Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevs un Gusts rezultatīvi Zviedrijā, komandas - zaudē

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Ļebedevs un Gusts rezultatīvi Zviedrijā, komandas - zaudē
Francis Gusts (vadībā) pēc savainojuma atgūst sportisko formu.

Andžeja Ļebedeva un Franča Gusta pārstāvētās komandas piedzīvoja zaudējumus Zviedrijas Bauhaus-Ligan spīdveja čempionātā, bet abi Latvijas spīdvejisti savās komandās bija starp labākajiem un retajiem, kuri regulāri veda punktus.

Bauhaus-Ligan čempionāts tuvojas starpginišam - proti, regulārā turnīra finišam, pēc kura sešas labākās komandas piedalīsies izslēgšanas mačos (pirmās divas - uzreiz pusfinālā). Ja Andžeja Ļebedeva pārstāvētajai Molillas komandai "Dackarna" vieta izslēgšanas mačos jau bija nodrošināta, tad Franča Gusta pārstāvētajai "Lejonen Gislaved" komandai par vietu sešiniekā vēl jācīnās.
"Dackarna" regulārā čempionāta pēdējā mačā viesos ar 40:50 zaudēja "Kumla Indianerna" komandai. Viesu sastāvā nebija austrālieša Bredija Kērca un poļa Maceja Janovska, kas noteikti ietekmēja mača gaitu un galarezultātu. Tikai brits Daniels Bjūlijs un Andžejs Ļebedevs regulāru veda punktus - attiecīgi 16 un 13 punkti, bet ar to bija par maz, lai uzvarētu. Tiesa, "Dackarna" tik un tā saglabās otro vietu turnīra tabulā (tāpat kā pirmo vietu - "Vastervik Speedway").
Jislavedas komandai gan vajadzēja uzvarēt, taču viesos ar 43:47 tika zaudēts "Rospiggarna Hallstavik" spīdvejistiem. Francis Gusts sāka ar divām uzvarām pēc kārtas un tieši viņš kopā ar Oliveru Berntzonu 7. braucienā pirmo reizi izvirzīja viesus vadībā (4:2; pirmie seši braucieni beidzās neizšķirti 3:3). Nākamajā braucienā Gusts ar poli Mateušu Cierņaku atkal uzvarēja ar 4:2 (Gusts šoreiz trešais) un panāca 23:19 viesu labā. Pēc 10. brauciena rezultāts bija neizšķirts 30:30 un tāds tas saglabājās līdz pēdējam braucienam - 39:39. Pēdējā 15. braucienā Gusts un Berntzons zaudēja ar 1:5 (Gusts - trešais, Berntzons - izstājās) un visā mačā 43:47. Gusta rēķinā visā mačā 10 punktu, Cierņakam - 13 punktu, bet pārējie palīdzēja pārāk maz. "Lejonen" rindās šajā mačā nebija gan pasaules čempiona un šīs sezonas GP seriāla līdera poļa Bartoša Zmarzlika, gan cita spēcīga poļu spīdvejista Dominika Kuberas, kas viesiem arī neļāva gūt uzvaru.
Jislavedas komanda ar 11 punktiem atrodas 4. vietā, tik pat punktu ir vēl divām komandām, bet par 4 punktiem atpaliek Eskilstūnas "Smederna", kam rezervē vēl divi mači, tā ka vieta izslēgšanas turnīrā "Lauvām" vēl nav nodrošināta. Jislavedas komanda pēdējo regulārā čempionāta maču aizvadīs 8. augustā savā mototrekā ar līderi "Vastervik Speedway" komandu.