Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.

Šodienas programmā bija tikai šis viens ātrumposms, kamēr piektdien, sestdien un svētdien notiks pa sešiem katrā dienā.

4.84 km garo pirmo dopu Noivils veica par 0.1 sekundi ātrāk nekā komandas biedrs Tanaks, taču mazāk par sekundi atpalika arī "Toyota" braucēji Kalle Rovanpera un Takamoto Katsuta, kuri ierindojās trešajā un ceturtajā vietā. Tālāk sekoja Esapeka Lapi, Elfins Evanss un Adrijēns Furmo, bet Greguārs Munsters pieļāva kļūdu un finišēja devītais.

"Priekšā gaida grūta sacīkste," atzīst Noivils, kurš pēc diviem posmiem ir sezonas līderis. "Jātur īkšķi, lai neatgadās nekādas tehniskas problēmas. Esam labi sagatavojušies un mašīnā jūtos labi. Tas vienmēr ir labs sākuma punkts. Pirmais, kas nāk prātā - līdz finišam jātiek bez problēmām. Bet noteikti būs stress, un jāiesaistās arī veiksmei."

WRC2 klasē ātrākais bija Gass Grīnsmits, kuram šis ir pirmais pasaules čempionāta posms sezonā. Ap trim sekundēm piekāpās kopvērtējuma līderis Olivers Solbergs un Kajetans Kajetanovičs, ieņemot otro un trešo vietu savā ieskaitē.

Rezultāti pēc 1. ātrumposma:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv