Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Austrālijas basketbolists izbauda atmosfēru Rīgas derbijā

Emils Ozerinskis

Austrālijas basketbolists izbauda atmosfēru Rīgas derbijā
"Rīgas Zeļļu" basketbolists Džordans Hanters. Foto Andris Grīnbergs

Vakardien "Skonto" stadionā tikās abi galvaspilsētas futbola lielklubi, kuru cīņa radīja ievērojamu ažiotāžu. Tribīnēs pulcējās 5314 skatītāji, kas ir jauns Rīgas derbiju rekords, kā arī apmeklētākā Virslīgas spēle pēdējo 20 gadu laikā. Iespējams garākais cilvēks "Skonto" stadiona tribīnēs bija Austrālijas izlasē uzspēlējušais basketbolists Džordans Hanters, kurš nolēma just līdzi "Riga" vienībai.

Kuplā skaitā Rīgas derbiju apmeklēja "Rīgas Zeļļu" basketbolisti, kuriem pirmdien Daugavas sporta namā gaidāma Latvijas basketbola līgas pusfināla sērijas otrā spēle pret "Ventspili". Ja teju visi "Rīgas Zeļļu" spēlētāji un personāla pārstāvji bija nolēmuši spēli apmeklēt savas basketbola komandas izsniegtajā atributikā, tad Austrālijas izlasē divas spēles aizvadījušais Džordans Hanters nolēma spēli baudīt kā patiess līdzjutējs. Ietērpies "Riga" tradicionālajos gaiši zilajos toņos, austrāliešu basketbolists jūsmoja par spēli ar valsts bagātākā kluba suvenīru šalli ap kaklu.

"Rīgas Zeļļi" leģionāri: kanādietis Aizeja Osborns un austrālietis Džordans Hanters. Foto: Andris Grīnbergs

Basketbolisti, protams, nebija vienīgie Rīgas derbija apmeklētāji. Klāt RFS uzvarā ar 2:1 pār "Riga" bija arī sabiedrībā pazīstamais ietekmētājs Felipe Gabriels, kurš nenesa nevienas no komandas atributiku, bet spēli vēroja turnīra titulsponsora logo rotātā kreklā.

Brazīliešu influenseris Felipe Gabriels Rīgas derbijā. Foto: Andris Grīnbergs

Pēc pieejamajiem spēļu protokoliem vislielākais skatītāju skaits Virslīgas spēles vērojuši divās spēlēs 1997. un 2004. gadā, kad tikās "Skonto" un "Liepājas Metalurgs". Cik precīzi līdzjutēji bija klāt šajās spēlēs, to vairs neuzzināsim, bet abu maču protokolos ierkastīti 6500 skatītāji. Vakardien Rīgas derbijā fiksētais 5314 skatītāju skaits ir lielākais Virslīgas apmeklējuma rādītājs pēdējo 20 gadu laikā.

     [+] [-]

, 2024-04-28 20:26, pirms 2 nedēļām
kādas zvaigznes, kāds apmeklējums, vienkārši prieks lasīt par Riga Derby notikumu.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-28 20:46, pirms 2 nedēļām
Tāds ne līdz galam raksts, ja raksti par basketbolistu un Felipi tad jau varēji arī pārējās slavenības sarakstīt kuras apmeklēja maču

     [+] [-]

, 2024-05-01 14:32, pirms 2 nedēļām
Rīgas Zeļļi čempioni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2024-05-01 14:39, pirms 2 nedēļām
picis rakstīja: kādas zvaigznes, kāds apmeklējums, vienkārši prieks lasīt par Riga Derby notikumu.
Vakardien Rīgas derbijā fiksētais 5314 skatītāju skaits ir lielākais Virslīgas apmeklējuma rādītājs pēdējo 20 gadu laikā(rakstā atradu).