Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Lielbāržiem tukša riepa un trešā vieta "Dutch Masters" motokrosā

Lielbāržiem tukša riepa un trešā vieta "Dutch Masters" motokrosā
Foto: WSC

Lai sagatavotos nedēļas nogalē gaidāmajam pasaules čempionāta otrajam posmam blakusbvāģu motokrosā, brāļi Daniels un Bruno Lielbārži ceturtdien, 9. maijā, startēja Nīderlandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" sacensībās Hērdes trasē. Otrajā sacīkstē bija problēmas ar riepu un divu braucienu summā tika ieņemta trešā vieta "ONK Sidecar Masters" klasē.

Turpat Hērdes trasē nedēļas nogalē notiks pasaules čempionāta sacensības. Pēc pirmā posma brāļi Lielbārži ir sezonas kopvērtējuma līderi.

"Dutch Masters" sacensībās brīvajos treniņbraucienos Lielbārži bija septītie, bet kvalifikācijas treniņā uzrādīja trešo rezultātu. Pirmajā finālbraucienā izdevās aizcīnīties līdz otrajai pozīcijai, kamēr ar 31 sekundes pārsvaru uzvarēja pasaules čempionāta dalībnieki Koens Hermanss/Bens van den Bogārts. Trešo vietu ieņēma Džeisons van Daele/Loets van der Puttens, kurus latviešu braucēji apdzina dažus apļus pirms finiša.

Otrajā braucienā Lielbārži bija gatavi iesaistīties cīņā par pirmo trijnieku, bet riepa sāka laist gaisu, tāpēc nācās tempu samazināt. Tika zaudētas pozīcijas un finišā septītā vieta, kamēr divu sacensību summā - trešā. Braucienā atkal uzvarēja Hermansa/Van den Bogārta duets, kļūstot par kopvērtējuma uzvarētājiem. Van Daele/Van der Puttens otrajā vietā braucienā un arī "ONK Sidecar Masters" summā. Trešie otrajā sacīkstē bija Gerts van Vervens/Aivars van de Vīls. Startēja arī citi pasaules čempionāta dalībnieki.

"Dutch Masters" posma kopvērtējums:

VietaEkipāžaPunkti
1.Hermanss/Van den Bogārts50
2.Van Daele/Van der Puttens42
3.Lielbārdis/Lielbārdis36
4.Van Vervens/Van de Vīls34
5.Vijerss/Van Hakls34
6.Prummers/Lebretons34
7.Vilkinsons/Millards28
8.Mulderss/Van Deutekoms26

"Nolēmām startēt Nīderlandes čempionāta posmā Hērdē, pirms nedēļas nogalē gaidāmā pasaules čempionāta posma," ziņo brāļi Lielbāržu komanda. "Kvalifikācijas braucienā jutāmies labi un tikām pie trešās starta barjeras izvēles. Pirmajā braucienā labs starts - sākām no sestās pozīcijas un finišā izdevās izcīnīt otro vietu. Otrajā braucienā arī labs starts un sākām iet garām konkurentiem, bet pēkšņi - tukša riepa. Nevēlējāmies lieki riskēt un turpinājām braucienu mierīgi, finišējot septītajā pozīcijā. Esam apmierināti ar moča uzstādījumiem un savu ātrumu. Šis noteikti bija labs treniņš pirms pasaules čempionāta braucieniem."

Gatavojoties turpat gaidāmajam Eiropas čempionāta posmam kvadriciklu klasē, arī Kārlis Lizanders un Kārlis Neija stājās uz starta. Kamēr abos braucienos uzvaru guva Manfrēds Cīnekers, mūsējie palika tālāk aizmugurē. Lizanderam 19. vieta pirmajā braucienā un 33. vieta otrajā, kamēr Neijam pirmajā sacīkstē izstāšanās, bet otrajā - 22. rezultāts. Summā Lizanders ierindojās 22. vietā, kamēr Neija palika 36.

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/events...


Jānis Reišulis. Foto: Reišulis MX

Motosportists Jānis Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās

LETA. Latvijas motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis šosezon neatgriezīsies sacensībās, pirmdien paziņoja 16 gadus vecā sportista pārstāvji.
Foto: Keita Klikuča
1

Uzvaru Latvijas kausā MX50+ klasē ar skaistu braukšanu izcīna Leons Kozlovskis

18. maijā Lubānas mototrasē tika aizvadīts Latvijas kausa otrais posms motokrosā. Pavisam kopā bērnu un pieaugušo klasēs Lubānā uz starta stājās un silto laiku trasē izbaudīja 192 dalībnieki.
Foto: Māris Stiprais

Lubānā Latvijas kausā motokrosā startējuši vairāk kā 90 jaunieši

18. maijā Lubānas mototrasē norisinājās Latvijas kausa otrais posms motokrosā. Šajā posmā uz starta jauniešu klasēs stājās 95 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas.