Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza
Organiztoru foto.

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.

Eiropas U17 reitinga turnīrā lietuvieši izcīnīja 7 no 8 zelta medaļām, 2 no 8 sudraba medaļām, kā arī 8 no 16 bronzas medaļām. Somi tikmēr izcīnīja 3 sudraba medaļas un 2 bronzas, igauņi 2 sudraba un 2 bronzas, ukraiņi 1 zelta un 1 bronzas medaļu. Beļģi izcīnīja vienu sudraba medaļu, zviedri vienu bronzas medaļu. Eiropas un Pasaules reitinga turnīros pusfināla zaudētāji necīnās par 3.vietu, tāpēc bronzas medaļas tiek pasniegtas dubultā.

Bronzas medaļas Liepājā izcīnīja arī Latvijas meiteņu dubultspēļu pāris Madara Gaure un Anete Priedniece. Latvijas pāris 1/4 finālā divos setos uzvarēja Igaunijas pāri Margaretu Lipsu un Kirsiku Vaidlu, bet 1/2 fināla zaudēja citam Igaunijas pārim Kaisai Lissai Leppai un Romikai Vakkai.

Liepājas turnīrā bija pieteikti spēlētāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Ukrainas, Polijas, Beļģijas, Kipras un Jaunzēlandes. Diemžēl, Jaunzēlandes spēlētāji līdz spēlēšanai turnīrā netika, jo ceļā no Rīgas lidostas uz Liepāju spēlētājs Tony Yo un viņu pavadošā māte cieta autokatastrofā, abi tika hospitalizēti.

Vienlaicīgi ar Eiropas U17 reitinga turnīru, notika notika sacensībās arī citās vecuma grupās, tai skaitā U13, U15 un U21, kā arī komandu turnīru U16 un U21 vecuma grupās.

Eiropas reitinga badmintona turnīrs Liepājā notika jau trešo gadu pēc kārtas. Latvijā Eiropas U17 reitinga turnīrs notiek kopš 2019.gada, sākotnēji Siguldā.

Informāciju sagatavoja
turnīra organizatori