Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kripans un Āriņš kļūst par Eiropas čempioniem dambretē, Osītim un Lelim sudrabs
Pēteris Kripans uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Latvijas dambretisti Pēteris Kripans junioros un Jānis Āriņš veterāniem aizvadītās nedēļas nogalē Polijā kļuva par Eiropas čempioniem 100 lauciņu dambretē, bet Ričardam Osītim junioru konkurencē un Jānim Lelim veterāniem sudraba medaļas, vēsta Latvijas Dambretes federācija (LDF).

Eiropas čempionāti veterāniem un junioriem līdz 27 gadu vecumam 100 lauciņu dambretē sākās piektdien, 19. aprīlī, kad dalībnieki sacentās dambretē ar klasisko laika kontroli.

Junioru konkurencē par Eiropas čempionu kļuva mūsu jaunais dambretes talants Pēteris Kripans, kurš septiņās kārtās izcīnīja 10 punktus. Tikpat punktu, bet sliktāki papildu rādītāji ierindoja otrajā vietā Itālijas dambretistu Gabriele D’Amora, bet trešajā vietā ierindojās mūsu kaimiņvalsts Lietuvas jaunais dambretists Rokas Banevičus. Otrs mūsu jaunais dambretists Ričards Osītis ieņēma piekto vietu.

Sekmīgi Eiropas veterānu čempionātā startēja arī mūsu pieredzējušie dambretisti. Jānis Lelis izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu veterānu vecuma grupā 70+, bet Jānis Āriņš vecuma grupā 60+ ierindojās trešajā vietā un saņēma bronzas medaļu. Trešais Latvijas pārstāvis Viktors Mateiko vecuma grupā 60+ ierindojās piektajā vietā.

Sestdien, 20. aprīlī, norisinājās Eiropas čempionāti veterāniem un junioriem līdz 27 gadu vecumam 100 lauciņu dambretē rapidā jeb ar ātrās dambretes laika kontroli – katram uz partiju 15 minūtes + 5 sekundes.

Junioru konkurencē par Eiropas čempionu pārliecinoši ar iegūtajiem 14 punktiem kļuva Pēteris Kripans, nopelnot otro zeltu. Iegūstot 11 punktus, otrajā vietā ierindojās Itālijas dambretistu Gabriele D’Amora, bet trešajā vietā arī ar 11 punktiem ierindojās mūsu kaimiņvalsts Lietuvas jaunais dambretists Rokas Banevičus.

Sekmīgi Eiropas veterānu čempionātā 100 lauciņu dambretē rapidā startēja mūsu pieredzējušie dambretisti. Jānis Lelis izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu veterānu vecuma grupā 70+, bet Jānis Āriņš vecuma grupā 60+ arī ierindojās otrajā vietā un saņēma sudraba medaļu.

Svētdien, 21. aprīlī, norisinājās Eiropas čempionāti veterāniem un junioriem līdz 27 gadu vecumam 100 lauciņu dambretē ar ātrspēles laika kontroli. Junioru konkurencē bija sīva cīņa, un uzreiz četri dalībnieki sacensību noslēgumā izcīnīja 14 punktus. Teicami startēja mūsu jaunie dambretisti – par Eiropas vicečempionu ar iegūtajiem 14 punktiem kļuva Ričards Osītis, bet trešajā vietā ierindojās otrs mūsu jaunais dambretists Pēteris Kripans, kurš pievienoja trešo medaļu - bronzas - jau iepriekš iegūtajiem diviem zeltiem. Par Eiropas junioru čempionu kļuva Dominiks Rubajs no Polijas.

Eiropas veterānu čempionātā ātrspēlē Jānis Āriņš vecuma grupā 60+ izcīnīja čempiona titulu, iegūstot 12 punktus, bet Viktors Mateiko ar 7 punktiem šajā vecuma grupā ierindojās ceturtajā vietā. Jānis Lelis ar iegūtajiem 6 punktiem izcīnīja otro vietu un sudraba medaļu veterānu vecuma grupā 70+.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija