Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas šorttrekisti ar mainīgām sekmēm sāk sezonas pēdējo PK posmu

Latvijas šorttrekisti ar mainīgām sekmēm sāk sezonas pēdējo PK posmu
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Polijas pilsētā Gdaņskā sācies Pasaules kausa izcīņas pēdējais posms šorttrekā, kurā piedalās trīs Latvijas pārstāvji. Roberts Krūzbergs iekļuva ceturtdaļfinālā 500 un 1000 metru distancē, Linards Reinis Laizāns turpinās sacensības šajās pašās distancēs gandarījuma kārtā, bet Māris Jānis Šternmanis to pašu darīs 500 un 1500 metru distnacē.

• Uz sesto, noslēdzošo, Pasaules kausa posmu šorttrekā devās trīs Latvijas pārstāvji. Kā ierasts startēja Roberts Krūzbergs, bet viņam pievienojās debitanti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis, kuri sevi gana labi apliecināja Pasaules junioru kausa izcīņā.

• Pirmās dienas sacensību programma sākās ar priekšsacīkstēm pirmajās 500 metru sacensībās. Trešajā slidojumā startēja Laizāns, kurš startēja no ārmalas, nespējot ielauzties labāko trijniekā. Visu slidojumu latvietis cīnījās par ceturto vietu ar bulgāru Maksimu Maksimovu, kuru pieveica, finišējot ar rezultātu 43.432 sekundes. Lai tikt nākamajā kārtā, būtu pieticis ar izcīnītu trešo vietu, kas gan palika pusotras sekundes attālumā. Līdz ar to Laizānam sacensības sestdien būs jāturpina caur gandarījuma kārtām, kas sāksies plkst. 11:12.

• Tikmēr Krūzbergs startēja devītajā slidojumā, pēc starta ieņemot otro pozīciju. Sākoties pēdējam aplim, latvietis tika garām Dienvidkorejas šorttrekistam Seo Ji Ra, uzrādot rezultātu 41.507 sekundes, pārliecinoši kvalificējoties nākamajai sacensību kārtai. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Krūzbergs uzreiz izvirzījās vadībā un prasmīgi aiz sevis noturēja Kazahstānas pārstāvi Mersaidu Zhaksijbajevu. Uzrādītais rezultāts laika izteiksmē bija nedaudz sliktāks, bet izcīnītā pirmā vieta slidojumā ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā, kas risināsies sestdien, plkst. 15:14.

1000 metru sacensību priekšsacīkstēs Krūzbergs lielāko daļu slidojuma veica otrajā pozīcijā, bet divus apļus pirms finiša apliecināja favorīta statusu, aizsteidzās konkurentiem priekšā un tika pie viegla panākuma. Cīņa par vietu ceturtdaļfinālā izvērtās daudz sarežģītāka. Trīs apļus pirms finiša Krūzbergs bija ceturtajā pozīcijā un sāka pamatīgu pakaļdzīšanos. Sīvā cīņā izdevās pārspēt konkurentu no Kazahstānas un finišēt trešajam. Latvietim bija labākais rezultāts starp trešo vietu ieguvējiem, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kas risināsies svētdien, plkst. 15:18.

Laizāns savā slidojumā 1000 metros pēc pirmajiem diviem apļiem nonāca pēdējā pozīcijā, cenšoties turēties līdzi konkurentiem. Trīs apļus pirms finiša divi konkurenti viņam priekšā krita, kas ļāva finišēt trešajā pozīcijā un iekļūt nākamajā kārtā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā Latvijas šorttrekists sešus apļus pirms finiša nonāca trešajā pozīcijā, bet pēc trim apļiem atkāpās uz pēdējo pozīciju. Pēdējā aplī sadūrās divi konkurenti, kas atkal ļāva Laizānam finišēt trešajam. Tiesa šoreiz viņam bija sliktākais rezultāts starp trešo vietu ieguvējiem, nosūtot Laizānu uz gandarījuma sacensībām, kas paredzētas svētdien, plkst. 11:00.

Šternmanim pirmās sacensības bija 1500 metru distancē. Ceturtdaļfināla slidojumā latvietis uzņēmās līdera godu pirmajā aplī un līderpozīcijā atgriezās astoņus apļus pirms finiša. Sešus apļus pirms finiša sākās cīņa par labākām pozīcijām, Šternmanim nespējot slidot tik ātrā tempā un beigās atkrītot uz pēdējo, septīto pozīciju, kurā viņš arī finišēja ar laiku 2:36.077 minūtes. Šternmanim vēl būs iespēja pacīnīties par vietu pusfinālā caur gandarījuma kārtām, no kurām pirmā sāksies sestdien, plkst. 12:03.

Šternmanis startēja arī otrajās 500 metru sacensībās. Priekšsacīkšu slidojumā latvietis pēc starta izvirzījās ceturtajā vietā, bet nespēja konkurēt ar trim ātrākajiem šorttrekistiem. Drīz vien Šternmanis piekāpās arī Ukrainas pārstāvim, kuru tā arī neizdevās apsteigt, finišējot pēdējā, piektajā vietā. Līdz ar to Latvijas šorttrekists svētdien piedalīsies 500 metru gandarījuma kārtā, kas sāksies plkst. 12:04.


, 2024-02-17 01:44, pirms 3 mēnešiem
Laizāns Bredberija stilā.

https://www.youtube.com/watch?v=fAA...
Uldis Šauers. Foto no personīgā arhīva.
1

Latvijas Slidošanas asociācija prezidenta pilnvaras uztic Šaueram

Trešdien, 15. maijā, norisinājās "Latvijas Slidošanas asociācijas" biedru sapulce, kurā uz nākamajiem četriem gadiem par tās prezidentu ievēlēts uzņēmējs un bijušais daiļslidotājs Uldis Šauers. Viceprezidenta pienākumus pildīs sporta jomas speciālists un uzņēmējs Aivars Zeltiņš.
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.