regulārās sezonas uzvarētājai Jelgavas "Zemgale"/LBTU, kas šovakar plkst. 19.00 "Volvo" SC ledus hallē ciemosies pie "Prizmas". Tiešraide portālā Sportacentrs.com un TV4.

• Mājās "Zemgale" bija pārāka ar 6:1, 6:4 (bija arī 6:0), bet trešajā mačā gan pirmā vārtus guva "Prizma" – jau 41. sekundē trešos vārtus sērijā guva Kristaps Riekstiņš, mājiniekiem vadībā noturoties tieši 23 minūtes un beigās piekāpjoties ar 1:3.

• Visās trijās spēlēs bijis pa noraidījumam līdz spēles beigām. Pirmajā mačā izcēlās Edijs Brahmanis, otrajā spēlē – Kristiāns Zelts, bet trešajā – Miķelis Rēdlihs.

• "Zemgales" uzbrucējs Zelts saņēma 11 maču diskvalifikāciju, Rēdlihs tika sodīts ar trim spēlēm un sērijā atgriezīsies tikai tad, ja "Prizma" panāks septīto maču, bet Brahmanim bija mazākā diskvalifikācija – divas spēles, tādējādi Edijs šovakar drīkstēs atgriezties ierindā.

• Otrajā un trešajā spēlē "Prizma" iztika ne vien bez Brahmaņa, bet arī savainotā uzbrucēja Armanda Bērziņa. Sezona galā smadzeņu satricinājuma dēļ ir aizsargam Artūram Apfelbaumam.

• "Zemgales" labā četrus vārtus sērijā ir guvis Ričards Bernhards, pa četriem punktiem ir arī Renartam Alksnim (1+3), Gustavam Milleram un Artūram Homjakovam (abiem 0+4). "Prizmai" četri punkti ir Riekstiņam (3+1) un Kristeram Bormanim (2+2), kuriem ceturtdaļfinālā bija attiecīgi 2+4 un 4+1.

• Ja "Zemgale" kā pamatturnīra uzvarētāja pusfinālā iekļuva automātiski, "Prizma" bija piektā un ceturtdaļfinālā ar 3-1 izslēdza Tallinas "Panter".

• Regulārajā sezonā "Zemgale" savstarpējās spēlēs ieguva septiņus no astoņiem punktiem, taču pirmajā cīņā uzvarēja "Prizma", izglābdamās no 1:4 un pagarinājumā uzvarēdama ar 5:4 (pārējās spēlēs 5:12, 0:1, 1:8).

OHL pusfināli

Pāris1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērijā
Zemgale/LBTU – Prizma6:16:43:118.03.3-0
Mogo/LSPA – Kurbads5:12:1 pag.5:219.03.3-0

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


, 2024-03-18 16:46, pirms 3 mēnešiem
3 vojādžeri uzlādēti, brauksim ciemos.
Oļegs Sorokins. Foto: HS Rīga
5

Latvijas U18 izlases bāzes komandu HS "Rīga" turpinās vadīt Oļegs Sorokins

Hokeja skola "Rīga" pavēstījusi, ka organizācijas galveno komandu turpinās vadīt 50 gadus vecais Oļegs Sorokins, kuram arī turpmāk palīdzēs Sergejs Teluškins.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.