Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:113, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Šķidrs pasākums

Jānis Celmiņš

Ceturtdienas vakarā Arēna Rīga notika vērienīgākā sportistu godināšanas ceremonija "Latvijas Gada balva sportā 2007", kurā tika sumināti gada labākie sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti aizvadītā gada izcilākie panākumi. Portāls eSports.lv piedāvā viena no autoru viedokļiem, kurš šo pasākumu apmeklēja klātienē.

Vakar (27. decembrī) man bija tas gods apmeklēt "Latvijas Gada balvas sportā 2007" apbalvošanas ceremoniju. Šoreiz negribētos vērst skatienu balvu ieguvēju virzienā, bet gan nedaudz parunāt par pašu pasākuma organizēšanu.

Iepriekš saņemtajā ielūgumā pasākuma sākuma laiks „Arēnā Rīga” bija norādīts pulksten 19.00, tad nu arī laicīgi ierados. Atradis brīvu vietu autostāvvietā, novietoju savu spēkratu iepretim „Arēnas Rīga” B ieejai devos iekšā. Cilvēku „Arēnas Rīga” gaiteņos nebija daudz, bet gaisā virmoja patīkamas emocijas. Gaiteņos bija iespēja satikt daudzus pazīstamus sportistus, sportistes un ar Latvijas sporta organizācijām saistītas personas. Mūsu slavenākie atlēti sporta formas, getras, sporta apavus bija nomainījuši pret svētku tērpiem.

Liels bija mans pārsteigums ieejot zālē, proti – „tautas” zālē bija, maigi izsakoties, ļoti maz. Aizpildītas aptuveni puse no sēdvietām. Acīmredzot sporta organizācijām (federācijām un citām ar sportu saistītām struktūrām) izsūtītie ielūgumi bija palikuši neizmantoti. Vēl lielāku pārsteigumu izraisīja fakts, ka daudz brīvu vietu bija arī pie galdiņiem, kur organizatori bija paredzējuši vietas nominētajiem sportistiem, treneriem, komandām, Latvijas sporta dzīves atbalstītājiem utt. Atsaucoties uz visu iepriekš minēto gribētu iemest akmentiņu organizatoru lauciņā. Proti, cik man zināms, tad „vienkāršajai tautai” iespēja apmeklēt šo pasākumu nebija vai pareizāk sakot bija ļoti neliela – pārdošanā bija ļoti mazs skaits ieejas biļešu. Vai tiešām nebūtu bijis lietderīgāk, ja uz šāda veida pasākumu tiktu dota iespēja (daudz lielāka) ierasties arī „mirstīgajiem”? Vai arēnā nebūtu bijusi daudz patīkamāka gaisotne, ja tribīnes būtu pārpildītas, domāju noteikti. Pasākuma vadītājiem visa vakara garumā no vienaldzīgās (mazskaitlīgās) publikas aplausus un ovācijas nācās lūgties pēc katras balvas pasniegšanas un priekšnesuma pieteikšanas.

Šādu pat pasākumu apmeklēju arī iepriekšējā gadā, kad tas notika Dailes teātrī un jāsaka, ka atmosfēra tad un tagad bija maigi izsakoties nesalīdzināma. Iespējams nākamajos gados pasākuma organizatoriem būtu jāpadomā par piemērotākas pasākuma norises vietas izvēli.

Laikrādis jau rādīja 19.30, taču nekas vēl neliecināja par pasākuma sākumu. Nepacietīgākie pasākuma apmeklētāji jau palika nedaudz tramīgi. Pēc brīža, kad pulksteņu rādītāji jau vēstīja nedaudz pirms astoņiem un „Arēnas Rīga” zālē bija ieradušies Valsts eksprezidenti Guntis Ulmanis un Vaira Vīķe Freiberga un Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi pasākums, ar novēlošanos, bet varēja sākties.

