Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju

Juris Grīns
Juris Grīns

Joss Verstapens pirmo reizi karjerā aizvadījis grants ralliju
Joss Verstapens. Foto: Twitter.com/Spacesuit_Media

52 gadus vecais bijušais F1 pilots Joss Verstapens, kurš tagad pievērsies rallista karjerai, nedēļas nogalē piedalījās Lielbritānijas čempionāta otrajā posmā. Holandietim tas bija pirmais grants rallijs karjerā.

"Rallynuts Severn Valley Stages" sacensības notika Velsā, dalībniekiem vienas dienas laikā mērojot septiņus grants ātrumposmus, kuru kopējais garums bija nedaudz virs 100 kilometriem. Uz starta stājās 180 ekipāžas, ieskaitot spēcīgākos vietējos pilotus, kā arī citu valstu braucējus. Ar "Rally2" un R5 klases mašīnām cīņā devās 30 ekipāžas.

Rallijs risinājās arī pa savulaik pasaules čempionātā iepazītiem ceļiem, bet Verstapenam debijā uz grants seguma neklājās tik viegli kā uz asfalta. Pirms šīm sacensībām viņš bija guvis divas uzvaras Beļģijā - pirmā vieta tika izcīnīta gan "Rallye de Hannut", gan pēc tam arī "Rallye des Ardennes". Arī Velsā Verstapens startēja ar "Škoda Fabia RS Rally2" automašīnu, ko izmanto otro sezonu. Finišā 11. vieta.

"Pirms tam aizvadījām testus pa grants ceļiem Francijā, kas drīzāk bija smilšu ceļi," saka Verstapens. "Mums tā iepatikās, ka meklējām iespējas pabraukt pa šādiem ceļiem konkurences apstākļos. Tāpēc izvēlējāmies šo ralliju. Sacīkste bija sarežģīta, bet es to izbaudīju no sākuma līdz beigām. Pirmais aplis bija jāveic pa lielu miglu, bet laimīgā kārtā mūsu stenogramma bija laba. Pamazām kāpinājām ātrumu, jo nekad iepriekš šādā rallijā nebijām startējuši. Tas bija pilnībā jauns izaicinājums, pavisam savādāks no iepriekš pieredzētā."

Pēc pirmā ātrumposma ieņēmis 21. pozīciju, Verstapens pakāpeniski kāpa augstāk, līdz priekšpēdējā dopā jau iekārtojās 11. vietā, kurā arī finišēja. Uzvaru guva mājinieks, 2022. gada Lielbritānijas čempions Ošans Praiss, kurš savulaik savu rallista karjeru sāka Latvijā. Uz līderpozīciju viņš pacēlās pēc trešā ātrumposma. Finišā 20 sekundes zaudēja īrs Viljams Kreigtons, bet trešo vietu izcīnīja un vairāk par pusminūti uzvarētājam zaudēja Kriss Ingrams, kurš pirms tam martā bija uzvarējis pirmajā posmā "Legend Fires North West Stages".

"Rallynuts Severn Valley Stages" rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv