Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ostapenko salauž pasaules 159. raketi, Latvijai 1-1 pret Turciju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko salauž pasaules 159. raketi, Latvijai 1-1 pret Turciju
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Portugāles rietumu pilsētā Oeirašā uz māla turpinās Billijas Džīnas Kingas kausa mači Eiropas/Āfrikas pirmajā līmenī. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šodien pieveica (2:6, 7:5, 6:3) turcieti Zejnepu Senmezu, panākot 1-1 pret Turciju. Turpinājumā pēc plkst. 17.40 būs dubultspēle.

Kā jau ziņots, vispirms otro numuru cīņā Darja Semeņistaja (#110) šodien zaudēja ar 2:6 un 4:6.

Latvijas un Turcijas dueļa turpinājumā cīnījās izlašu pirmie numuri - Aļona Ostapenko (#10) ar 2:6, 7:5 un 6:3 pārspēja Zejnepu Senmezu (#159).

Šodien pirmajā geimā mūsu tenisiste aizservēja līdz 0-40 un galu galā piekapās (0:1), toties uzvarēja pie turcietes serves (1:1). Piektajā geimā vēlreiz noturēja servi (2:3) un pēc tam neizmantoja četras breika iespējas - 2:5. Septītajā nogrieznī Ostapenko palika uz nulles (2:5) un pirmajā setā zaudēja.

Otrajā setā Latvijas tenisiste salauza Senmezas servi (2:0), taču turciete tūlīt atbildēja ar to pašu. Ostapenko vēlreiz uzvarēja oponentes geimā (4:2) un aizservēja līdz 5:2, tomēr pretiniece atbildēja ar trijiem panākumiem - 5:5. Nākamajā geimā Ostapenko izcīnīja setbumbu un to izmantoja.

Trešajā setā Latvijas spēlētāja izvirzījās vadībā (3:0), turciete panāca 3:3, bet Ostapenko uzvarēja atlikušajos geimos.

Izšķirošajai dubultspēlei tika pieteiktas Aļona Ostapenko/Darja Semeņistaja un Berfu Džengiza/Ipeka Eza, kurām dubultspēles nav stiprā puse.

Lai izcīnītu otro vietu grupā un tādējādi saglabātu cerību uz "play-off", Latvijai šodien obligāti jāuzvar Turcija.

Latvijas un Turcijas duelis

Darja Semeņistaja - Ipeka Eza2:6 4:60-1
Aļona Ostapenko - Zejnepa Senmeza2:6 7:5 6:31-1
Ostapenko/Semeņistaja - Džengiza/Eza

Grupu uzvarētājas kvalificēsies "play-off". Grupu otro vietas sacentīsies par vienu pēdējo ceļazīmi uz "play-off", kur būs iespēja cīnīties par finālturnīra kvalifikāciju. Grupu trešajām vietām notiks spēles, lai noteiktu vietu secību. Grupu ceturtās vietas cīnīsies par neizkrišanu uz Eiropas/Āfrikas otro līmeni. Tādējādi no 12 komandām četras izlases tiks uz augstāku līmeni, savukārt divas izkritīs uz zemāku līmeni.

Latvijas izlases sastāvs

WTA 10.Aļona Ostapenko
WTA 110.Darja Semeņistaja
WTA 366.Daniela Vismane
Adelina Lačinova
Beatrise Zeltiņa

Izmantotie resursi:
billiejeankingcup.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2024-04-10 20:04, pirms 3 nedēļām
Snole rakstīja: olimpiete,,,, kauns skatīties.....
Uz ko skatīties? Uz sava telefona ekrānu? Sonmeza ir samērā laba "bliezēja". Viņai gan vairākums ITF titulu ir uz cieto segumu...