Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu futbola izlase FIFA rangā zaudē vienu pozīciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas sieviešu futbola izlase FIFA rangā zaudē vienu pozīciju
Karlīna Miksone. Foto: LFF

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju (FIFA) asociācijas rangā noslīdējusi uz 116. vietu.

Iepriekšējā rangā, kas tika publicēts decembrī, Latvijas valstsvienība bija 115. pozīcijā, bet pagājušā gada augustā izlase atradās savā vēsturiski zemākajā 119. vietā.

Februārī latvietes aizvadīja divas spēles pret tobrīd rangā 49. vietā esošajām Slovākijas futbolistēm par iekļūšanu UEFA Nāciju līgas B līgā un abos mačos zaudēja (0:3 mājās un 0:6 viesos).

No pārējām Baltijas valstīm Igaunija ir 99. pozīcijā, bet Lietuva ieņem 103. vietu.

Latvijas sieviešu izlases pretinieces izlases 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra C līgā Slovēnija atrodas 41.vietā, Moldova ieņem 120. vietu, bet Ziemeļmaķedonija atrodas 135. pozīcijā.

Starp Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) valstīm Latvija ir 45., atstājot aiz sevis Luksemburgu, Kipru, Moldovu, Gruziju, Ziemeļmaķedoniju, Armēniju un Andoru.

FIFA rangā ir 193 nacionālās sieviešu izlases.

Ranga līderu godu saglabā Pasaules kausa ieguvējas Spānijas futbolistes, bet no ceturtās uz otro vietu pakāpusies Anglijas sieviešu futbola izlase. Par vienu vietu augstāk uz trešo pozīciju pakāpušās Francijas futbolistes, bet divu vietu kritumu piedzīvojusi ASV izlase, kas tagad ir ceturtā. No sestās uz piekto vietu pakāpusies Vācija, kas apsteigusi Zviedriju, no astotās uz septīto pozīciju kāpumu veikusi Japāna, nobīdot par ailīti zemāk Nīderlandi, kurai seko vienu vietu uz augšu tikusī Kanāda, bet labāko desmitnieku noslēdz Brazīlijas izlase, kura iepriekšējā rangā bija 11. vietā. Labāko desmitnieku atstājusi Ziemeļkoreja, kura noslīdējusi no devītās uz 11. pozīciju.