Grezna skatuve, starp balvu pasniegšanām dažādi priekšnesumi, kā jau šādā pasākumā pienākas. Ceremonijas pirmo daļu vadīja no ASV tikko pārradusies TV dīva un modele Dagmāra Legante un LTV7 sporta raidījumu vadītājs Dāvids Ernštreits. Jāsaka, ka abi ar pienākumiem tika galā visai labi. Ernštreits, kurš Latvijas sporta dzīvē orientējas pietiekami labi pauzes aizpildīja ar faktiem par sportistu sasniegumiem, bet Legante viņu papildināja ar savu šarmu un skaistumu. Pavisam pretēju vērtējumu manī izraisīja pasākuma otrās daļas vadītāji LTV7 sporta raidījumu vadītājs Uģis Joksts un TV dīva Anna Lieckalniņa. Ja Jokstam šī nebija pirmā reize lielu pasākumu vadīšanā, tad Lieckalniņa jutās ļoti nedroši un sev paredzētos tekstus no lapas spēja tikai nolasīt, taču pasākuma beigās izcēlās tieši viņas pārinieks – Joksts. Kad pasākuma noslēgumā uz skatuves tika aicināti visi šī vakara gaviļnieki (lasīt balvu ieguvēji), vienam no LTV7 pieredzējušākajiem sporta cilvēkiem (Uģim Jokstam) misējās. Tā vietā, lai uz skatuves aicinātu Pasaules un Eiropas čempiona Viktora Ščerbatiha treneri Eduardu Andruškeviču, kurš pirms brīža bija ieguvis balvu kā labākais 2007. gada Latvijas treneris viņš par labāko treneri nosauca Aināru Zvirgzdiņu. Andruškeviča reakcija šajā brīdī bija adekvāta. Viņš piecēlās un demonstratīvi atstāja „Arēnas Rīga” zāli. Daudzi teiks, „Kam negadās (!)”, bet vai šādu kļūdu var pieļaut pieredzējis sporta žurnālists, nezinu gan… Vai tik profesionālam un pieredzējušam sporta žurnālistam un lielu pasākumu vadītājam (vairākkārt vadījis Eirovīzijas Nacionālās atlases koncertus) šāda kļūda nebūtu zibenīgi jālabo, nevis jāļauj Gada balvas ieguvējam (Eduardam Andruškevičam) pamest zāli.

Nākamajā reizē saņēmis ielūgumu uz līdzīgu pasākumu stipri vien pārdomāšu vai ir vērts to apmeklēt, jo gandrīz visa pasākuma laiku es jutos kā TV raidījuma ierakstā. Vai tiešām šis pasākums ir tikai TV šovs, vai arī viens no Latvijas sporta dzīves galvenajiem notikumiem? Šādu jautājumu gribētos adresēt pasākuma organizatoriem.

Vēl kas, vai turpmāk nevajadzētu šāda veida pasākumus rādīt TV tiešraidē nevis kā šoreiz ierakstā. Kāda gan skatītājam interese skatīties šo pasākumu televīzijā, ja visi uzvarētāji jau zināmi un iepriekš iepazīti preses slejās. Nelielai atkāpei vēl gribētos pieminēt tehniskās problēmas brīdī, kad notika tiešā pieslēgšanās LTV ziņu raidījumam "Panorāma". Šo "ekscesu" gan varam norakstīt uz tehniskajām nepilnībām, bet manuprāt kritikas pietiek arī bez šī fakta.

Noslēgumā gribētu apsveikt balvu ieguvējus un vēlēt veiksmi un sportiskus panākumus arī Jaunajā 2008. gadā!

"Latvijas Gada balva sportā 2007" pasniegšanas ceremoniju sestdien, 29. decembrī plkst. 21.15 (ierakstā) varēs vērot LTV kanālā.

  +4 [+] [-]

, 2007-12-28 23:34, pirms 16 gadiem
Ja jau eksperti saka ka šķidrs pasākums, tad jau.........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2007-12-28 23:39, pirms 16 gadiem
Njaa... Ugim paspruka... bet Areenu Riiga buutu gruuti piepildiit pat ja ieeja "mirstiigiem" buutu par briivu

  -2 [+] [-]

, 2007-12-28 23:42, pirms 16 gadiem
Akuzatīv Plusiņš no manīm.

