Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LČ Nacionālajā līgā volejbolā triumfē "Augšdaugava", bronzu izcīna "Ventspils"

Jānis Celmiņš

LČ Nacionālajā līgā volejbolā triumfē "Augšdaugava", bronzu izcīna "Ventspils"
"Augšdaugava" volejbolisti ar čempionu kausu. Foto: LVF

Ar “Augšdaugavas” volejbolistu triumfu sestdienas vakarā noslēdzās “Optibet” Latvijas čempionāta vīriešiem Nacionālās līgas sacensības. Jaunie čempioni finālā četros setos pieveica “Jēkabpils juniori”/JSS volejbolistus – 3:1. Bronzu šosezon izcīnīja aizvadītā gada čempioni VK “Ventspils” pārstāvji.

Nacionālās līgas sacensību finālā sestdien Daugavpils Olimpiskajā centrā tikās “Augšdaugava” un “Jēkabpils juniori”/JSS, bet par trešo vietu cīnījās aizvadītās sezonas čempioni VK “Ventspils” volejbolisti un “Vecumnieki”.

Dienas pirmajā cīņā par bronzas godalgām aizvadītās sezonas čempione “Ventspils” zaudēja pirmo setu, taču nākamos trīs, sava ierastā līdera Gata Garklāva iedvesmota, prata uzvarēt, svinot panākumu ar 3:1 (21:25, 25:20, 25:17, 26:24). Jāpiemin, ka “Vecumnieku” vienība sezonas beigu daļā bija spiesta iztikt bez sava ierastā līdera Aivja Āboliņa, kurš iedzīvojies savainojumā.

Uzvarētāju rindās bronzas cīņā ar 23 gūtiem punktiem atzīmējās jau pieminētais Garklāvs, 18 pievienoja Askolds Jāvalds, bet 14 Kristapa Šeptes rēķinā. Zaudētājiem tikmēr rezultatīvākais ar 17 bija Dāvis Alkšbirze, bet 15 pievienoja Rolands Plēsnieks.

Dienas otrajā spēlē Daugavpils Olimpiskais centrs uzņēma finālu, kurš aizritēja pēc līdzīga scenārija. Spēles vēlākā zaudētāja “Jēkabpils juniori”/JSS prata uzvarēt pirmo setu, taču cīņas turpinājumā saimniekoja jaunā čempione “Augšdaugava”, svinot panākumu ar rezultātu 3:1 (20:25, 27:25, 25:17, 25:21).

Uzvarētājiem ražīgākie punktu guvēji bija Sandis Vilcāns un Armands Rokjāns, kuru rēķinā attiecīgi 25 un 15 gūti punkti. Vicečempionu “Jēkabpils juniori”/JSS rindās tikmēr rezultatīvākie bija Aleksandrs Leo Štolcs un Kristers Landzāns. Abu rēķinā attiecīgi 21 un 16 gūti punkti.

Svarīgi pieminēt, ka arī regulārajā čempionātā šosezon uzvarēja “Augšdaugava”. Otro vietu ieņēma “Vecumnieki”, trešo - “Jēkabpils juniori”/JSS, bet ceturtā pusfināliste “Ventspils” ierindojās piektajā vietā, jau 1/4 finālā pieveicot regulārā turnīra ceturto spēcīgāko komandu RTU.

Pusfinālos “Jēkabpils juniori”/JSS sērijā ar 2-0 pieveica “Vecumnieki” vienību, bet “Augšdaugava” ar 2-1 - VK “Ventspils”.

Iepriekšējā sezonā finālčetrinieka divu dienu cīņās par čempioniem kļuva VK “Ventspils” volejbolisti, finālā piecos setos (3:2) pieveicot “Augšdaugavu”, bet trešo vietu ieņēma RTU, kas ar 3:2 pārspēja “Vecumniekus”.