Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Kanāriju salu ERČ rallijā Sesks/Francis izcīna 23.vietu

Kanāriju salu ERČ rallijā Sesks/Francis izcīna 23.vietu
Mārtiņš Sesks / Renārs Francis

Ar franču sportista Joana Bonato uzvaru svētdien noslēdzās Eiropas rallija čempionāta (ERČ) otrais posms, kas notika Kanāriju salās. Mārtiņš Sesks un Renārs Francis finišēja 23.vietā.

Pēc Kanāriju salu rallija ERČ otrās dienas līderis bija Joans Bonato, kurš šajā rallijā uzvarēja pērn. Taču tikai 0,3 sekundes viņam zaudēja cits franču braucējs Metjū Frančeski, kurš iepriekšējā ERČ posmā pirmo reizi kāpa uz goda pjedestāla. 12,1 sekundi zaudēja pagājušā gada ERČ čempions Haidens Padons.

Mārtiņš Sesks un Renārs Francis aizvadīja ne to veiksmīgāko dienu. Pēc septiņiem aizvadītiem ātrumposmiem Seska ekipāža, kurai šis ir pirmais asfalta rallijs ar ''Toyota GR Yaris Rally2'', ierindojās 28.vietā, no līderiem atpaliekot gandrīz divas minūtes. Pēc rīta sekcijas trīs dopiem Mārtiņš atzina, ka viņu automašīnai esot bijušas problēmas ar turbo, kā arī ekipāža eksperimentēja ar regulējumiem, kas nav devuši vēlamos rezultātus. Arī dienas noslēgumā Sesks atklāja, ka neesot viegli atrast ritmu.

Noslēdzošajā dienā pēc desmitā posma Bonato kopvērtējumā pārsvaru pār Frančeski palielināja līdz 6,9 sekundēm, taču pirms noslēdzošā posma pārsvars saruka līdz 3,7 sekundēm. Tikmēr cīņā par trešo vietu iesaistījās uzreiz trīs spāņu braucēji, kurus pirms noslēdzošā posma šķīra tikai 0,4 sekundes! Sesks pēc 12. posma bija pakāpies uz 24.pozīciju.

Noslēdzošajā dopā ātrākais bija Alehandro Kačons, kurš tādējādi izrāva 3.vietu. Tikmēr otro gadu pēc kārtas uzvaru Kanāriju salu rallijā svinēja Bonato, kuram par 2,8 sekundēm izdevās apsteigt Frančeski. Seskam/Francim 23.vieta, no līdera atpaliekot nepilnas četras minūtes. Pērn Sesks šajā rallijā ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' finišēja devītajā vietā, zaudējot pusotru minūti.

Rallija rezultāti:


