Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Pogačars uzvar pēdējā kāpumā un kļūst par "Giro d'Italia" līderi

Pogačars uzvar pēdējā kāpumā un kļūst par "Giro d'Italia" līderi
Tadejs Pogačars
Foto: UAE Team

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars svētdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" otrajā posmā un kļuva par kopvērtējuma līderi.

Otrajā posmā riteņbraucēji mēroja 161 kilometru, pēdējos 40 kilometros pieveicot trīs kategorizētos kāpumus, vispirms divus trešās kategorijas kāpumus, bet pēc tam finišā braucot augšā pirmās kategorijas kāpumā.

Pirms pēdējā kāpuma apmēram 11 kilometrus pirms finiša Pogačara (UAE) velosipēdam plīsa riepa, turklāt slovēnis pagriezienā piedzīvoja kritienu. Tiesa, uzreiz aiz viņa bija komandas automašīna un Pogačars saņēma jaunu velosipēdu, vēlāk atgriežoties grupā.

Aptuveni 4,5 kilometrus pirms finiša, kad komandas biedra labā darbu paveikušais polis Rafals Majka atstāja līderu grupu, Pogačars devās solo atrāvienā un finišēja vienatnē, posmu beidzot trīs stundās 54 minūtēs un 20 sekundēs. Pēc 27 sekundēm finišēja kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe"), brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), itālis Lorenco Fortunato ("Astana") un vācietis Floriāns Lipovics ("Bora-hansgrohe").

Pirmā posma uzvarētājs ekvadorietis Džonatans Narvaess ("Ineos Grenadiers") zaudēja vairāk nekā divas minūtes un atvadījās no līdera rozā krekla.

Pogačars tuvākos sekotājus Tomasu un Martinesu apsteidz par 45 sekundēm. Sagaidāms, ka pēc pirmdien sprinteriem piemērotā posma nebūs lielu pārmaiņu kopvērtējuma galvgalī.

Vēsturē 107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji šoreiz velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ierindojās 31.vietā.


Veronika Monika Stūriška
Foto: Nico Van Dartel

Stūriška kļūst par Pasaules BMX čempioni dāmu U23 grupā

Sestdienas vakarā pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā notiekošajā UCI BMX Pasaules čempionātā dāmu U23 grupā pēc izcila fināla, startējot no astotā celiņa, zelta medaļu izcīnīja Veronika Monika Stūriška. Jāizceļ arī U23 vīru grupas braucējs Mārtiņš Emīls Treimanis, kurš pēc sāpīga kritiena pusfinālā, izcīnīja 13. vietu.
Emīls Liepiņš. Foto: Team dsm-firmenich PostNL

Liepiņam Nīderlandē 13. vieta velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal"

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš sestdien Nīderlandē finišēja 13. vietā viendienas velobraucienā "Veenendaal-Veenendaal" (UCI kat. 1.1).
Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.