Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens izcīna "Red Bull" komandai 100. pole position

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens izcīna "Red Bull" komandai 100. pole position
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" piloti izcīnījuši tiesības Ķīnas GP sacīkstē svētdien startēt no pirmās rindas, bet Makss Verstapens nodrošināja savai komandai jau 100. pole position tās vēsturē. Lielisks sniegums arī Fernando Alonso izpildījumā, kurš sasniedza sev trešo starta vietu.

Q1: Hamiltons netiek tālāk

Sprinta sacīkstes otrās vietas ieguvējs Lūiss Hamiltons bija viens no pieciem pilotiem, kas nespēja pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu, paliekot 18. pozīcijā. Vēl pašā izskaņā "Mercedes" pilots bija uz riska robežas, bet vairāki braucēji ar pēdējo mēģinājumu "ielēca" vadošajā piecpadsmitniekā. Tāpat šoreiz tālāk netika mājinieks Guanju Žou, arī Kevins Magnusens un Juki Cunoda. No trases Q1 izskaņā izslīdēja Logans Sardžents, kārtējo reizi paliekot pēdējā vietā. Vien ar 15. rezultātu tālāk tika Peress. Vienā no apļiem viņam patraucēja Alekss Albons, neatbrīvojot līkumā ideālo trajektoriju. Ātrākais bija šorīt notikušā sprinta uzvarētājs Verstapens, aiz sevis atstājot Šarlu Leklēru un Lando Norisu.

Q2: Sainss avarē

Otrajā kvalifikācijā, atrodoties lidojošajā aplī, avāriju piedzīvoja Karloss Sainss. "Ferrari" pilots pārāk plaši uzbrauca pēdējā līkuma apmalei un saslīdēja, ietriecoties trases pretējās puses reklāmas stendos. Lai gan bija nolauzts mašīnas priekšējais antispārns, spānis saviem spēkiem turpināja ceļu uz boksiem. Tikmēr trasē tika izkārti sarkanie karogi, bet līdz laika atskaites beigām vēl bija nepilnas septiņas minūtes.

Kvalifikācijai atsākoties, Sainsa mašīna bija salabota, un spānis varēja atkal doties trasē. Pilots ziņoja, ka ar spēkratu viss kārtībā un uzrādīja trešo labāko rezultātu, piekāpjoties tikai Verstapenam un Peresam. Izšķirošajā kārtā neizdevās iekļūt Lānsam Strolam, Danielam Rikjardo, Estebanam Okonam, Albonam un Pjēram Gazlī.

Q3: Verstapens neapturams

Trešajā kārtā pēc pirmajiem veiktajiem apļiem uz līderpozīciju ar laiku 1:33.977 bija pakāpies Verstapens, bet, zaudējot nepilnas 0.4 sekundes, uz otro vietu pamanījās pacelties Alonso. Trešajā vietā sekoja Peress, tad "McLaren" piloti Noriss un Oskars Piastri, bet tikai aiz viņiem bija iekārtojušies "Ferrari" pārstāvji Sainss un Šarls Leklērs.

Lai gan ar iepriekš uzrādīto rezultātu būtu pieticis pole position izcīnīšanai, pēdējā mēģinājumā Verstapens savu laiku uzlaboja līdz 1:33.660, jau 37. reizi karjerā izcīnot pirmo starta vietu. Savukārt "Red Bull" vienībai šī ir apaļa 100. uzvara kvalifikācijas cīņās. To atzīmēt turklāt izdevies ar dutultu panākumu, jo pašā izskaņā uz otro vietu pacēlās Peress, komandas biedram zaudējot pussekundi.

Tā kā rezultātus uzlaboja praktiski visi, "Aston Martin" pilots Alonso bija atkritis zemāk, taču pārsteidza ar vēl vienu labu apli un izcīnītu trešo starta vietu. Noriss un Piastri sekoja aiz viņam, bet Leklērs pārspēja Sainsu - viņiem sestā un septītā vieta. Pirmo desmitnieku noslēdza Džordžs Rasels, Niko Hilkenbergs un Valteri Botass.

"Grand Prix" sacensību starts Šanhajas trasē gaidāms svētdienas rītā plkst. 10:00 pēc Latvijas laika.

Ķīnas GP kvalifikācijas rezultāti:

  -2 [+] [-]

, 2024-04-20 16:24, pirms 2 nedēļām
Pilnīga garlaicība.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-20 19:19, pirms 2 nedēļām
Formula 1 galvenā atšķirība no futbola un citiem sporta veidiem ir tas fakts ka spēku samēri mainās gadiem ilgi un sacīkstēs tas izpaužas kā nelielas izmaiņas. Kad sāc tiešām iedziļināties tad saproti kurā virzienā tev ir jāskatās un par ko jāpriecājas. Sacīkstes uzvarētāja maiņa pavisam noteikti to interesantāku nepadara.

     [+] [-]

, 2024-04-20 23:50, pirms 2 nedēļām
edgefall23 rakstīja: Formula 1 galvenā atšķirība no futbola un citiem sporta veidiem ir tas fakts ka spēku samēri mainās gadiem ilgi un sacīkstēs tas izpaužas kā nelielas izmaiņas. Kad sāc tiešām iedziļināties tad saproti kurā virzienā tev ir jāskatās un par ko jāpriecājas. Sacīkstes uzvarētāja maiņa pavisam noteikti to interesantāku nepadara.
Nu nu... atceries Brawn GP? Tur neko gadiem nevajadzēja. Tur pietika ar vienu domu lidojumu.

Un loģiski, ka nevar salīdzināt ar futbolu, basīti, hokeju, jo šis ir konstruktoru čempionāts. Ir nozīme talantam (to visu laiku rāda Alonso salīdzinot ar savu komandas biedru), bet kamēr nebūs mašīna, tikmēr arī nebūs uzvaru.