, 2024-05-04 23:10, pirms 2 nedēļām
Briesmīgs rezultāts. Jābūt taču kaut kādam objektīvam izskaidrojumam (neskaitot tos dažus dopus ar it kā turbo problēmām).
, 2024-05-04 23:26, pirms 2 nedēļām
Damokla_zobens_23 rakstīja: Briesmīgs rezultāts. Jābūt taču kaut kādam objektīvam izskaidrojumam (neskaitot tos dažus dopus ar it kā turbo problēmām).
Izskaidrojums ļoti vienkāršs, Mārtiņš ir uz Jūs ar asfaltu, tas arī viss.
, 2024-05-05 00:24, pirms 2 nedēļām
Diezgan bēdīgs rezultāts, lai neteiktu vairāk.
, 2024-05-05 02:18, pirms 2 nedēļām
Ar to, ka Mārtiņš nav īpašos draugos ar asfaltu, tik lielu atpalicību vien nevar izskaidrot. Acīmredzami bija arī kaut kādas tehniskas problēmas, kas ietekmēja rezultātu ne tikai pirmajā dienā, bet vispār.
, 2024-05-05 09:53, pirms 2 nedēļām
Saprotu, ka pirmsezonas intervijas ir medus liešana ausīs, bet prasās skaidrojums Mārtiņa apgalvojumam, ka Yaris ir mašīna, kurā viņš vislabāk jūtas. Ja nemāk braukt asfaltus, tad nekāda dižā karjera WRC nespīd. Varbūt pāris grants ralliji sezonā, kā šogad ir viņa WRC karjeras griesti.
, 2024-05-05 11:05, pirms 2 nedēļām
Nu pirmkārt esošie karjeras griesti ir paši augstākie, kādi jebkad LV autorallijā bijuši, otrkārt Mārtiņš jau en reizes izteicis, ka viss fokuss tagad ir Polija, Latvija ... iespējams vispār būtu izlaiduši Kanārijas un gatavojušies tikai uz WRC ( Sweden ERC roku izlocīšanai ) , bet MRF līgums paredz startēt ... p.s. Mārtiņš ir vienīgais pilots no šī brīža ERC pilotiem, kuriem būs iespēja braukt WRC posmu ... par kādiem griestiem Jūs jau pirmslaicīgi runājat ... domāju Kanārijas bija tūrista režīmā, lai nav kaut kādi pekstiņi pirms daudz svarīgākiem posmiem ... stabili un nemainīgi sekunde uz kilometru ... vairāk kā stabili tika braukts vienā tempā ar nulle kļūdām ...
, 2024-05-05 16:21, pirms 2 nedēļām
dsks rakstīja: Nu pirmkārt esošie karjeras griesti ir paši augstākie, kādi jebkad LV autorallijā bijuši, otrkārt Mārtiņš jau en reizes izteicis, ka viss fokuss tagad ir Polija, Latvija ... iespējams vispār būtu izlaiduši Kanārijas un gatavojušies tikai uz WRC ( Sweden ERC roku izlocīšanai ) , bet MRF līgums paredz startēt ... p.s. Mārtiņš ir vienīgais pilots no šī brīža ERC pilotiem, kuriem būs iespēja braukt WRC posmu ... par kādiem griestiem Jūs jau pirmslaicīgi runājat ... domāju Kanārijas bija tūrista režīmā, lai nav kaut kādi pekstiņi pirms daudz svarīgākiem posmiem ... stabili un nemainīgi sekunde uz kilometru ... vairāk kā stabili tika braukts vienā tempā ar nulle kļūdām ...
Divu, sauksim tos par "just for fun" ralliju dēļ ar WRC auto dēļ viņš upurē ERC sezonu? Ļoti šaubos.
, 2024-05-07 12:56, pirms 2 nedēļām
Nav tikai īsti skaidrs, priekš kam to WRC tagad vajag pāris gonkas, iztērēt vells viņu zina cik piķi, jo nākotnes iekš WRC nav, ja asfaltā vismaz vidējā līmenī neesi. Šobrīd man tas izskatās pēc kāda vēlmes realizēt kaut kādu sapni, un par ilgtermiņu, Mārtiņa nākotni te nav runa. Es tā domāju.
Foto: Rallycross.lv

19.maijā Biržos startēs Latvijas – Lietuvas rallijkrosa čempionāta 2.posms

Jau trešo gadu pēc kārtas Jēkabpils novada Biržos uz gaidītāko pasākumu autotrasē “Baroni” pulcēsies rallijkrosa braucēji un autosporta entuziasti no visas Baltijas, kur 19. maijā norisināsies Latvijas - Lietuvas Rallijkrosa čempionāta 2. posms.
Foto: Red Bull Content Pool

Izmaiņas Latvijas rallija čempionāta 2024. gada sezonas kalendārā

Latvijas Rallija čempionāta (LRČ) 2024. gada sezonas kalendārā notikušas izmaiņas – ņemot vērā, ka atcelta Igaunijā plānoto sacensību ''Võru Rally'' norise, LAF Rallija Komisija veica izmaiņas LRČ kalendārā – saglabājot apmaiņas posmu Igaunijā, LRČ sezonas trešo posmu paredzot vienlaicīgi ar ''Delfi Rally Estonia''.
Sebastjēns Ožjē. Foto: Vladislav Maschl
2

Ožjē sesto reizi uzvar Portugāles rallijā

LETA. Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē svētdien Portugālē sesto reizi karjerā uzvarēja pasaules rallija čempionāta (WRC) Portugāles rallijā, sasniedzot rekordu Portugālē izcīnītajās uzvarās.