Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Rīgā PČ laikā āra kafejnīcās drīkstēs izvietot ekrānus un dzērienu iekārtas

Agris Suveizda

Rīgā PČ laikā āra kafejnīcās drīkstēs izvietot ekrānus un dzērienu iekārtas
Latvijas hokeja izlases fani. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Lai rīdzinieki varētu kopīgi just līdzi Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā hokejā, Rīgā būs atļauta pārvietojamo dzērienu iekārtu un televīzijas ekrānu izvietošana āra kafejnīcās, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Pašvaldībā norāda, ka TV ekrānu un dzērienu iekārtu izvietošana pieļaujama ne tikai vasaras terasēs, kas nav piesaistītas pastāvīgās ēkās izvietotām kafejnīcām un restorāniem, bet arī vasaras kafejnīcās, kas izvietotas pie ēkās esošiem restorāniem un kafejnīcām. Pērnā gadā šādu iespēju izmantoja 14 kafejnīcu un restorānu.

Lai izvietotu āra kafejnīcu, nepieciešams saņemt pašvaldības atļauju ielu tirdzniecībai. Atļauja piesakāma elektroniski, portālā "eriga.lv" sadaļā "Ielu tirdzniecība" vai klātienē, Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) klientu apkalpošanas nodaļās. Iesniedzot pieteikumu, piezīmju daļā jānorāda vajadzība izvietot dzērienu iekārtu un/vai TV ekrānu.

Ja ielu tirdzniecības atļauja jau ir saņemta vai iesniegums vasaras kafejnīcas atļaujas saņemšanai jau ir iesniegts, uzņēmumam jānosūta informācija AIC uz e-pastu "uznemeji@riga.lv", norādot kafejnīcu, tās adresi, pievienojot fotogrāfiju ar paredzēto elementu iekārtojumu. Pēc atļaujas ielu tirdzniecībai saņemšanas pārvietojamas dzērienu iekārtas darbībai, jāsaņem saskaņojums alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai novietnē.

Satura atskaņošanai uz ekrāniem jāsaņem AKKA/LAA un LAIPA licences. Plašāka informācija par vasaras kafejnīcu saskaņošanas kārtību Rīgā pieejama "riga.lv". Kā ziņots, 2024.gada pasaules čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26.maijam, Latvijas izlase pirmo spēli aizvadīs 11. maijā pret Poliju un grupā tiksies arī ar Franciju, Kazahstānu, Vāciju, Zviedriju, Slovākiju un ASV.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2024-04-29 14:00, pirms 2 nedēļām
Vai šogad esplanādē vai kāda vietā tiks organizēti lielie ekrāni lai pūlīs var kopīgi āra susināt aliņu un kopā fanot?

Kafejnīcas vieta ir tik cik ir un tas esplanādes un arēnas ekrānu kaifs bija lielisks pagajšgad!

     [+] [-]

, 2024-04-29 21:57, pirms 2 nedēļām
Būs fanu telts pie Arēna Rīga

     [+] [-]

, 2024-04-29 22:19, pirms 2 nedēļām
ivario rakstīja: Būs fanu telts pie Arēna Rīga
To tikko arī izlasiju, bet tas nav tas, visi telti saspiežās uz lūr uz 43 collu tv...
Labāk lielos ekrānus kā bija pagajušogad