Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2983, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Krastiņa trenētā Ukrainas izlase olimpiskās kvalifikācijas mačā zaudē Itālijai

Krastiņa trenētā Ukrainas izlase olimpiskās kvalifikācijas mačā zaudē Itālijai
Ukrainas izlases volejbolisti un komandas galvenais treneris Uģis Krastiņš fonā. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

LETA. Latvijas trenera Uģa Krastiņa vadītie Ukrainas volejbolisti Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Riodeženeiro otrdien piekāpās Itālijas valstsvienībai.

Pasaules čempione Itālijas izlase bija pārāka ar 3-0 (25:23, 25:16, 25:16), tiekot pie trešā panākuma trīs spēlēs, kamēr ukraiņi piedzīvoja otro zaudējumu.

Jau ziņots, ka olimpiskās kvalifikācijas A grupas turnīrā Brazīlijā latviešu speciālista vadītā Ukrainas vīriešu izlase sestdien pirmajā mačā ar 0-3 (16:25, 19:25, 18:25) atzina Kubas valstsvienības pārākumu, bet svētdien otrajā mačā ar 3-0 (25:19, 25:22, 25:17) pieveica Irānas volejbolistus.

Vēl Ukrainas izlase astoņu izlašu turnīrā tiksies ar Brazīlijas, Kataras, Čehijas un Vācijas valstsvienībām.

Pēc trim kārtām līderi ar trīs uzvarām ir Itālijas un Vācijas volejbolisti, kuriem ar diviem panākumiem seko Kuba un Brazīlija. Irānai un Ukrainai ir pa vienai uzvarai, bet bez panākumiem pagaidām spēlē Čehija un Katara.

B grupas turnīrs, kurā startē ASV, Slovēnija, Turcija, Japāna, Serbija, Ēģipte, Somija un Tunisija norisinās Tokijā, Japānā. Savukārt C grupā Siaņā startē mājiniece Ķīna, Polija, Kanāda, Nīderlande, Beļģija, Argentīna, Bulgārija un Meksika.

Katras grupas divas labākās izlases garantēs sev vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.

Kvalifikācijas sacensības norisināsies līdz 8. oktobrim.


Marta Levinska. Foto: Volejbols.lv

Latvijas volejbolistes Sudraba līgas mačā četros setos zaudē Ungārijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Islandē piedzīvoja zaudējumu otrajā Eiropas Sudraba līgas mačā.
Anija Jurdža uzbrukumā. Foto: CEV

Sieviešu volejbola izlase ar uzvaru sāk Eiropas Sudraba līgu

Piektdien Islandē Latvijas sieviešu volejbola izlase sekmīgi iesāka Eiropas Sudraba līgu, pirmajā mačā četros setos ar 3-1 (20:25, 25:18, 25:14, 25:19) uzvarot mājinieces.
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.