Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pēc netikšanas Stenlija kausa izcīņā Girgensona ''Sabres'' atlaiž galveno treneri
Dons Granato. Foto: AP/Scanpix

Pēc tam, kad 13. sezonu pēc kārtas Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai, ticis paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu.

Pēc regulārās sezonas beigām, kurā Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' nespēja kvalificēties izslēgšanas spēlēm, paziņots par galvenā trenera Dona Granato atlaišanu. Viņa aizvietotājs vēl nav paziņots.

''Sabres'' nav spēlējis NHL izslēgšanas spēlēs jau 13 sezonas pēc kārtas, kas ir ilgākā sausā sērija starp visām līgas komandām. Šo sezonu klubs noslēdza ar 84 punktiem 82 spēlēs un 12. vietu Austrumu konferencē. Granato par ''Sabres'' galveno treneri tika iecelts 2021. gada 17. martā un komandu vadīja 274 regulārās sezonas spēlēs (122-124-27). Pirms šīs sezonas bija gaidas, ka ''Sabres'' cīnīsies par izslēgšanas spēlēm, taču tās nepiepildījās praksē.

''Vēlos pateikties Donam par viņa pavadīto laiku Bufalo. Viņš bijis nozīmīga daļa vairāku mūsu hokejista progresā un pavisam noteikti bijis pareizais treneris, kurš mums palīdzējis tikt līdz brīdim, kurā esam šobrīd. Jutām, ka ir pareizais laiks, lai virzītos citā virzienā. Manas gaidas ir būt starp pretendentēm uz izslēgšanas spēļu vietu un pat cīņu par titulu, un tās šajā sezonā netika piepildītas,'' lēmumu komentēja ''Sabres'' ģenerālmenedžeris Kevins Adamss.

Bez līguma ir arī visu savu NHL karjeru Bufalo pavadījušais Girgensons. Viņam aiz muguras statistiski sliktākā NHL sezona - 63 spēlēs uzbrucējs guva astoņus vārtus un izdarīja sešas rezultatīvās piespēles. Pret iepriekšējo sezonu viņš iekrāja par četriem rezultativitātes punktiem mazāk.

Dons Granato 2023./2024. gada sezonas laikā kļuvis par astoto NHL treneri, kurš tiek atlaists. Pirms tam par līdzīgiem soļiem izšķīrās Edmontonas ''Oilers'', Minesotas ''Wild'', Sentluisas ''Blues'', Otavas ''Senators'', Ņujorkas ''Islanders'', Losandželosas ''Kings'' un Ņūdžersijas ''Devils''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/don-granat...

     [+] [-]

, 2024-04-16 17:23, pirms 2 nedēļām
Sastāvs Buffalo nav slikts un plovos ar šo sastāvu vajadzētu tikt.Pēdējās divas sezonas,īpaši pērnā,bija tam tuvu.Varbūt jāatbrīvojās no dažiem vājiem ķēdes posmiem un rezultāts būs.Pirmais izrādās treneris un tālāk jau redzēsim ar ko tiks vai netiks pagarināti kontrakti.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-16 17:31, pirms 2 nedēļām
alguns rakstīja: Sastāvs Buffalo nav slikts un plovos ar šo sastāvu vajadzētu tikt.Pēdējās divas sezonas,īpaši pērnā,bija tam tuvu.Varbūt jāatbrīvojās no dažiem vājiem ķēdes posmiem un rezultāts būs.Pirmais izrādās treneris un tālāk jau redzēsim ar ko tiks vai netiks pagarināti kontrakti.
Kas liek domāt ka vajadzēja tikt?-viņiem nevienu sezonu nav bijis pat tuvu play-off sastāvs..

     [+] [-]

, 2024-04-16 18:03, pirms 2 nedēļām
Kamēr jaunais treneris iejutīsies atkal puse sezonas būs galā.

     [+] [-]

, 2024-04-16 18:20, pirms 2 nedēļām
Vai tur tiešām treneris bija vainojams, nevis GM? Vai trenerim tika nodrošinās sastāvs, spējīgs kvalicitēties play-off? Ja 13 gadus nevar kvalificēties, tad vaina nav meklējama trenerī.