Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

Juris Grīns
Juris Grīns

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.

Kad bija aizritējušas aptuveni 15 minūtes no stundu garā treniņa, vienā no Šanhajas trases līkumiem bija aizdedzies zālājs, līdz ar ko tika izkārti sarkanie karogi. Trases darbinieki ātri likvidēja nelielās liesmas un braukšana varēja atsākties. Citi būtiski incidenti nenotika, ja neskaita nelielas kļūdas un riteņu sabloķēšanas no pilotu puses.

"Red Bull" komandas piloti ilgu laiku ierindojās pirmajās divās pozīcijās, bet treniņa noslēguma fāzē rezultāti pamainījās. Beigās ar laiku 1:36.302 uz pirmo pozīciju pacēlās Strols, par 0.327 sekundēm pārspējot "McLaren" pilotu Piastri, kurš uz pirmo pozīciju bija pacēlies neilgu laiku pirms tam. "Red Bull" braucēji Verstapens un Serhio Peress otrā rezultāta īpašniekam Piastri zaudēja nedaudz, ieņemot trešo un ceturto vietu. Labi šajā treniņā izskatījās arī "Haas" komanda, Niko Hilkenbergam un Kevinam Magnusenam ierindojoties piektajā un sestajā vietā.

Blāvs sniegums pagaidām "Ferrari" pilotiem Šarlam Leklēram un Karlosam Sainsam, kas ar mīkstajām riepām palika 13. un 14. vietā, līderim zaudējot zem divām sekundēm. Piastri komandas biedrs Lando Noriss, "Mercedes" braucēji Džordžs Rasels un Luiss Hamiltons, tāpat arī Strola pārinieks Fernando Alonso palika pie cietajām riepām un ierindojās vienās no pēdējām pozīcijām.

Tā kā šī ir sprinta sacensību nedēļas nogale, šis bija vienīgais nedēļas nogalē plānotais treniņš. Jau plkst. 10:30 pēc Latvijas laika sāksies sprinta kvalifikācija, sestdien notiks sprinta sacīkste (6:00) un galvenās sacīkstes kvalifikācija (10:00), bet svētdien, kā ierasts, norisināsies "Grand Prix" sacensības (10:00).

Ķīnas GP treniņa rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.f1.lv