Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Juris Grīns
Juris Grīns

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.

F1 sacensībām atgriežoties Šanhajā pēc piecu gadu pārtraukuma, jau kādu laiku pirms kvalifikācijas sākuma trasē sākās neliels lietus. Lai gan asfalts nebija ļoti slapjš, pirmo kārtu visi jau uzsāka ar vidēji mitram laikam piemērotajām riepām. Spēcīgāki nokrišņi tika prognozēti nedaudz vēlāk.

Pirmajā kvalifikācijas daļā cīņu pabeidza abi "Alpine" braucēji Pjērs Gazlī un Estebans Okons, kurš uz šo posmu vienīgais no abiem saņēmis uzlabotu šasiju. Tāpat otrajai kārtai nekvalificējās "Williams" piloti Alekss Albons un Logans Sardžents, starp kuriem iespraucās RB vienības braucējs Juki Cunoda. Kā pirmais "aiz strīpas" tālāk tika vietējais varonis Guanju Žou, uzrādot 15. rezultātu. Ātrākais bija Serhio Peress no "Red Bull", kuram sekoja Noriss un Makss Verstapens. Vien ar otrā desmitnieka cienīgiem rezultātiem otrajā kārtā iekļuva "Mercedes" braucēji. Savukārt jau noslēdzoties laika atskaitei, vienā no trases vietām, līdzīgi kā treniņā, bija aizdedzies zālājs, kas gan cīņu starp pilotiem neietekmēja.

Otrās sesijas sākums nedaudz aizkavējās, bet lietus mākoņi tikmēr tuvojās. Tā kā pēdējās minūtēs lietus pastiprinājās, Džordžam Raselam neizdevās pagūt uzrādīt gana labu rezultātu un ar 11. pozīciju viņš savu cīņu noslēdza priekšlaicīgi. Tālāk netika arī "Haas" braucēji Kevins Magnusens un Niko Hilkenbergs, tāpat RB pilots Daniels Rikjardo un treniņbraucienu ātrākais braucējs Lenss Strols ar "Aston Martin" formulu. Toties Žou atkal, kā pēdējais no visiem, tika nākamajā kārtā. Viņu un Raselu šķīra tikai 0.038 sekundes. Ātrākais bija Verstapens, kuram sekoja "Ferrari" pārstāvis Šarls Leklērs un Peress.

Lai gan pēdējā kārtā visi trasē devās ar vidēji slapjā laika riepām, trase bija kļuvusi daudz slapjāka. Leklērs saslīdēja un viegli ietriecās mīkstajā barjerā, tomēr lieli bojājumi spēkratam netika nodarīti. Grūti vadāmas bija arī citas mašīnas, un jau pirmajā lidojošajā aplī ārpus trases izbrauca arī F1 sezonas līderis Verstapens. Tiesneši turklāt dzēsa "Red Bull" pilota tā brīža rezultātu par trases limitu pārsniegšanu, bet otrajā mēģinājumā sportists apļa beigās nenoturējās trasē, tomēr spēja turpināt braukšanu. Tiesneši viņa apli atkal anulēja. Apļu laikus zaudēja vēl arī daži citi piloti, tostarp Noriss.

Pilnībā neprognozējamā cīņā pavisam slapjā trasē pašās beigās ātrāko laiku sasniedza tieši Noriss, tiesneši viņam šo apli anulēja, bet neilgi pēc tam atjaunoja, līdz ar to brits rīt sprinta sacīkstē startēs no pole position. Tuvu negaidītai uzvarai bija Hamiltons, kuram izdevās ļoti labs sniegums, tomēr "Mercedes" pārstāvis palika otrais. Aiz viņiem sekoja veterāns Fernando Alonso ar "Aston Martin" un Verstapens, kurš uzvarētājam zaudēja nedaudz virs divām sekundēm. Trešo starta rindu izcīnīja viņa komandas biedrs Peress un Karloss Sainss, septītais beigās palika otrs "Ferrari" pilots Leklērs, kuram sekoja uzvarētāja Norisa pārinieks Oskars Piastri. Abi "Kick Sauber" braucēji Valteri Botass un Žou noslēdza pirmo desmitnieku.

Sprinta sacīkste startēs sestdien plkst. 6:00 no rīta pēc Latvijas laika, bet pēc tam plkst 10:00 sekos "Grand Prix" kvalifikācija. Nedēļas nogales galvenās sacensības tiks aizvadīts svētdien, ar sākumu plkst. 10:00.

Ķīnas GP sprinta kvalifikācijas rezultāti:

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:25, pirms 2 nedēļām
Nepietiek jau ar to, ka sezonā ir 24 posmi? Sprinta kvalenes, sprinta sacenes, grand prix kvalene. Nu jau par traku
Man tomēr labāk patika kvalene 1h, svētdien gonka! Viss, āmen!!

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:33, pirms 2 nedēļām
Beidzot vismaz kāda interesanta sesija, kur beigās nevarēja prognozēt kurš būs pirmais

     [+] [-]

, 2024-04-19 12:46, pirms 2 nedēļām
Ja rīt sauss būs, tad Max pa lielam konkurentu nav.

     [+] [-]

, 2024-04-19 13:21, pirms 2 nedēļām
cerams, noturēs aizmugurē pa abiem Maxi, tad moš būs interesanti pirmie 5 apļi.

     [+] [-]

, 2024-04-19 16:43, pirms 2 nedēļām
EUcerin rakstīja: Nepietiek jau ar to, ka sezonā ir 24 posmi? Sprinta kvalenes, sprinta sacenes, grand prix kvalene. Nu jau par traku
Man tomēr labāk patika kvalene 1h, svētdien gonka! Viss, āmen!!
Sports attīstās un paplašinās visur, kā rezultāta slodze pieaug.
Futbols - Euro paplašināts, PK paplašināts, nakamgad ČL būs vel vairāk spēles.
NBA - Sezonas vidū kauss, tad vel playin dažām komandām, kā rezultātā vairāk spēles.
NHL - tur jau no laika gala grafiks ir tāds ka....

Bet ir pieprasijums, būs piedāvājums, mums faniem vajag vairāk spēles, vairāk stundas gonkās, vairāk neparedzamus notikumus, es tikai par.

Kaut vai NHL reg sezona būtu 100 spēles!

     [+] [-]

, 2024-04-19 18:33, pirms 2 nedēļām
Ja nebūs lietus, tad Lando un Luisam klāsies smagi, Meršiem ļoti slikts temps šajā trasē.

Pa lielam, ja nenotiek brīnums, buļļiem jāņem top 2 pārējo var sadalīt Ferrari.

Palielam intrigu var uztaisīt lietaini apstākļi. Žou lielisks atbalsts no skatītājiem .