Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Grūta dzīve, grūta...

Andrejs Siliņš

Radio SWH viļņos piektdienas vakarā pie vārda tika Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) kluba SK "Cēsis" tehniskais direktors un katrā ziņā zināmākais cilvēks no šīs organizācijas kā tādas Krišjānis Kļaviņš un pauda aizvainojumu par citam klubam it kā piešķirtajām priekšrocībām.

Runa ir ne par vienu citu klubu kā tikai un vienīgi Latvijas čempionvienību "TTT Rīga". Proti, Kļaviņš izteica lielu neapmierinātību ar to, ka Rīgas klubs vietējā čempionātā iesaistīsies tikai sezonas otrajā pusē. Var saprast cēsniekus, jo godīgi jāatzīst – bez "TTT" vidzemniecēm Latvijā nav nopietnu konkurentu. Bet. Neesmu sieviešu basketbola eksperts un nezinu visu niansēs, tomēr rodas jautājums – vai Cēsu tehniskais direktors vispār pats mēģināja meklēt variantus spēlēšanai kaut vai tai pašā Lietuvas čempionātā? Ja ne, tad diemžēl sanāk, ka Kļaviņš ļoti bērnišķīgi principiāli visu vasaru ir gatavojies tikai tam, lai šosezon apspēlētu amata brāļa (ne pēc nosaukumiem, bet domājams, ka abi pilda vienas un tās pašas funkcijas savos klubos) Edgara Buļa klubu un atriebtos par izgāšanos pagājušā gada pusfinālā. Kur tad paliek runas par vietējā līmeņa celšanu, ja pats klubs par galveno uzskata tieši spēles ar "TTT" nevis spēles ar vairākām līdzvērtīgām komandām Radio raidījumā Kļaviņš atzīst, ka bez "TEO" leišu čempionātā pārējās komandas ir Cēsu līmenī, tātad tomēr augstāka līmeņa nekā pārējās Latvijas komandas, kas solītu labāku maču pieredzi nekā "sitoties" tepat vietējā līgā.

Nekādā gadījumā negribu noņemt atbildību no Latvijas Basketbola Savienības (LBS) pleciem, ja tik tiešām par ārzemnieču kvotām netika paziņots savlaicīgi, tomēr nekādā gadījumā negribu piekrist par Kehra kunga (LBS prezidents Ojārs Kehris) nopelšanu. Diezin par kādu sarunas ierakstu Kļaviņš runā, taču nedomāju, ka saruna (ja tāda notikusi) ar Kehra kunga piedalīšanos nav bijusi par Latvijas čempionātu, bet par "TTT" kā tādu, iespējams, par Eirolīgu vai tamlīdzīgi. Jebkurā gadījumā tā vairāk šķiet piesiešanās pie vārdiem, un tas atkal ir bērnišķīgi. Ja Kehris par "TTT" runājis pirmajā personā ar kādu citu Latvijas klubu pārstāvi par Latvijas vietējo čempionātu, tad, protams, man savi vārdi būs jāņem atpakaļ. Bet neticās, stipri neticās...

Visbeidzot Baibas Eglītes (un līdz ar to Anetes Šteinbergas, kura ir tādā pašā situācijā) situācijas pieminēšana. Tas nu tiešām bija nevajadzīgi, Kļaviņa kungs. Par kādu vietējā basketbola attīstību mēs vispār runājam, ja vietējā basketbola virtuves darboņi ķeras klāt jaunajām spēlētājām, tikai lai ieriebtu konkurējošajam klubam? Visi ļoti labi atceramies laiku, kad Jānis Laksa palīdzēja "bročiem" Eirokausos kaldināt lielas uzvaras (pār Madrides "Real", piemēram), lai arī vietējā čempionātā pārstāvēja cita kluba krāsas. Domājams, ka visi loģiski domājošie saprot, ka ne jau Eglīte un Šteinberga būs tās, kas kaldinās "TTT" uzvaras Lietuvā. Toreiz "broču" laikā visi priecājās par šīm uzvarām ar Jāņa Laksas līdzdalību savā "neklubā". Šodien cilvēks pauž sašutumu par to, ka divas pilngadību nupat vai vēl nesasniegušas spēlētājas pasilda soliņu spēlēs, kurām nav nekāds sakars ar attiecīgo klubu, proti, SK "Cēsis". "TTT" nes Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām kā vienīgais sieviešu basketbola klubs. Baltijas līga neskaitās - nevar salīdzināt Baltijas līgas vietu Eiropā un pasaulē un sieviešu Eirolīgas vietu, kas būtībā ir turnīrs ar pasaules spēcīgāko basketbolistu piedalīšanos.

Var jau iebilst un teikt, ka tie laiki ir garām, tas bija sen un vairs nav patiesība. Bet jāatzīst Latvijas meiteņu basketa vietējais līmenis ir tāds, kāds tas ir. Ar divām nopietnām komandām (trešā varbūt varētu būt "Avantis/Turība") čempionāts atgādina to pašu 'broču" laiku vīru groza bumbā. Toreiz tikko nopietni radās "Ventspils", kamēr pārējie tik un tā nevarēja nopietni sacensties ar minēto superklubu. Kādā līmenī šodien ir vīru basketbols, salīdzinot ar desmit gadu senu vēsturi?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

 +10 [+] [-]

, 2007-10-27 13:47, pirms 17 gadiem
Lai Klavinsh labaak izstaasta savus grandiozos plaanus saistiibaa ar futbola komandas konstrueeshanu Aaa pareizi vinsh nevar, savaadaak Guncha vinju atkal ar kaaju pa d... iebelziis

     [+] [-]

, 2007-10-27 13:58, pirms 17 gadiem
Pastāstiet lūdzu sīkāk par situāciju ap Jāni Laksu. Viņš tolaik pārstāvēja divus dažādus klubus vienlaikus?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-10-27 14:05, pirms 17 gadiem
Raksts subjektiivs, bet nav slikts. Krishjaanim protams buutu ko teikt. Zhanis Vimba veel eksistee shai portaalaaa?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-27 15:08, pirms 17 gadiem
Piekritu mad real,ko var nolikt ja nepaazisst! Lielaaka dalja ir skaugju...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2007-10-27 15:18, pirms 17 gadiem
Piekriitu tew Jessii! Respect KK!
par viiru basketbolu bij doma pa Cesu komandu,bet vins veeleejas to iegaadaaties bet cesu domee baigo cenu uzlika,bet par Futbola klubu gan, kas naakosgad speelees trafic lligaa(vistacamaak)!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-27 15:21, pirms 17 gadiem
to sportiņs:

ne jau Laksa vienigais! Tolaik Bročiem no Liepajas paligos brauca ari Latvijas basketbola Džabars - proti Andris Jekabsons! Un ja nemaldos tad ari Aigars Zeidaks bija!

  +4 [+] [-]

, 2007-10-27 15:24, pirms 17 gadiem
Ziniet kapec KK tā īd? Vinjiem tjipa neesot naudas u.t.t... bet nu cienijamais KK neaptraipi savu vardu ar totalizatoriem un tad droshi varesi iet pie visiem sponsoriem un palugt naudinju savam klubam un butu viss ok!

Vel ari tas ka shajos laikos ir jazin kam Tu vari uzbraukt un kam nee! KK uzbrauca Guntim Indriksonam kam latvija ie ljoooti liela ietekme! Nju tad tagad nevajag īdēt! Vajg Krisjanit vispirms domat un tikai tad dariit

  -2 [+] [-]

, 2007-10-27 15:27, pirms 17 gadiem
galops1 un tu domaa ka tas ka vins uzdirsa guntim bij nepareizi?
vini abi ar mezecki gremdee LAtvijas futbolu!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-27 16:06, pirms 17 gadiem
to nos 89 -->>

Tu doma ka Indriksons gremde Latvijas futbolu?? Piedod man, bet nju tad Tu esi pilnigs stulbenis! Uz ko balstas futbola federacija??

  -2 [+] [-]

, 2007-10-27 16:24, pirms 17 gadiem
To Galops
Tu tiešām esi lohs, ja domā, ka šobrīd Futbola fedarācija balstās uz Indriksonu. Ir otrādi vecīt. Fišku vajag rubīt.
Un KK ir visvieglāk nolikt, jo viņam pāri ir nepierādītu apgalvojumu ēna. tas, ka džeks smeļ normālu naudu totalizatorā nav nekas krimināls. Jūs te visi to gribētu tikai pelēās vielas un apsviedīguma par maz. Bet viņš vēl stutē Basketbola klubu, par kuru pirms divienm gadiem neviens neko nezināja. Bet tagad ir vismaz intriga Lavijas čempī. Bet jūs te tikai šķidru gar staru laižat n viss Jūsu pienesums Latvijai. Labi ja vēl kāpostu lakā!

  +4 [+] [-]

, 2007-10-27 16:27, pirms 17 gadiem
to calcio2:

1. KK ir publiski sasmerejies un piedavajis nopirkt speeles (nezinaju ka ir cilveki kas to atbalsta, bet nu Tu esi taads kas to atbalasta) un atliek pieradit ka vins ir vainigs un vins sedes!!!
2. Kur ir taa tava intriga Latvijas Sievishu Basketbola Cempionata??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-27 18:35, pirms 17 gadiem
calcio2,nu ja sarunatas speles nav kriminalas nu tad piedod man,kas tur legals,vins saruna rezultatu,nota cies sports,bet tiesa naudu nopelna visi iesaistitie,bet ka jau teicu cies sports,ne ir ka saka labi,ka klavins ka saka ne tikai netira speles piedalas,bet ari matreali atbalsta sieviesu basketbola klubu,it mka vel futbola klubs bus 1lig,tikai neko par to daudz nezinu tikai pa ausu galam esmu dzirdejis,nu tad jau redzes,ka bus.

     [+] [-]

, 2007-10-27 18:37, pirms 17 gadiem
To Galops
Un paskaties ar kādiem rezultātiem TTT uzvar Lietuvā. Vai tāpēc ir vērts radīt izņēmumu? Intriga - pērn Cēsīs zāle bija pilna. Vai tas nav maz sport aveidā, ko skatās 25 cilvēki? Un aerī avīzes raxtīja.
Redazt puišio - aizdmas ir jau divus gadus. Tikaui pierādījumu nav. Man ir aizdomas, ka esat onānisti. vai šo aizdomu dēļ tagad visi sāks par jums gānīties? Kāpēc tie, kas kaut ko vāvuļo presē neiet uz policiju un neliecina, ka KK ir piedalījies mahinācijās ar spēlēm.

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 18:46, pirms 17 gadiem
Calcio2...viss nav tik vienkaarshi kaa tu iedomaajies, vaardos Klavinja "labos darbus" ir apstiprinaajushi gandriiz visa Latvijas futbola elite ar Gunchu priekshgalaa...kaapeec neseko nekas taalaak...a taapeec ka uudens ir dziljaaks nekaa mums visiem liekas...tas ir vienos vaardos sakot, Klavinsh tikai ir neveiksmiigs zvirbulis, kas izlidojis no bara...un kaut ko knaabaa savaa dabaa...taapeec neviens neko neuzsaak...muusu futbols un taa aprindas ir tik melnas ka taalaak vairs nekur... + to ko es esmu dzirdeejis par Kljavinja plaaniem (ko vinsh censhas notureet dziljaa slepeniibaa, jo savaadaak dabuus no Indriksona...) saistiibaa ar Futola klubu ir Priekulju kluba izveidoshana...lai jau veicas, bet nu man tas dzilji po...Latvijas futbols vienkaarshi saak atbaidiit ar vien vairaak...lai vai kaa negribeetos...

  -1 [+] [-]

, 2007-10-27 19:11, pirms 17 gadiem
To Dzonis
Cik nu klīst baumas, KK nav zvirbulēns, bet Toto haizivs. Tikai par Kļaviņa darbiem ir tikai runas un runas. Ja ir fakti - jāsēd ķurķi, ja nav - jāliek viņš mierā....

     [+] [-]

, 2007-10-27 20:07, pirms 17 gadiem
Lai tas Kļāviņš iet .........

     [+] [-]

, 2007-10-27 22:20, pirms 17 gadiem
to calcio2:

Haizivs pa shito Tev + punkts no manis

Tev ir laikam 5 gadi ka Tu nesaproti ko vins nodara kjau taa panikushajam lavtijas futbolam meginot pirkt speles!!! Ble tur daunim jabut lai to nesaprastu!

  -1 [+] [-]

, 2007-10-27 23:08, pirms 17 gadiem
Krishjaanis malacis! vismaza nav skops!
un tie kas aiz muguras kautko... ljerkshkj tiem vienkaarhsi skauzj!

  +2 [+] [-]

, 2007-10-27 23:45, pirms 17 gadiem
MadRdeal-esi cesinieks?Vai ne?
Tak Kļaviņš tiesam ir kaa mazs beerns.ŅUŅA
Butu kaadu gadinu paklusējis un ar darbiem pieradijis ka Cesis ir specigs klubs
Zēl ka Cesis ir sasējies ar tādu lohu.......

  +1 [+] [-]

, 2007-10-28 00:02, pirms 17 gadiem
Man jau kartejo reizi rodas jautajums: Vai KK nevelas aiziet uz tualeti un darit tur paradzetas lietas???

  +1 [+] [-]

, 2007-10-28 00:36, pirms 17 gadiem
viper-buča Tev no manis

     [+] [-]

, 2007-10-28 00:56, pirms 17 gadiem
daži te atbalsta baigi KK un doma, ka vins toto nespele negodigi. tad man viniem ir jautajums, kapec KK to necenšas pieradit(ka vins nav vainigs), ar jebkadiem lidzekļiem (piem. sudzesanu tiesa par apmelosanu, utt.)?

  +1 [+] [-]

, 2007-10-28 08:42, pirms 17 gadiem
runaajot par Indriksonu un futbolu vai futbolu un Indriksonu.. iesaku otrdien skatiities Sporta studiju..

  +1 [+] [-]

, 2007-10-28 09:21, pirms 17 gadiem
Autor, es arī klausījos raidījumu un manuprāt tu vairākās vietās KK tekstus tendenciozi sagrozi, lai tie derētu tavai šķiet jau pirms raidījuma definētai attieksmei. Jeb varbūt apzināti nesagrozi, bet dzirdi tikai to, ko gribi dzirdēt? Piemēram, tu raksti:
"..Kļaviņš atzīst, ka bez "TEO" leišu čempionātā pārējās komandas ir Cēsu līmenī, tātad tomēr augstāka līmeņa nekā pārējās Latvijas komandas.."
Tā gluži nebija, Kļaviņš teica aptuveni tā, ka TEO ir ārpus konkurences, tad ir divas komandas Cēsu līmenī, bet pārējās ne ar ko nav labākas par Latvijas komandām.
Un skatoties, ar kādām rezultātu starpībām TTT tur viņas grauj, Kļaviņam (lai arī cik viņš ļauns un riebīgs) var tikai piekrist.
tad vēl par šo: "rodas jautājums – vai Cēsu tehniskais direktors vispār pats mēģināja meklēt variantus spēlēšanai kaut vai tai pašā Lietuvas čempionātā?"
A kāpēc viņam tas būtu bijis jādara? Lai grautu Latvijas basketbola līgas līmeni un celtu Lietuvas basketbola līgas līmeni? Ar tām Lietuvas komandām, ar kurām vērts tikties, gan Cēsis, gan TTT jau tiekas Baltijas basketbola līgā. Domāju, ka, ja LBS, vēlētos kaut ko darīt spēcīgāko komandu labā, tad varēja mēģināt sarunāt vairāk apļu Baltijas līgā.
Vispār man tagad ir interesanti, kā situācija attīstīsies nākotnē. Varbūt nākamsezon TEO un TTT spēlēs Krievijas līgā? A nabagi lai vārās savā sulā?

     [+] [-]

, 2007-10-28 21:04, pirms 17 gadiem
shitas ir tas totalizatoru dzeks?

     [+] [-]

, 2007-10-29 13:28, pirms 17 gadiem
To Galops
Slima cilvēka murgi. Izrādās Tu raxti par lietām, par kurām tikpat kā neko nezini.
Neba ar Latvijas spēlēm KK taisa nauda toto (un tādu, kas Tev pat sapņos nerādās). Ar LČ to dara vienīgi klubu struktūrās iesaistītie.