Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Emils Ozerinskis

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".

2021. gada draftā Ņujorkas "Jets" iespaidīgi izgāzās, ar otro numuru piesaistot saspēles vadītāju Zeku Vilsonu. Savā debitanta sezonā Vilsons veica vairāk piespēles pretinieku rokās (11) nekā rezultatīvas piespēles (9) saviem komandas biedriem. Jau pēc divām sezonām kļuva skaidrs, ka nekur uz priekšu ar Vilsonu pie saspēles vadītāja svirām netiks, tādēļ pirms pagājušās sezonas ņujorkieši ieguva pieredzes bagāto Āronu Rodžersu. Taču Rodžerss jau pirmajā uzbrukuma izspēlē "Jets" kreklā iedzīvojās Ahileja cīpslas traumā, tādējādi arī pagājušajā sezonā liekot "Jets" faniem piedzīvot ciešanas, kas ir noskatīšanās kārtējā Vilsona kļūdā. 24 gadus vecais saspēles vadītājs aizvadītajā sezonā pieļāva septiņas zemē nomestas bumba (fumble) un septiņreiz iemeta bumbas pretinieku rokās.

Ņujorkas vienība drafta nedēļā piekritusi darījumam, kurā Vilsons nonāks Denveras "Broncos" rindās. Kopā ar nesekmīgo saspēlenieku uz Denveru dodas arī "Jets" septītās kārtas izvēle, kamēr no "Broncos" puses ņujorkiešiem tikusi šī gada drafta sestās kārtas izvele.

Par karjeras noslēgšanu oficiāli pavēstījis NFL 15 gadu veterāns Mets Raiens. 38 gadus vecais saspēles vadītājs 14 no savām karjeras sezonām pavadīja Atlantas "Falcons" rindās, bet savā pēdējā sezonā tika atsēdināts uz Indianapolisas "Colts" soliņa. 2016. gadā Raiens saņēma NFL vērtīgākā spēlētāja atzinību, bet tajā pašā sezonā spēlētājs piedzīvoja savu karjeras bēdīgāko mirkli, Super Bowl finālcīņā izlaižot 28:3 pārsvaru un atdodot čempiontitulu Tomam Breidijam un Jaunanglijas "Patriots". Raiens četas reizes iekļauts Pro Bowl komandās.

Trīskārtējais Super Bowl čempions Endijs Rīds turpinās vēl labu laiciņu stūrēt Kanzassitijas "Chiefs" komandu pretī panākumiem. 66 gadus vecais galvenais treneris vienojies ar komandu par līguma pagarināšanu. Kādi ir vienošanās nosacījumi pagaidām vēl nav vēstīts. Jaunajā sezonā "Chiefs" centīsies kļūt par pirmo komandu Super Bowl ērā, kas guvusi trīs titulus pēc kārtas. Pēdējā komanda, kurai izdevās iegūt trīs čempiontitulus pēc kārtas bija Grīnbejas "Packers", kas uzvarēja NFL čempionātā pēdējā sezonā pirms apvienošanās (1965. gadā) un tika pie panākumiem pirmajās divās Super Bowl izcīņās.

Nacionālās futbola līgas drafts sāksies pulskten 2:00 naktī uz piektdienu. Tas risināsies trīs dienu garumā. Pirmajā naktī tiks aizvadīta pirmā drafta kārta, sekojoši otrajā drafta dienā komandas izvēlēsies otrās un trešās kārtas spēlētājus, bet pēdējā dienā straujākā tempā komandas izskries cauri ceturtās līdz septītās kārtas izvēlēm. Ļoti pārliecinošī visi uzskata, ka ar pirmo numuru Čikāgas 'Bears" izvēlēsies saspēles vadītāju Keilebu Viljamsu. Tālākās izvēles rada lielu intriugu, jo pat pirmajās četrās izvēlēs varētu tikt nosaukti saspēles vadītāju vārdi. Tāpat daudzas komandas meklē iespēju pacelties ar maiņas darījumiem, lai tiktu pie kāda no iekārojamajiem saspēles vadītājiem. Tāpat šajā draftā būs trīs ļoti labi malējie uzbrucēji, kā arī pirmajā raundā tiek paredzēts lērums ar uzbrukuma līnijas ārējiem spēlētājiem jeb bloķētājiem.