Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"

Rolands Eliņš

Matrevics: "Faniem jau patīk redzēt feilus, bet interesantāk ir tas, kas notiek pēc tam"
Rihards Matrevics. Foto: LFF

TV4 raidījumā "Ārpus kadra" šonedēļ viesojās futbola vārtsargs Rihards Matrevics, "Riga FC" spēlētājs, kurš martā pārstāvēja arī Latvijas izlasi jaunā galvenā trenera pirmajā valstsvienības sasaukumā. Podkāstā viņš dalījās viedokli par pārmaiņām izlasēm un kā tās izpaudušās, kā arī pastāstīja, ko domā par neveiksmīgo kuriozu mačā pret Lihtenšteinu, sakot, ka no tādām neveiksmēm neviens nav pasargāts un svarīgāk ir, kā spēlētāji pēc tām atgūstas.

"Tikai labākie iespaidi," par neseno Latvijas izlases sasaukumu, pirmo jaunā galvenā trenera Paulo Nikolato vadībā, sacīja Rihards Matrevics. "Vienmēr, kad ir jauns galvenais treneris, ir svaigas emocijas, visi atbrauc ar pozitīvu noskaņojumu, visi grib parādīt sevi no labākās puses. Ir interesanti, mazliet kaut kas pamainās. Trenerim ir cita nacionalitāte, cita domāšana par futbolu."

"Kā tas izpaužas? Piemēram, pieejā spēlei. Tagad spēles dienās bija pat tad sajūta, ka nevari īsti saprast, vai vakarā ir izlasei spēle vai nav, jo visi ir mierīgi, pilnīgi bez nekāda stresa, visi zina, kas ir jādara. Zina, ka aizbrauksim uz stadionu un to arī izdarīsim. Tā ka domāju, ka Latvijas izlasei rezultāti būs," teica Matrevics.

Viņam Latvijas izlasē tagad ir iespēja strādāt ar vārtsargu treneri Andri Vaņinu, Latvijas izlases ilggadējo vārtsargu, ko Matrevics novērtēja kā lielisku iespēju: "Ir ļoti interesanti pastrādāt kopā ar viņu. Līdz ar to izlasē bija tāda kā svaiguma sajūta. Bija pārliecība, ka tagad tu brauc uz izlasi un tur patiešām ir cilvēki no ārpuses, kas var tev kaut ko iemācīt."

Ko vārtsargu treneris var paspēt iedot saviem spēlētājiem pusotru nedēļu ilgajā izlases sabraukumā? "Ļoti daudz," pārliecinoši atbildēja Matrevics. "Viņš paskatās uz tevi ar tādu kā svaigu aci. Viens ir tā, ka tu klubā strādā pie vienas lietas un turpini strādāt, un tad skaties, kā pamazām tā lieta uzlabojas. Bet tad tu aizbrauc uz izlasi, un tev treneris pavaicā, klau, bet nu kāpēc vispār šito dari? Tad rodas domu apmaiņa, un tu saproti, ka var pavisam citādi. Tādēļ man liekas, ka vienmēr ir labi, ja uz tevi paskatās no malas un padalās ar viedokli. Protams, arī svarīgi, kurš tev to saka - ja tev pamācību iedod cilvēks, kurš izlasē nospēlējis vairāk par 100 spēlēm, tad skaidrs, ka kaut ko viņš no tās lietas saprot."

Matrevics Latvijas izlasē stājās vārtos pārbaudes mačā pret Kipru, kur tika spēlēts neizšķirti 1:1, savukārt spēlē pret Lihtenšteinu, kur rezultāts arī bija 1:1, tiesa, nu jau neiepriecinošs, viņš nebija sastāvā. Šis mačs toties bija atmiņā paliekošs ar Latvijas kuriozi ielaistajiem vārtiem, kad Pāvels Šteinbors neveiksmīgi bija izgājis nedaudz no vārtiem un paslīdēja tieši tajā brīdī, kad Mārcis Ošs padeva piespēli, un bumba ieripoja vārtos.

"Kuriozi vārti dažreiz vienkārši gadās, jā," par to spēli izteicās 25 gadus vecais vārtsargs. "Faniem varbūt patīk paskatīties uz tādiem "feiliem", bet kā futbolistam man daudz interesantāk ir paskatīties, kas ar spēlētājiem notiek pēc tam un kā mēs turpinām spēli. Un arī Mārcis pēc tam aizvadīja ļoti labu spēli, mēs pēc tam to izrunājām kopā. Tā ka futbolā ir daudz interesantākas lietas, uz kurām skatīties, nevis tur kaut kādas individuālas neveiksmīgas epizodes."

     [+] [-]

, 2024-04-13 20:36, pirms 2 nedēļām
Matrevicu uz Poliju