  -2 [+] [-]

, 2007-12-28 23:48, pirms 16 gadiem
Neorganizēts visos iespējamajos veidos - Esmu priecīgs ka nenobalsoju

     [+] [-]

, 2007-12-29 00:21, pirms 16 gadiem
Pats tur nebiju un neredzēju, tomēr man gan liekas, ka zāles pamešana nav īsti "adekvāta" rīcība. Laikam džeks ir baigi jūtīgais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-12-29 09:37, pirms 16 gadiem
tad nafig bija jamaina pasakuma vaditāji

     [+] [-]

, 2007-12-29 09:45, pirms 16 gadiem
Daļēji autoram piekriitu (pats tur arii biju) tikai gribu teikt, ka ar ''parastajiem mirstiigajiem'' nevar peekshnji aizpildiit tukshaas vietas ja ieluugtaas personas kaut kaadu iemeslu deelj neierodaas!!! Ieprieksh reti kaads pazinjo ka neieradiisies...

PS Guntis Ulmanis gan nebija Areenai pat tuvumaa tai briidi!!!

     [+] [-]

, 2007-12-29 10:14, pirms 16 gadiem
Piekrītu, esmu bijis uz visam balvas pasniegsanām, un tiešam ši bija pati vājākā, jau 2006 gadā Dailes teatri, bija daudz tuksu vietu, tapēc domāju, ka Arena nebija tā labākā izvēle.

     [+] [-]

, 2007-12-29 12:03, pirms 16 gadiem
Ielūgumi lūgtajiem viesiem tika izsūtīti pēdējā brīdī. Arī tāpēc zāle bija pustukša.

  +5 [+] [-]

, 2007-12-29 12:04, pirms 16 gadiem
un balvā plastmasa piramīda 10 Ls vērtībā, turpretī Lietuvā gada sportists katru gadu saņem no 1 kg zelta veidotu statueti !

Nožēlojami, turklāt zinot cik šim pasākumam ir sponsoru naudas, kļūst vēl nožēlojamāk, jo organozatori (vārdus paši zin) to vienkārši iebāž kabatās!

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 12:14, pirms 16 gadiem
Piekrītu, ka pasākums bija pašvaks! Ļoti daudz atkārtošanās no iepriekšējiem gadiem - jākāpj pa garām un augstām trepēm, skatuves noformējums, vadītāju atrašanās vieta u.t.t. nemaz nerunājot par balvi pasniedzējiem
Nezinu cik sponsoru nauda pasākumam, bet valsts piķi ielika tiešām lielu (nemazāk par 50 000)! Cik zinu, tad daža laba banka bija gatava iedot vairāk nekā tā saucamais sponsors Hansabanka!
Pagājušajā gādāDailē bija ļoti ok pasākums un arī tukšu vietu nebija!

  +4 [+] [-]

, 2007-12-29 12:21, pirms 16 gadiem
Nu nu Geo - par to Scerbatiha treneri nepiekriitu - domaju, ka publiski sada riciba ir nepiedodama. Tu esi atnaacis , lai Tevi godinaatu, bet tad Tava vieta nosauc kadu citu - nu vai nav pretiigi? Pareizi treneris dariija, jo uzskatu, ka pret vinu un vina darbu tika izraadiita neciena augstaakajaa pakaapee.....!
Slēpts komentārs: sh1d

  +5 [+] [-]

, 2007-12-29 13:15, pirms 16 gadiem
Nu sd1d norāva garām !!! Japiņu "ziepēs".

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 14:38, pirms 16 gadiem
Problēma tikai un vienīgi organizatoros, Japiņa nopelns, ka viņš atsāka šo pasākumu, bet rezultāts ir nožēlojams un jādod grožus citiem cilvēkiem, šogad tipiska padomju laika atrauga ķeksītim...

     [+] [-]

, 2007-12-29 15:39, pirms 16 gadiem
Japiņš to atsāka tikai dēļ varkas un nevienam tas to neatdos. Turklāt tur jau nebija ko atsākt, sponsori, valsts un loks paši naudu meta pakaļ!

  -1 [+] [-]

, 2007-12-29 19:24, pirms 16 gadiem
tas, ka vajadzeeja paardot biljetes uz sho pasaakumu, - bullshit...
ieluugumus dabuuja tie cilveeki, kas ir to pelniijushi. un viss. balvu pasniegshanas nekad nav bijushi pasaakumi uz biljeteem. nekaadaa nozaree un nekaadaa liimenii.
ja ieluugtaas personas neierodas, neko dariit. var tikai piedomaat pie iemesla, kaadeelj tas taa notika...

Andrushkevicha reakcija, manupraat, bija paarspiileeta, bet taas ir vinja tiesiibas. ja tas buutu noticis, piem., ar pashu Shkjerbatihu, tad vinja reakcija, domaajams, buutu ar sapratni un humoru...

bet jaapiekriit - pirms gada Dailee bija labaak.
tomeer, cik zinu, pashiem sportistiem patika... un tas arii pats galvenais.

Lieckalninja... vai tieshaam?...

     [+] [-]

, 2007-12-29 22:09, pirms 16 gadiem
jus pasi neesiet skidri????

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 23:18, pirms 16 gadiem
NU nezinu, noskatiijos tikko ierakstu, kur vareeja redzeet, kaa vins aiziet...
Jaa, protams, var uztvert ar humoru, bet ir jarekinas, ka cilveki ir dazadi. Varbut vins patiesham ir pie ta daudz stradajis un jutas aizvainots....!
Ehhh...... ouk, it could happen to enyone of us, bet ... anyway, kludu vareja labot..................! Cerams, ka vins pec tam atvainojas vinam personigi!

     [+] [-]

, 2007-12-29 23:19, pirms 16 gadiem
khemmm #21, kaut visi buutu tik saprotoshi kaa tu

  +1 [+] [-]

, 2007-12-29 23:22, pirms 16 gadiem
1. Titros vienā vietā bija Karlīne Štāle (kad pati bija nominēta), nākamajā reizē parāda Karlīna Štāla (kad balvu pasniedza kopā ar Kirsipū), labais, ka nevienā no variantiem nebija pareizi Pareizi: Karlīne Štāla. Tas vēl tā.
2. Madara Līduma, slēpošana...
1.-2. Būtu piedodami, ja tā būtu tiešraide, bet te ir ieraksts, kur bija iespēja pārbaudīt...
3. Jokstam nesmuki sanāca ar to treneru nomināciju, pat TV redzēju fonā, ka Andruškevičs iziet no zāles... Frāze: "Labākais treneris jau ir uz skatuves! Zvirgzdiņš"... Varēja redzēt, ka Ščerbatihs gribēja tā kā kaut ko teikt, tā kā skatījās uz abiem vadītājiem, bet tiem vienalga, Prokopčukai kaut ko arī viņš teica... Žēl, jācer - personīgi atvainosies (ja vēl nav to izdarījis).
4. Būtiskākais - nav tiešraides, nav intrigas. Tiešraidei nākamgad ir jābūt.

     [+] [-]

, 2007-12-29 23:24, pirms 16 gadiem
#21, bija, bija Lieckalniņa, tā sākumā bija cita Anna - Rozīte, beigās bija Lieckalniņa, pa vidu - Legante.

     [+] [-]

, 2007-12-29 23:27, pirms 16 gadiem
joksts - aaksts

     [+] [-]

, 2007-12-30 02:01, pirms 16 gadiem
Noskatījos TV ierakstu, domas par Anduškeviča iziešanu no zāles pamainījās. Pēc Joksta teksta un apstākļiem tā bija adekvāta rīcība, kaut gan varēja iziet no situācijas arī savādāk un labāk.

     [+] [-]

, 2007-12-30 02:03, pirms 16 gadiem
Bumba, no kurienes ir informācija, ka piramīda ir no plastmasas?

     [+] [-]

, 2007-12-31 17:14, pirms 16 gadiem
Geo, es ari ierakstu noskatījos, Andruškevics jau kip grib iet augšā, pieceļās, bet nosauc citu, ko šim apsēsties? Viņš nezināja ko darit un faktiski no kauna/nesaprašanas nogāja nost. Vsp galigi stulbi un cieņas aizskaroši man likās, bet nu no Andruškeviča nebija nekādas tur apvainošanās, džeks pats nesaprata un tapē aizgāja, jo nebija citur kur likties.