Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

3x3 izlasē spēlējošie Lācis un Raimo šajā sezonā ''Zeļļos'' neatgriezīsies
Francis Lācis un Zigmārs Raimo (no kreisās). Foto: Rīgas Zeļļi

Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka Rīgas ''Zeļļi'' atlikušo sezonu aizvadīs tādā sastāvā, kādā iesākuši Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas mačus. Lai arī 3x3 basketbola izlase jau ir nodrošinājusi vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, nedz Franča Lāča, nedz Zigmāra Raimo atgriešanās komandā šajā sezonā netiek sagaidīta.

Latvijas Basketbola līgas debitante Rīgas ''Zeļļi'' ceturtdienas vakarā ar uzvaru pār ''Valmiera Glass''/ViA nodrošināja vietu LBL pusfinālā, kurā spēkosies pret ''Ventspili''. Pusfināla sērija sāksies 26. aprīlī un maksimāli ritēs līdz 6. maijam - tas pie nosacījuma, ja būs nepieciešamas maksimālās piecas spēles. Apvienotas līgas regulārajā sezonā komandas uzvaras dalīja uz pusēm - ''Arēnā Rīga'' ar trīs punktu pārsvaru uzvarēja ''Zeļļi'' (89:86), bet Ventspilī ar astoņiem punktiem ventspilnieki (100:92).

Sezonas gaitā Jura Umbraško trenētās komandas sastāvā bijušas neskaitāmas izmaiņas un papildinājumi. Sezonai sākoties, vieni no atslēgas spēlētājiem bija Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri paralēli attīsta karjeras 3x3 basketbolā. Vispirms Lācis, bet vēlāk arī Raimo uz laiku pameta ''Zeļļus'', lai kopā ar 3x3 basketbola izlasi gatavoties 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijai. Abi iekļuva sastāvā un pagājušās nedēļas beigās Honkongā, nezaudējot nevienā no piecām spēlēm, ar pirmo piegājienu kvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm. Vēl bez Raimo un Lāča sastāvā bija Nauris Miezis un Agnis Čavars.

Lai arī, iespējams, pēc tikšanas olimpisko spēļu turnīrā varēja sagaidīt, ka gan Lācis, gan Raimo varētu atgriezties ''Zeļļu'' sastāvā, šajā sezonā tas nenotiks, zināms portālam ''Sportacentrs.com''. Arī LBL pieteikumā redzamais olimpiskais čempions Nauris Miezis kluba rindās nespēlēs. Kā jau to pauda izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis, 3x3 basketbolistu nākamais nozīmīgais mērķis ir kvalitatīvi sagatavoties olimpisko spēļu turnīram, bet klasiskā basketbola sezonā, pieņemot, ka ''Zeļļi'' spēlētu maksimālos mačus cīņā par bronzu vai zeltu, atlicis nedaudz virs mēneša. Bronzas piektais mačs plānots 22. maijā, bet fināla septītais - 25. maijā. Turklāt ''Zeļļiem'' aizgājušajiem izdevies arī atrast aizstājējus kā Kamaku Hepu (LBL ceturtdaļfinālā 8.75 punkti, 5.0 atlēkušās), Mārtiņu Meieru (LBL ceturtdaļfinālā 11 punkti, 5.0 atlēkušās) un Džordanu Hanteru ( LBL ceturtdaļfinalā 18.75 punkti, 7.0 atlēkušās).

Attiecībā uz Lāča un Raimo nākotni Rīgas ''Zeļļos'' pēc šīs sezonas nav lielas skaidrības. Portālam ''Sportacentrs.com'' zināms, ka abiem klubā durvis ir vaļā, taču spēlētāju karjeru trajektorijās daudz ko var pamainīt tas, kāds būs sasniegtais rezultāts Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Francis Lācis šajā sezonā Rīgas ''Zeļļu'' sastāvā laukumā devās 20 spēlēs, kurās vidēji pavadītajās 28:02 minūtēs guva 11.5 punktus, izcīnīja 6.0 atlēkušās bumbas un atdeva 1.9 rezultatīvās piespēles. Raimo 21 spēlē vidēji nospēlēja 27:30 minūtes, gūstot 9.4 punktus, izcīnot 7.4 atlēkušās bumbas un atdodot 4.2 rezultatīvās piespēles.

  -2 [+] [-]

, 2024-04-19 13:51, pirms 2 nedēļām
Zeļļi baigie gudrinieki😂. Pareizi ir, lai gatavojas olimpiādei. Vēl traumas šitajā pabiru līgā dabūs.

     [+] [-]

, 2024-04-19 13:53, pirms 2 nedēļām
nu re, strītbolisti pa pieskari

     [+] [-]

, 2024-04-19 14:17, pirms 2 nedēļām
Ilgi domāja līdz izdomāja. Ja godīgi, jau no sākuma bija diezgan redzams, ka gatavošanās OS neiet kopā LBL fināliem, tādēļ nevajadzēja likt viņus pieteikumā un taisīt haipu par šo tēmu. Bet Buļam patīk kluba publicitāte un Lāča neesiba komandā pret BKV noteikti par labu nenāks.

