Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Udinese" cīņā par palikšanu A sērijā vedīs 2006. gada pasaules labākais spēlētājs Kannavaro

Agris Suveizda

"Udinese" cīņā par palikšanu A sērijā vedīs 2006. gada pasaules labākais spēlētājs Kannavaro
Fabio Kannavaro. Foto: AFP/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Udinese" pavēstījis par galvenā trenera Gabrieles Čofi un divu viņa palīgu atbrīvošanu, bet līdz sezonas beigām komandu vadīs Fabio Kannavaro, kuram palīdzēs gan brālis Paolo, gan arī ilggadējais "Udinese" pussargs Džampjēro Pinci.

"Udinese" sestdien izskaņā Veronā ar 0:1 piekāpās tiešajai konkurentei, pirms tam kompensācijas laikā zaudēja arī līdervienībai Milānas "Inter" (1:2) un ar 32 punktiem 28 spēlēs ieņem 17. vietu, izkrišanas zonu apsteidzot tikai labākas vārtu starpības dēļ – tikpat punktu ir arī "Frosinone", bet "Sassuolo" atpaliek tikai par diviem punktiem.

Udīnes komanda šosezon pat četrreiz uzvarējusi labāko septītnieka komandas, trīsreiz to paveicot izbraukumā un sakrājot solīdu bilanci 4-1-7, taču apakšējo trīspadsmitnieku nav uzvarējusi ne reizi – pieci zaudējumi un pat piecpadsmit neizšķirti. Klubs veicis jau otro treneru maiņu sezonā – oktobrī Čofi, atgriežoties pie vienības stūres, nomainīja Andrea Sotilu.

50 gadus vecais Kannavaro trenēšanas apritē atgriežas pēc vairāk nekā gada pauzes – no 2022. gada septembra līdz 2023. gada februārim viņš trenēja B sērijas pastarīti "Benevento". Līdz tam Kannavaro bija trenējis vienīgi Āzijā – AAE, Saūda Arābijā un Ķīnā, kur uzvarēja gan pirmajā līgā, gan Superlīgā un neilgu laiku arī bija valstsvienības pagaidu treneris. Krietni spožāka bija Kannavaro futbolista karjera – augumā nebūt ne raženais centra aizsargs 2006. gadā sekmēja Itālijas triumfu Pasaules kausā un pats tika atzīts par gada labāko futbolistu pasaulē. Itālijā viņš spēlēja "Napoli", "Parma", Milānas "Inter" un Turīnas "Juventus", Eiropā pārstāvēja arī "Real Madrid", bet karjeru pabeidza AAE. Izlasē viņš nospēlēja 136 mačus un guva divus vārtus.

"Udinese" nākamo spēli aizvadīs svētdien Boloņā, mājās sezonas lielāko pārsteigumu pārsteidzot ar 3:0.

Izmantotie resursi:
https://www.udinese.it/news/squadra...
https://www.udinese.it/news/squadra...