Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons: "Sausā trasē man nav izredžu pret "Red Bull" un "Ferrari" pilotiem"
Lūiss Hamiltons. Foto: Motorsport.com

Slapjā trasē izcīnījis pirmo starta vietu uz Ķīnas GP sprinta sacīksti, Lando Noriss atklājis, ka pēdējā lidojošajā aplī pielietojis "visu vai neko" taktiku. Lūiss Hamiltons spiests atzīt, ka sausā trasē noteikti nespēs finišēt otrajā vietā, lai gan sprintu rīt sāks no pirmās rindas. Arī Fernando Alonso izaicinošajos apstākļos izvēlējies iziet uz risku, kas atnesa viņam trešo vietu. Makss Verstapens tikmēr neesot spējis dabūt riepās vajadzīgo temperatūru, tādēļ mašīna slīdēja un iznākumā vien ceturtā pozīcija.

Norisa priekšpēdējo apli par trases limitu pārsniegšanu tiesneši dzēsa. Tāpat sākotnēji tika dzēsts viņa pēdējais aplis, jo sportists ieskriešanās apļa pēdējā līkumā bija izbraucis aiz baltās līnijas, iebraucot arī grants joslā. Tā kā bija redzams, ka pirmajā sektorā viņš šādi nekādas priekšrocības nav guvis, tika pieņemts lēmums rezultātu "McLaren" pilotam atgriezt. Iznākumā viņš sprintā varēs startēt no pole position.

Lando Noriss ("McLaren"): "Bija sarežģīti. Šādās sesijās vienmēr būsi nervozs, sevišķi, ja līst kvalifikācijā. Pa sausu asfaltu ar savu ātrumu biju apmierināts, domāju šonedēļ mums ir labs ātrums. Lai gan bija satraukums, apstākļi ir tādi, ka jāriskē, jāspiež gāze grīdā, jāmēģina dabūt riepās vajadzīgā temperatūra un tā tālāk. Pirmie apļi nepavisam nebija labi, bet pēdējais bija. Braucu ar domu - visu vai neko. Žēl, ka tā nebija īstā kvalifikācija, bet tāpat labi. Kļuva arvien slapjāks un slapjāks. Pēdējos divos apļos apstākļi bija sliktāki kā iepriekš. Biju nervozs un pieļāvu arī dažas kļūdas, sākās neliela akvaplanešāna. Bet tas ir interesanti. Tas liek sirdij pukstēt straujāk. Izcīnīt pirmo vietu, tas ir tieši tas, ko gribējām. Iespējams, arī rīt līs. Domāju, ka pārējie sprintā būs daudz tuvāk, bet ātrums mums ir labs gan sausā, gan slapjā trasē. Lai arī šis ir neliels pārsteigums, esmu priecīgs par komandas darbu, mašīna uzvedas labi. Tas atmaksājas."

Lūiss Hamiltons ("Mercedes"): "Apstākļi bija visai sarežģīti, saķeres nebija nevienam, bet esmu apmierināts. Nopriecājos, kad redzēju, ka nāk lietus, jo sausā trasē neesam pietiekami ātri. Lietus deva mums labāku iespēju. Ja šādi būs arī sprintā, tad mums ir izredzes izcīnīt līdzvērtīgu pozīciju. Ja būs sauss, "Ferrari" un "Red Bull" tiks priekšā. Varbūt ir izredzes noturēt aizmugurē pārējos."

Fernando Alonso ("Aston Martin"): "Bija satraucoši. Katrā aplī riepu dēļ apstākļi bija savādāki, ar katru apli tās kļuva labākas, bet tajā pašā laikā pati trase palika arvien slapjāka. Bija grūti saprast, cik laba ir saķere un, kādu risku var uzņemties. Nav īsti skaidrs, cik ātri esam, bet rīt noskaidrosim. Šonedēļ priekšā vēl daudz sacīkšu apļu. Redzēsim, vai arī rīt spēsim kvalificēties augstu."

Makss Verstapens ("Red Bull"): "Bija neticami slidens. Bija lielas grūtības dabūt riepās nepieciešamo temperatūru, līdz ar to arī grūtības noturēt mašīnu trasē. Ne brīdi šajā ziņā nebija viss labi, tāpēc braukšana bija kā pa ledu. Līdz ar to esam pelnījuši tādu vietu, kādā esam. Sausā trasē izskatāmies samērā labi. Startēt no iekšējās malas šeit nav pats labākais variants, jo saķere ir zemāka, ja salīdzina ar labo pusi. Jāmēģina startu veikt pēc iespējas labāk. Pēc tam būs jāveic diezgan daudz apļus ar vienu riepu komplektu, bet tas visu padara interesantu."

Izmantotie resursi:
www.f1.lv