Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Slēpotājs Nortugs izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā
Tomass Nortugs (pirmais no kreisās) un Peters Nortugs (vidū) 2016. gada saensībās. Foto: Ringsaker blad.

Titulētā Petera Nortuga brālis Tomass Nortugs, kuram arī netrūkst panākumu distanču slēpošanā, pagājušajā nedēļas nogalē izcīnījis sudrabu Norvēģijas čempionātā kamanu suņu sportā.

Tomass Nortugs pirms pāris dienām sekoja līdz, kā brāļi Peters un Evens izcīnīja Norvēģijas čempionāta sudrabu distanču slēpošanā komandu sprintā. Svētdien viņš savai ģimenei nodrošināja vēl vienu sudraba medaļu - kamanu suņu sportā.

“Nostartēju ne sliktāk par saviem brāļiem,” saka Tomass Nortugs. Iepriekš ziņojām, ka 38 gadus vecais Peters Nortugs sagādāja lielu pārsteigumu, kad kopā ar brāli Evenu pagājušajā nedēļas nogalē izcīnīja sudrabu komandu sprintā.

Svētdien 33 gadus vecajam Tomasam bija jāpelna jaunas Norvēģijas čempionāta medaļas Nortugu ģimenei. Vidējam brālim nebija iemesla būt skeptiskam – svētdienas rītā viņš un suns Mailss veica izcilu pēdējo apli un izcīnīja sudrabu kamanu suņu sporta skijoringa disciplīna (slēpotājs sasaistē ar suni) Norvēģijas čempionātā, kas norisinājās Lillehammerē.

"Ja es būtu bijis ārpus goda pjedestāla, droši vien būtu saņēmis dažas ziņas ne ar tiem glaimojošākiem vārdiem, un ir patīkami, jo gatavojos piedalīties vairākās sacīkstēs arī nākotnē," saka Nortugs.

Papildus četrām Norvēģijas čempionāta zelta medaļām distanču slēpošanā Tomass Nortugs savas distanču slēpotāja karjeras laikā 2015. gadā izcīnīja arī vienu Pasaules kausa uzvaru un vietu finālā pasaules čempionātā sprintā.

Nortugs 2017. gadā pameta slēpošanu, būdams 27 gadus vecs, un savu iepriekšējo pieredzi ar suņu pajūgu braukšanu ieguva 2016. gadā. “Pēdējo reizi, kad startēju kamanu suņu sportā, es uzvarēju. Otrais toreiz palika Ole Einārs Bjērndālens, bet trešais cits pazīstams biatlonists Larss Bergers,” atceras Nortugs.

Pie mums “Dogsport Carnikava” ar Artūru Jakobsonu, Elīnu Klindžāni un viņu komandu katru gadu Madonā Smeceres sila” trasē rīko Pasaules kausa posmu kamanu suņu sportā. Vienā no gadiem piedalījās arī Soču olimpietis slēpošanā Arvis Liepiņš.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2024-03-27 18:42, pirms mēneša
Biju palaidis garām, ka vecākais ticis pie otrās vietas Norvēģijas čempionātā. Bet arī šis interesanti.