Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Andžeja Ļebedeva šovs Prāgā - uzvaras pār Vaculiku un Lagutu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Andžeja Ļebedeva šovs Prāgā - uzvaras pār Vaculiku un Lagutu
Andžeja Ļebedeva šovs Prāgā - 15 no 15 punktiem.

Latvijas labākais spīdvejists Andžejs Ļebedevs aizvadīja lieliskas sacensības Čehijas komandu čempionāta pirmajā posmā Prāgas mototrekā "Marketa" Pardubices AMK "Zlata Prilba" rindās - uzvara visos piecis braucienos un 15 no 15 iespējamajiem punktiem. Pardubices komanda ar 39 punktiem posmā ieņēma pirmo vietu.

Šosezon Čehijas spīdveja komandu čempionāts ir pacēlies krietni augstākā līmenī nekā tas bija iepriekšējos gados - komandu sastāvos ir pērnā gada bronzas medaļas ieguvējs GP seriālā slovāks Martins Vaculiks, 2021. gada GP seriāla uzvarētājs un pasaules čempiosn Artjoms Laguta, šā gada GP seriāla dalībnieki andžejs Ļebedevs un čehs Jans Kvjehs, kā arī Vāclavs Miliks un Eduards Krčmaržs, polis Gžegožs Valaseks.
No minētajiem spīdvejistiem kopā ar Ļebedevu pašreizējās titula īpašnieces Pardubices komandas rindās brauc Miliks, kā arī Matoušs Kameniks, Hīneks Stihauers un Jans Jeničeks. Pirmajā posmā 28 no komandas 39 punktiem atveda Ļebedevs un Miliks, bet īpaši izcēlās Andžejs. Viņš uzvarēja visos piecos braucienos un pārspēja gan Vaculiku, gan Lagutu, turklāt Lagutu uzvarēja divreiz. "Marketa" mototrekā arī šosezon notiks viens no GP posmiem (4. posms 1. jūnijā), tā ka teicamais sniegums šajā mototrekā dos Andžejam papildus pārliecību. Komentāros pēc sacensībām Prāgā spīdveja apskatnieki Andžeju Ļebedevu nosauc par iespējamo šā gada GP seriāla "tumšo zirdziņu". Pirmais GP posms jau 27. aprīlī Donji Kraljevecas mototrekā Horvātijā (GP posms šeit notiks pirmo reizi). Rīgā šosezon notiks 9. posms - 7. septembrī (dienu iepriekš - GP2 jeb junioru čempionāts posms).