Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss: "Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā"
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Vēl brīdī, kad Karloss Sainss devās uz lidmašīnu, lai lidotu uz Austrāliju, sportistam nešķita, ka būs gatavs stāties uz starta F1 čempionāta trešajā posmā. Pēc izcīnītās uzvaras spāņu pilots atklāj, kā rīkojies, lai divu nedēļu laikā spētu atlabt no apendicīta operācijas un fiziski izturētu sacīkšu distanci.

"Kad bija laiks lidot uz Austrāliju, aizvien atrados gultas režīmā," stāsta Sainss. "Tik tikko varēju izmantot vēdera muskuļus, lai pakustētos. Tobrīd man nešķita, ka varēšu startēt. Nokļuvu lidmašīnā, bet, kad piezemējos Austrālijā, jutos jau daudz labāk."

Sainss neslēpj, ka veltījis visas iespējamās pūles, lai nebūtu jāizlaiž vēl viens posms. Sportists ievēroja ļoti stingru režīmu un izmantoja visas pieejamās iespējas, kas palīdz ātrāk atkopties pēc šādām operācijām.

"Runāju ar citiem profesionāliem sportistiem, ar ārstiem Spānijā un ārvalstīs," atklāj Sainss. "Tad kopā ar komandu izveidojām plānu. Iemesls, kāpēc sportisti atlabst ātrāk, ir tas, ka viņi var septiņas dienas nedēļā, 24 stundas diennaktī veltīt tam, lai atlabtu. Un tieši to es darīju. Divreiz dienā uz stundu gāju hiperbārās oksigenācijas kamerā, izmantoju Indiba aparātu, kas ir elektromagnētiska ierīce brūcēm. Biju izplānojis laiku, ko jāpavada gultā, laiku, kad staigāt, kad ēst, kāda veida ēdienus ēst, lai atlabtu. Pilnīgi visu biju pakārtojis šai atlabšanai, lai būtu gatavs startēt Austrālijā."

Austrālijas GP izcīņā "Ferrari" pilots sasniedza savu trešo uzvaru F1 karjerā, bet Makss Verstapens, kuru viņš bija apdzinis otrajā aplī, izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs