Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Novickis: "Pielāgojums bija spēlēt jaudīgāk, taktiski darījām to pašu"

Emils Ozerinskis

Novickis: "Pielāgojums bija spēlēt jaudīgāk, taktiski darījām to pašu"
Rostislavs Novickis. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā piektdienas vakarā "Valmiera Glass/ViA" ar 96:95 noturēja spraigu uzvaru pār "Rīgas Zeļļiem", tādējādi izlīdzinot sērijas rezultātu 1-1. Pēc spēles beigu sirēnas komentāru portālam Sportacentrs.com sniedza valmieriešu garā gala spēlētājs Rostislavs Novickis.

23 gadus vecais ukraiņu basketbolists Rostislavs Novickis Valmierā nonāca februārī, kad pie "Valmiera Glass/ViA" komandas stūrēšanas ķērās Nikolajs Mazurs. Jau ar pirmajiem mačiem 203 cm garais basketbolists sevi apliecināja, kā ļoti noderīgu palīgu vidzemniekiem. Pirms LBL izslēgšanas spēlēm traumā iedzīvojās Guntis Sīpoliņš, tādēļ šobrīd viss vezums komandas garajā galā jānes Novickim kopā ar slovāku centru Marošu Zelizņāku. Ceturtdaļfināla sērijas iesākumā DSN zālē Novickis guva 20 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet atbildes spēlē Valmierā garā cīņā, kuras gaitā basketbolists sakrāja četras piezīmes, ukraiņa rādītāji statistikā sasniedza deviņus punktus.

Smaga cīņa otrajā sērijas spēlē un uzvara ar vienu punktu. Mačs ilga vairāk nekā divas stundas (2 stundas un 13 minūtes). Kas, tavuprāt, bija galvenie panākumu iemesli, kas aizveda "Valmieru" līdz uzvarai?
Mēs cīnījāmies visas 40 spēles minūtes. Mēs nepadevāmies un realizējām savus metienus. Mēs turpinājām cīnīties, tas bija pats galvenais. Cīņasspars ir galvenais iemesls, kādēļ uzvarējām.

Visai ātri nonāci piezīmju problēmā. Kā izdevās palikt laukumā un pielikt savu roku uzvaras izcīnīšanā par spīti piezīmju normas draudiem?
Vienkārši centos turēt rokas augšā un neuzsist lieku sodu. Centos nolaisties zemāk, uzņemt pretinieku ar krūtīm un neaiztikt ar rokām.

Kādi bija galvenie pielāgojumi no pirmās spēles uz šo maču? Kuros aspektos veicāt korekcijas?
Vienīgā pielāgošanās bija tāda, ka spēlējām jaudīgāk. Mēs bijām daudz fokusētāki. Tas bija vienīgais pielāgojums, jo taktiski visu darījām tieši tāpat kā pirmajā spēlē. Vienkārši spēlējām ar spēku.

Varbūt komanda pirmajā spēlē mentāli nebija gatava play-off basketbola intensitātei, ko "Rīgas Zeļļi" jau uzņēma iepriekšējā sērijā?
Mums komandā ir daudz jauno puišu, kuriem saprotams nav pieredze play-off basketbolā. Mēs spējām ar to tikt galā. Galvenais, lai mēs turpinam smagi strādāt laukumā. Pozitīvs rezultāts atnāks.

Rotislavs Novickis pārstāvēja Ukrainas izlasi 2018. gada Eiropas U18 čempionātā Rīgā. Foto: FIBA

Interneta resursos atrodu, ka jaunatnes izlasēs esi spēlējis kā vieglais uzbrucējs. Ir acīmredzami, ka tev ir iemaņas no tālmetiena līnijas un spēj sekmīgi doties caurgājienos. Pastāsti, kā pozīciju ziņā uzaugi basketbolā un tiki līdz tam, kur esi tagad?
Bērnībā spēlēju kā saspēles vadītājs. Sāku ļoti strauji augt un palikt garāks. Tad pārgāju uz vieglā uzbrucēja pozīciju. Turpināju stiepties garumā un devos uz Amerikas Savienotajām Valstīm studēt universitātē. Arī tur turpināju augt, un tas piespieda pielāgot savu spēli. Es saprotu, ka ar savu augumu nespēlēšu kā vieglais uzbrucējs vai saspēles vadītājs. Tādēļ apgūstu prasmes groza tuvumā. Taču ar to, ko ieguvu jaunībā kā ārējās līnijas spēlētājs, varu darboties gan no ārpuses, gan iekšā. Tā ir mana priekšrocība, ka varu būt vispusīgs.

Šodien pret bijušo Latvijas izlases centra spēlētāju Mārtiņu Meieru veici dažādus pagriezienu manevrus un izteikti izmantoji savas ātruma īpašības. Vai tas ir uzsvars, uz ko treneris liek tev spēlēt?
Mans treneris teica būt pacietīgam. Teica turpināt būt agresīvam. Zinu, ka zeļļi centās ierobežot manu punktu gūšanu, bet personīgi galvenais uzsvars bija uz pacietības saglabāšanu. Man ir veiklības priekšrocība, tādēļ tas ir jāliek lietā.

Šosezon visai vēlu pievienojies "Valmieras" komandai. Kāds bija šis process?
No "Valmieras" piedāvājums bija jau no sezonas sākuma. Es vienkārši nevarēju atbraukt dokumentu problēmu dēļ. Kad ar to visu izdevās tikt galā, tad pieslīpēšanās komandai bija ļoti viegla. Spēlētāji ir jauki, un treneri ir pretīmnākoši. Visi atbalstīja. Mums bija divu nedēļu pārtraukums (FIBA izlašu logs), kas ļāva iespēlēties komandā un sākt spēlēt.

Lasi vēl...

# Hanters: "Zināju, ka nebraucu uz Lietuvu, Zoriks izstāstīja visu par Rīgu"
# Mālmanis: "Saruna ar treneri Vētru deva pārliecību, ka forši sastrādāsimies"
# Berkolds: "Iepriekš tādus Zoriku un Gulbi biju redzējis tikai televizorā"
# Naits: "Individuāli esam prasmīgi spēlētāji, uzplaiksnījumos to redzam"
# Lācis: "Iesaku visiem noskatīties "Rīgas Sargus", lai varam sajust latvieti sevī"

     [+] [-]

, 2024-04-13 10:47, pirms 2 nedēļām
Labs papildinājums Valmierai. Pret Zeļļiem viņam spēlēt nav viegli, jo pretī Hanters un arī Meijers vakar parādīja, ka viņu par agru norakstīt.

     [+] [-]

, 2024-04-14 06:01, pirms 2 nedēļām
Kur nākoshsezon spēlēs basketbolu R.Novickis??? VEF!!! Ir tomēr ljoti labs basketbolists prieksh Valmieras un Latvijas Igaunijas basketbola līgas.

     [+] [-]

, 2024-04-14 06:08, pirms 2 nedēļām
wolmar rakstīja: Labs papildinājums Valmierai. Pret Zeļļiem viņam spēlēt nav viegli, jo pretī Hanters un arī Meijers vakar parādīja, ka viņu par agru norakstīt.
It kā VEFam nekā ljoti laba garajā galā nav. R.Novickis būtu tikai nelieks. Shodien spēlē VEFam pret Prometey R.Novickis ljoti noderētu. Valmierai ljoti labs basketbolists.