Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Cēsu ralliju šogad varētu iekļaut Igaunijas čempionāta kalendārā

Cēsu ralliju šogad varētu iekļaut Igaunijas čempionāta kalendārā
Foto: Dace Janova, 4rati.lv

Ekonomisku apsvērumu dēļ šogad nenorisināsies Veru rallijs, kam būtu bijis jābūt Latvijas čempionāta trešajam un Igaunijas čempionāta ceturtajam posmam. "Võru Rally" norise bija plānota 7. un 8. jūnijā.

"Veru rallijs tiek atcelts esošo un pieaugošo ekonomisko grūtību dēļ, kas radījušas neparedzētu deficītu sacensību budžetā," sacīja rallija direktors Jakko Vīlo. "Diemžēl jāsaka, ka šobrīd ir ļoti sarežģīti atrast finansiālu atbalstu. Skaidrs, ka ar tīru entuziasmu, ieņēmumiem no biļetēm un ieguldījumu no braucējiem, kas piedalās šajās sacensībās, nav pietiekoši. Ceru, ka nākotne būs gaišāka un pienāks brīdis, kad ātras rallija mašīnas atkal redzēsim Veru ceļos kā daļu no Igaunijas čempionāta."

Igaunijas Autosporta asociācija (EAL) šobrīd meklē alternatīvas, kur sarīkot Igaunijas rallija čempionāta posmu atcelto sacensību vietā. Variants ir Cēsu rallijs, kas notiks 9. un 10. augustā. Šobrīd Cēsīs plānots tikai Latvijas rallija čempionāta posms.

"Apsveram sacensības Cēsīs kā aizvietošanas posmu, bet šajā ziņā šonedēļ gaidām atbildes, ko par to domā dalībnieki, vai viņiem būtu interese startēt Latvijā," stāsta EAL rallija komisijas vadītāja Emilia Abela. "Pēc tam pieņemsim lēmumu. Esam sazinājušies ar organizatoriem, un viņi būtu ieinteresēti uzņemt Igaunijas čempionāta braucējus, kā arī varētu visus izmitināt."

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv


Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.