Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").

Sarunā ar Kārli Neiju (“Motosports Racing Team”), kuram šis bija pirmais Eiropas čempionāta posms, viņš pastāstīja, ka jau brīvajos un laika treniņos trasē jutās ļoti labi. Laika treniņos viņš uzstādīja sesto ātrāko apļa laiku. “Tas man ir labs rezultāts, bet pēc tā sapratu, ka konkurence ir ļoti sīva un to, ka būs kārtīgi jācīnās. Tik stipru konkurenci nebiju gaidījis. Atbraucot un redzot dalībnieku sarakstu, sapratu, ka tik sīva konkurence bija vismaz pirms septiņiem gadiem. Tagad Eiropas čempionāts kvadricikliem ir augstā līmenī. Šeit ir jācīnās,” saka Kārlis Neija.

Kvalifikācijas brauciena starts sportistam sanāca perfekts, jo viņš to pārliecinoši “izcēla” un aizbrauca kā pirmais visiem pa priekšu. “Pirmie četri ātrākie mani apdzina un diezgan ātri no manis atrāvās. Pirmie četri braucēji ir augstākā līmenī. Ar manu šī brīža tempu, man nav iespējams viņiem turēt līdzi. No 5. vietas līdz 10., tos uzskatu par saviem konkurentiem, kuri ir apmēram manā ātrumā. Ar tiem arī cīnījos. Visu braucienu cīnījos. Kvalifikācijas braucienā finišēju piektais,” saka Kārlis Neija.

Abos finālbraucienos Kārlim Neijam izdevās ļoti labi starti – abos aizbrauca kā otrais. “Stiprākie ātri mani apdzina un tad arī tā turējos 5. līdz 7. vietā. Beigās uz izturības rēķina apsteidzu, kas mani bija apdzinuši, pirmajā braucienā finišu sasniedzu kā sestais. Šajās sacensībās liela loma ir izturībai. Brauciens ir ilgs. Tas ļoti ietekmēja. Uz brauciena beigām, jutu, ka konkurenti sāk piekust, tad arī izmantoju izdevību apdzīt. Vēlreiz paldies Dzintaram Vītolam, kas palīdzēja man uztrenēt fizisko sagatavotību,” pateicas Kārlis Neija.

Otrajā braucienā sportists finišēja ceturtajā vietai.

Runājot par trasi, sportista vērtējumā tā nebija grūta. “Tā ir cietā seguma trase, tajā ir daudz elementu, kas prasīja meistarību. Fiziski grūta nebija, to grūtumu radīja lielais karstums.

Šī bija mana debija Eiropas čempionātā, šādā konkurentu sastāvā kopvērtējumā ceturtā vieta man ir augsts sasniegums, savos 16 gados. Perfekts rezultāts. Esmu neizsakāmi priecīgs. Nebiju cerējis sasniegt tik augstu rezultātu. Paldies maniem atbalstītājiem,” saka Kārlis Neija.

Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”) divu braucienu summā ierindojās 14. vietā.

Rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event...

Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā notiks 11. un 12. maijā Nīderlandē, Hērdē.