     [+] [-]

, 2024-04-19 15:40, pirms 2 nedēļām
tak jau trešdien ziņās čali to teica, nu gan surprīzs

  +2 [+] [-]

, 2024-04-19 15:59, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Ilgi domāja līdz izdomāja. Ja godīgi, jau no sākuma bija diezgan redzams, ka gatavošanās OS neiet kopā LBL fināliem, tādēļ nevajadzēja likt viņus pieteikumā un taisīt haipu par šo tēmu. Bet Buļam patīk kluba publicitāte un Lāča neesiba komandā pret BKV noteikti par labu nenāks.
Kādiem LBL fināliem,?- fināls būs klasiskais VEF-- Ventspils

  -1 [+] [-]

, 2024-04-19 16:03, pirms 2 nedēļām
zaxx rakstīja: Kādiem LBL fināliem,?- fināls būs klasiskais VEF-- Ventspils
Pirms neesi pārlēcis, nesaki hop!
Tagad, bez Lāča, Zeļļi ir vājāki un BKV potenciāli vajadzētu būt finālā, bet tur vispirms ir jātiek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 16:22, pirms 2 nedēļām
erty rakstīja: Pirms neesi pārlēcis, nesaki hop!
Tagad, bez Lāča, Zeļļi ir vājāki un BKV potenciāli vajadzētu būt finālā, bet tur vispirms ir jātiek.
beidz ākstīties. BKV vieglāk būs tikt finālā kā VEFam uzvarēt finālu, ja Bertāns neatgriežas.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-19 16:45, pirms 2 nedēļām
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: beidz ākstīties. BKV vieglāk būs tikt finālā kā VEFam uzvarēt finālu, ja Bertāns neatgriežas.
Ko VEF var iegūt no Bertāna atgriešanās? Lotijs ir daudz nozīmīgāks. Sorry, bet lai kā man ir patikusi Bertāna spēle, šajā sezonā viņš aizsardzībā ir caurums arī pret BKV. Vienīgā vērtība ir metieni no perimetra, ja sāk krist.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 17:09, pirms 2 nedēļām
Tad es uz Zeļlu uzvaru neliktu.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-19 19:01, pirms 2 nedēļām
Lauksiamnieks rakstīja: Saprotams, kāpēc nebūs. Šis ir arī nedaudz sportiski pareizā pret citām komandām
Kāds citām komandām ar šo sakars? viņiem irvai bija līgums ar Zeļļiem,kas tur būtu nesportiski,ja viņi izlemtu spēlēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2024-04-19 21:39, pirms 2 nedēļām
Ēeeee, Rebelunčix atgriezies, neviens cita tā nečīkst pie Zeļļu postiem.
Jau sasēti visi lauki?

  +1 [+] [-]

, 2024-04-20 00:22, pirms 2 nedēļām
Lauksiamnieks rakstīja: Vienkārši tad, jebkura komanda var parakstīt kadrus un turēt pieteikumā līdz PO laikam, un tad vienkārši tos iesaistīt, tā gūstot priekšrocības. LBL jau ir jāsāk domāt, ka sūtot uz 3x3 utt. no pieteikuma ir jāizņem spēlētājs
Lol, protams, ka var jebkura. Dari, ko gribi līdz pieteikuma beigām. Kas tas vispār par muļķīgu teikumu, dari ar saviem spēlētājiem, ko gribi. Bostona arī savu sastāvu atpūtināja + pretiniekiem divas papildus spēles. Šausmas

     [+] [-]

, 2024-04-20 01:03, pirms 2 nedēļām
Nedomāju ka Zeļļi arī viņus vispār gaidija atpakaļ, ja gaidītu tad netērētu naudu labiem papildinājumiem. Tāpat bija skaidrs, ka nebūs atpakaļ.
1) Ja kvalificējas - gatavojas olimpiādei
2) Nesanāk kvalificēties ar pirmo piegājienu - gatavojas nākamajam.
Tas, ka te Zeļļu nolicēji izdomā kaut kādas atgriešanās leģendas ir uzjautrinoši.
Tāpat man lielais jautājums tiem kuri domā, ka tas būtu negodīgi. Kā komandai var palīdzēt spēlētaji, kuri nav trenējušies kopā ar komandu un nav saspēlējušies. Nu nav Raimo vai Lācis un arī ne Miezis vai Lasmanis tāda līmeņa spēlētajs, lai uzlabotu komandu šādā sitācijā. Saprastu, ja ierodas KP pie neveiksmīgas sezonas un netikšanas play off, tad varētu raudāt par godīgumu utt.

     [+] [-]

, 2024-04-20 08:19, pirms 2 nedēļām
funkyz rakstīja: Lol, protams, ka var jebkura. Dari, ko gribi līdz pieteikuma beigām. Kas tas vispār par muļķīgu teikumu, dari ar saviem spēlētājiem, ko gribi. Bostona arī savu sastāvu atpūtināja + pretiniekiem divas papildus spēles. Šausmas
Cilvēk, nejauc dažādas situācijas. Šī nebija atpūtināšana

     [+] [-]

, 2024-04-20 11:54, pirms 2 nedēļām
Sporta novērotājs rakstīja: Cilvēk, nejauc dažādas situācijas. Šī nebija atpūtināšana
un kāda atšķirība? Dari ar saviem spēlētājiem, ko gribi.