Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Četri procenti aizsardzībai: "Žalgiris" un "Rytas" spēlētāji aicina stiprināt Lietuvas drošību

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Četri procenti aizsardzībai: "Žalgiris" un "Rytas" spēlētāji aicina stiprināt Lietuvas drošību
"Žalgiris" un "Rytas" basketbolisti 2024. gada 14. aprīlī. Foto: Gintautas Bitvinskis/LRytas.lt

Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Rytas" basketbolisti svētdien, 14. aprīlī, iesildījās vienādos kreklos, aicinot Lietuvas valdību piešķirt 4% nacionālā kopprodukta valsts aizsardzībai.

Ziemeļatlantijas līguma alianse (NATO) sagaida, ka dalībvalstis aizsardzības vajadzībām atvēlēs 2% no iekšzemes kopprodukta. Vēl nesen tādus un lielākus līdzekļus aizsardzībai piešķīra tikai četras Eiropas valstis – Grieķija, Polija, Lietuva un Igaunija.

Pēdējos 10 gados, īpaši pēc krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, situācija strauji mainījās. Polija aizsardzības vajadzībām tagad izlieto 4% nacionālā kopprodukta. Līdzīgi aicinājumi izskan Lietuvā un citās austrumu flanga valstīs.

Svētdien mūžīgie konkurenti vienojās vienam mērķim. Kauņas “Žalgiris” un Viļņas “Rytas” basketbolisti pirms tradicionālā derbija tūkstošiem skatītāju priekšā aicināja atbalstīt “4 procentu” iniciatīvu, iesildoties vienādos kreklos.

Iniciatīvu atbalstīja Kauņas un Viļņas komandu kapteiņi – Edgars Ulanovs un Marģiris Normants, kā arī klubu vadītāji Pauļus Jankūns un Artūrs Jomants.

“Basketbols Lietuvā ir vairāk nekā sports – arī brīvības un vienotības izpausmes. Sākot no principiālajām spēlēm pret Maskavas CSKA līdz bronzas medaļām Olimpiskajās spēlēs, basketbols vienmēr bijis, ir un būs mūsu valsts vienotības simbols. Šodien mums jābūt vēl vienotākiem, jo tiecamies pēc kopēja mērķa – stipras un drošas valsts,” teica “Žalgira” direktors Pauļus Jankūns.

Izmantotie resursi:
https://www.lrytas.lt/sportas/kreps...
4 procentai - pasirašyk už 4% BVP Lietuvos...

  -2 [+] [-]

, 2024-04-15 22:14, pirms 2 nedēļām
Kāpēc tikai 4 ? Noapaļojam uzriez jau uz 40 un miers, tad noteikti pietiks

  -2 [+] [-]

, 2024-04-15 23:02, pirms 2 nedēļām
Liepājas pusrubli studijā... Cik tie žalgiriešu kara propagandisti paši gadā saņem?moš var atmest kādu desmito tiesu

  +1 [+] [-]

, 2024-04-16 07:27, pirms 2 nedēļām
LTpirags rakstīja: Liepājas pusrubli studijā... Cik tie žalgiriešu kara propagandisti paši gadā saņem?moš var atmest kādu desmito tiesu
Ja klubs nomaksā visus nodokļus, viņi atmet tieši tādu pašu tiesu kā pārējie un tā summa līdz ar algu arī ir lielāka

     [+] [-]

, 2024-04-21 13:21, pirms nedēļas
Debiloidi! Ko liek to dara. visu izraisīto karu galvenais iemesls ir nato. Budžets tiek piešķirts, bet nav kur to tērēt.

     [+] [-]

, 20:35, pirms 2 stundām
sandza rakstīja: Debiloidi! Ko liek to dara. visu izraisīto karu galvenais iemesls ir nato. Budžets tiek piešķirts, bet nav kur to tērēt.
Ak, šie viedie interneta komentāri. Labi, ka ir cilvēki, kas padalās ar zināšanām par to kas un kādēļ notiek pasaulē. Bez citētā lietotāja, piemēram, nekad neuzzinātu, ka visi (un uzsvars ir uz visi) kari ir nato alianses izraisīti. Vēlreiz paldies par apgaismību.