Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Stenlija kausa izcīņā neiekļuvusī "Canadiens" pagarina līgumu ar Senluī
Martēns Senluī. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas "Canadiens" pēc regulārās sezonas noslēguma paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Martēnu Senluī. Jaunā vienošanās paredz sadarbību uz nākamajā trīs sezonām.

Martēns Senluī par Monreālas "Canadiens" galveno treneri kļuva 2022. gada februārī, kad aizvietoja atlaisto Dominiku Dušarmu. 48 gadus vecais speciālists pirms tam par galveno treneri nebija strādājis.

Pašreizējā vienošanās bija spēkā līdz 2024./25. gada sezonas beigām, bet līgumā bija iestrādāts punkts, kas ļauj "Canadiens" sadarbību pagarināt uz vēl diviem gadiem, un pēc regulārās sezonas noslēguma klubs iespēju izmantoja.

82 spēlēs "Canadiens" izcīnīja 30 uzvaras, Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojoties 15. vietā un trešo reizi pēc kārtas paliekot bez izslēgšanas spēlēm.

Spēlētāja karjeras laikā Senluī NHL aizvadīja 1134 spēles, izceļoties ar 391 vārtiem un 642 punktiem. 2004. gadā uzbrucējs kopā ar Tampabejas "Lightning" izcīnīja Stenlija kausu, bet 2018. gadā Senluī tika uzņemts NHL Slavas zālē.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/montreal-c...