Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:113, Did:0, useCase: 3

Gada labākos godinās 23. decembrī

Jānis Pārums

Gada labākos godinās 23. decembrī
Mārtiņš Rubenis un Aldons Vrubļevskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Latvijas Olimpiskās komitejas telpās norisinājās preses konference par godu gada nogalē gaidāmajai tradicionālajai ceremonijai "Latvijas Gada balvai sportā", kas norisināsies jau piekto reizi.

Šogad, tāpat kā pērn, "Gada balva" tiks pasniegta 13 nominācijās. Aizpērn bijusi arī balva "Par godīgu cīņu", tomēr pagājušogad un arī šogad šāda balva netiks pasniegta, jo kā uzsvēra organizatori, tad ar šīs balvas pasniegšanu ir problēmas visā pasaulē – potenciālie nominanti sevi neafišē, tāpēc kandidatūras var iesniegt viņu līdzcilvēki vai žurnālisti. Turklāt, ne katru gadu var atrast pietiekami kandidātu balvai, bet balvas nozīmi nevajadzētu degradēt.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 23. decembrī "Sapņu Fabrikā". Organizatori atklāja, ka laiks pirms Ziemassvētkiem izvēlēts, jo tad Latvijā uzturas praktiski visi mūsu valsts vadošie sportisti. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja: "Gada balvas pasniegšanas ceremoniju ar līdzfinansējumu (25 000 ASV dolāru) pirmo reizi atbalsta arī Starptautiska Olimpiskā komiteja. Liela ieinteresētība un pretimnākšana pasākuma tiešraides noorganizēšanā bijusi arī no Latvijas televīzijas puses."

Novembrī kandidātus nominācijām izvirzīs Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas sporta žurnālisti un Latvijas Olimpiskā vienība. Savukārt, sporta līdzjutēji varēs piedalīties līdzjutēju balsojumā par populārāko sportistu vai sportisti. Balsojums notiks portālos delfi.lv un olimpiāde.lv no 23, novembra līdz 21. decembrim. Par trim visvairāk balsis ieguvušajiem sportistiem varēs balsot ceremonijas tiešraidē, šādi nosakot "Latvijas populārāko sportistu".

"Latvijas Gada balvas sportā" idejas autors Igo Japiņš uzsvēra, ka šī ir tradīcija, ko nedrīkst pārtraukt. "Esam centušies ik gadu pilnveidot pasākumu, lai attīstītu to kā tradīciju, kas godina gada labākos Latvijas sportistus, trenerus, komandas un sporta veidus, popularizē sportu Latvijas iedzīvotāju vidū, ceļ sporta prestižu un piesaista sportam jaunos talantus. Priecē, ka šogad mums parādījušies daudzi talanti," viņš atzina.

Preses konferencē piedalījās arī viena no Latvijas cerībām gaidāmajā Vankūveras olimpiādē kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis. "Negatīvo ziņu jūrai pāri nepieciešams arī kaut kas labs. Pieminēt mūsu sportistu labos darbos tiešām ir pozitīvs un labs notikums. Šī būs pirmā reize, kad ceremoniju klātienē varēšu vērot arī es," sacīja Rubenis.

Par savām izredzēm un cerībām Vankūveras olimpiādē, kas notiks nākamā gada februārī, kamaniņu braucējs izteicās: "Līdz olimpiādei palikušas tieši 100 dienas. Citi teiks, ka tas vēl ir tālu, citi – pavisam tuvu. Visu, ko es biju ieplānojis, esmu izdarījis un palicis tikai noslēdzošais posms. Rezultāts būs tieši tāds, kādu es būšu pelnījis."

Latvijas Gada balvas sportā 2009 nominācijas

- labākais sportists
- labākā sportiste
- labākais (-kā) tehnisko sporta veidu pārstāvis(-ve)
- labākais treneris
- labākā komanda
- gada uzlecošā zvaigzne
- gada sporta notikums
- paraugs sportā
- par cīņas gribu
- gada sporta skolotājs
- Latvijas Paralimpiskās komitejas specbalva
- mūža ieguldījums Latvijas sportā
- Latvijas populārākais sportists (-te).

  -1 [+] [-]

, 2009-11-05 13:17, pirms 14 gadiem
Pagaidām es dotu tikai M.Štrombergam,un Futbola izlasei par diezgan labi aizvadītu PČ atlases ciklu!!!

     [+] [-]

, 2009-11-05 14:19, pirms 14 gadiem
Štrombergs ir pelnijis kādu balvu, bet par to futbola izlasi gan nē, ir daudzi citu sporta veidu pārstāvji kas ir tikuši uz pasaules čempionātu, bet futbolisti tikai labi aizvadija kvalifikācijas ciklu un nekur netika.
Es domāju ka tie kas tiek uz čempi ir augstāk jāvērtē un tie kas tiek pirmajā 10niekā vai 20niekā. bieži jau piemin tūristus kas tiek uz čempi bet nav medaļa, taču ja ari kādreiz futbolisti tiks uz PČ tad viņus noteikti varēs saukt par tūristiem!

     [+] [-]

, 2009-11-05 20:30, pirms 14 gadiem
un kaa ir ar 3 zelta medaljaam U23 eiropas chempionaataa vieglatleetikaa ?

     [+] [-]

, 2009-11-08 18:31, pirms 14 gadiem
Nevajag aizmirst arī smaiļotājus, kuri arī izcīnīja zelta medaļu Eiropas U23 čempionātā!!!

     [+] [-]

, 2009-12-01 19:36, pirms 14 gadiem
un vēl I.Minusas un I.Jursones zelts EURO čemp. Sočos ! ...varētu vinnēt nomināciju ''par cīņas gribu'' - atspēlēja divas mačbumbas...!!!