Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Spīdveja izlases konkurenti nosauc sastāvus

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Spīdveja izlases konkurenti nosauc sastāvus
Latvijas izlases pirmais numurs Andžejs Ļebedevs.

Latvijas spīdveja izlase 30. martā Gdaņskā piedalīsies Eiropas komandu čempionāta pusfinālā un ir kļuvuši zināmi arī mūsu konkurentu - Zviedrijas, Vācijas un Ukrainas izlašu - sastāvi. Galvenie mūsu pusfināla favorīti zviedri pieteikuši virknējumu ar savu slavenāko pašreiz spīdvejistu Fredriku Lindgrenu priekšgalā.

Latvijas izlases sastāvs bija zināms jau iepriekš - Andžejs Ļebedevs, Oļegs Mihailovs, Jevgeņijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis un rezervē Francis Gusts. Oļegs Mihailovs jau devies uz pirmajiem braukšanas treniņiem, Andžejs Ļebedevs jau pāris nedēļas tos veic un drīz Lešno "FOGO Unia" sastāvā aizvadīs pirmos pārbaudes mačus, Francis Gusts cer aizvadīt braukšanas treniņus un kādu pārbaudes maču ar Vroclavas "Betard Sparta" komandu (Polijā lietainas dienas, kas kavē komandām aizvadīt treniņus un pārbaudes mačus), savukārt pārējie "Optibet Lokomotīve" rindās dosies uz pirmssezonas treniņnometni Bidgoščā, kur, iespējams, izdosies aizvadīt arī kaut vienu treniņmaču. Un tad jau klāt būs 30. marts, turklāt jau nākamajā dienā Daugavpils komandai Vācijā pirmais mačs Polijas Nacionālajā spīdveja līgā (tā tagad sauks 2. līgu) ar Landshutas "Devils" komandu.
Zviedrijas izlasē bez pagājušā gada pasaules vicečempiona (2. vieta GP seriālā) Fredrika Lindgrena ir arī divkārtējais Zviedrijas čempions Jakubs Torsels, Kims Nilsons (pērn 13. vieta GP seriālā), Antonio Lindbeks un Kaspers Henriksons. Izteikti favorīti. Par otro vietu tiek paredzēta spēkošanās starp Latvijas un Vācijas komandām, taču nedrīkst nenovērtēt arī Ukrainas izlasi, turklāt otrajai vietai svarīgi sakrāt pēc iespējas vairāk punktu (finālā iekļūs abu pusfinālu uzvarētāji un otrās vietas ieguvēja komanda ar lielāko punktu skaitu) un ukraiņi punktus var atņemt ikvienam. Viņu rindās ir pieredzējušais Andrijs Karpovs (pērn piedalījās tikai dažās sacensībās Červonogradā), Marko Ļevišins un ukraiņu spīdveja lielais talants Nazars Parņickis. Pārējie divi - Staņislavs Meļņičuks un Vitālijs Lisaks - nav tik spēcīgi konkurenti, taču arī viņi var atņemt punktus.
Vācijas izlases rindās nav Martina Smolinska, bet komandas līderi būs jaunākais Vācijas čempions spīdveja vēsturē Noriks Blēdorns (līdzīgi kā mums Gusts arī ielikts rezervista statusā), Kevins Vēlberts un Ēriks Riss. Zināmi spīdvejisti ir arī Valentins Grobauers un Sandro Vasermans.
Sezonas sākumā kaut ko paredzēt ir grūti, jo daudz būs atkarīgs no tā, kurš cik reizes jau ir veicis braukšanas treniņus, kuram jau ir sacensību pieredze. Vairākiem mūsu konkurentiem (īpaši Lindgrenam) tāda jau ir, vācu spīdvejistiem jau bija iespēja trenēties savos mototrekos.
Otrā pusfinālā Pardubicē bez mājiniekie čehiem vēl brauks Dānija, Slovēnija un Norvēģija. Arī tur ir izteikta favorīte - Dānija. Fināls - 6. aprīlī Grudzjoncā, kur jau ir Polija fināla rīkotājas lomā.