Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Jaguar" komanda ar izcilu stratēģiju uzvar "Formula E" posmā Monako

Juris Grīns
Juris Grīns

"Jaguar" komanda ar izcilu stratēģiju uzvar "Formula E" posmā Monako
Foto: FIA Formula E

Pateicoties lieliskai komandas stratēģijai, par "Formula E" sacensību uzvarētāju Monako trasē nedēļas nogalē kļuva Mičs Evanss. Otro vietu guva Niks Kesidijs, kā rezultātā "Jaguar" komanda izcīnīja dubultuzvaru.

Abi jaunzēlandieši parādīja dominējošu veikumu Monako "e-Prix" posmā, kas par diviem apļiem tika pagarināts vairāku drošības auto periodu dēļ. Evanss bija līderis sacensību lielāko daļu.

No pole position startēja čempionāta līderis Paskals Vērleins, sākotnēji noturot līderpozīciju. "Jaguar" braucēji Evanss un Kesidijs pēc kvalifikācijā pieļautajām kļūdām cīņu uzsāka no otrās rindas. Startā Stofels Vandūrns saglabāja otro vietu, bet Evanss tika priekšā komandas biedram.

Vērleins vadību zaudēja, kad iebrauca pēc "Attack Mode", tāpat arī Vandūrns. Savukārt Kesidijs piebremzēja savus sekotājus, lai Evanss varētu tiks pie savas "Attack Mode", bet zaudētu iespējami mazāk. Rezultātā Evanss strauji palielināja pārsvaru un ieguva "Attack Mode" ne vien 11., bet vēl arī 13. aplī, abas reizes noturot vadību. Pēc tam Evanss palaida savu pārinieku priekšā, kurš arī līdz ar to nezaudēja pozīcijas pēc savas otrās "Attack Mode" saņemšanas, bet vēlāk atdeva līderpozīciju atpakaļ Evansam.

Rezultātā Evanss guva pirmo uzvaru šosezon, nepilnu sekundi aizmugurē finišēja Kesidijs, kamēr trešo vietu sasniedza "DS Penske" komandas braucējs Vandūrns, finišu šķērsojot gandrīz četras sekundes aiz uzvarētāja. Ceturto vietu guva viņa komandas biedrs Žans-Eriks Verņs, savukārt "Porsche" pārstāvis Vērleins beigās palika piektais.

Šis bija "Formula E" sezonas astotais posms. Nākamā sacīkšu nedēļas nogale 11. un 12. maijā Berlīnē, kur tiks aizvadīti nākamie divi posmi. Pirms tam kopvērtējumā vadību saglabā Vērleins, kuram septiņus punktus zaudē Kesidijs, taču arī citi neatpaliek ļoti daudz. Evanss pēc šīs uzvaras ir piektajā pozīcijā, 25 punktus aiz līdera.

Monako "e-Prix" rezultāti:

Kopvērtējums pēc 8. posma:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv