Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".

Līdzvērtīgā kaujā Barselonā londoniešu panākumu 40. minūtē nodrošināja Skotijas izlases pussardze Erīna Katberta.

"Chelsea" un "Barcelona" iepriekš savstarpēji spēkojās 2021. un 2023. gada sacensībās, Katalonijas lielklubam tajās uzvarot attiecīgi finālā un pusfinālā. Pērn barselonietes izcīnīja savu otro Čempionu līgas titulu.

Francijas milžu cīņā PSG bija tuvu, lai pirmoreiz kopš iepriekšējās sezonas pieveiktu astoņkārtējo Čempionu līgas un 16 kārtējo valsts meistarsacīkšu uzvarētāju Lionu.

Pirmā puslaika izskaņā un otrā cēliena ievadā parīziešu labā precīzi sita Marī-Antuaneta Katoto, bet spēles beigu daļā Lionas kluba līdzjutējus iepriecināja Kadidatū Dianī, 20 gadīgā Haiti pussardze Della Dimornaja un Amela Mažri.

Uzbrukumiem bagātīgā futbolā Lionas vienība veica par septiņiem sitieniem vairāk (20-13).

UEFA Čempionu līga sievietēm, ceturtdaļfināls

Pāris1. spēle2. spēle
Barcelona (Spānija) – Chelsea (Anglija)0:127.04.
Lyon (Francija) – PSG (Francija)3:228.04.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/womenschampion...