Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pēc Buka ievēlēšanas LVF meklē jaunu prezidentu, ikdienas darbā bez izmaiņām

Pēc Buka ievēlēšanas LVF meklē jaunu prezidentu, ikdienas darbā bez izmaiņām
Latvijas izlases volejbolist pēc uzvaras Sudraba līgas finālā. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija šobrīd palikusi bez prezidenta, jo līdzšinējais prezidents Jānis Buks vakar ievēlēts LOK prezidenta amatā. LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte portālam Sportacentrs.com norādīja, ka šobrīd tiek izvērtēts, kā īsti šādā nestandarta situācijā LVF būtu jāizvēlas jauns prezidents, taču federācijas ikdienas darbu tas tāpat nekādi nebremzē.

Latvijas volejbolam jūlija sākums nav slikts laiks - pirms dažām dienām vīriešu izlase nokārtoja triumfu Eiropas Sudraba līgā, bet vakardien LVF prezidents Jānis Buks tika ievēlēts par Latvijas Olimpiskās komitejas jauno prezidentu. Taču darbi turpinās, un jau šodien LVF jāsāk domāt par to, kā izvēlēties jauno prezidentu.

"Pirmkārt, paldies par apsveikumiem," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja LVF ģenerālsekretārs Arnis Tunte. "Par LOK vēlēšanu rezultātiem bija prieks, taču ne pārsteigums, jo iepriekš aizkulisēs šāds atbalsts Buka kandidatūrai jau tika pausts. Teiksim tā, neliels patīkams pārsteigums bija par to, ka visi tā arī palika pie tā, ko bija solījušies."

Buks vēlēšanās saņēma 68 LOK locekļu balsis, par 44 vairāk nekā tuvākajam sekotājam Andrim Feldmanim.

"Šodien sākam iedziļināties jautājumā par to, kādā veidā jāizvēlas jaunais prezidents," skaidroja LVF ģenerālsekretārs. "Šeit uzmanīgi jāizpēta federācijas statūti, lai viss notiktu korekti, jo šī tomēr nav ikdienas situācija un attiecīgi arī nav pilnīgi precīzi aprakstīta LVF statūtos. Esmu drošs, ka tuvāko dienu laikā tiksim skaidrībā par to."

LVF statūti paredz, ka LVF prezidentu ievēl biedru sapulcē uz četru gadu termiņu, kā arī lemj par prezidenta virzīto padomes locekļu apstiprināšanu. LVF statūtos norādīts, ka "Ja ievēlētais Padomes loceklis tiek atsaukts vai atstāj amatu pirms Padomes termiņa beigām, tad nākamajā Biedru sapulcē, tiek rīkotas vēlēšanas uz šī vakantā Padomes locekļa amata atlikušo pilnvaru termiņu." Buks LVF prezidenta amatā tika pārvēlēts 2021. gadā, attiecīgi šobrīd LVF padome ir sava pilnvaru termiņa vidū.

Tunte norādīja, ka šobrīd ir pāragri izteikties par potenciālajiem prezidenta amata kandidātiem, taču uzsvēra, ka šobrīd federācijas ikdienas darbs tāpat var norisināties pēc pilnas programmas un nekas netiekot kavēts.

Buks publiski uzsvēra, ka LOK prezidenta amatā gatavojas palikt tikai līdz nākamajām LOK vēlēšanām, kas būs nākamgad. Vai pastāv iespēja, ka viņš pēc tam atgrieztos LVF prezidenta amatā? "Šāda iespēja ir tikusi piesaukta, taču juristu skaidrojums ir tāds, ka tā gluži nenotiek - tā uz laiku atstāt LVF prezidenta pozīciju un pēc tam atgriezties tomēr nevar," paskaidroja LVF ģenerālsekretārs.


Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".