Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:113, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Turpinās sīva cīņa

Šodien apritējušas divas nedēļas kopš tika dots starts balsošanai „Latvijas Gada balva sportā 2007” nominācijā "Sports Visiem". Līderpozīcijas joprojām saglabā divi sporta veidi.

Šī gada 27. decembrī notiks vērienīgākā sportistu godināšanas ceremonija „Latvijas Gada balva sportā 2007”, kurā tiks sumināti gada labākie sportisti, treneri un komandas un atzīmēti aizvadītā gada izcilākie panākumi. LTV1 kanālā to varēs skatīt 29.decembrī. Kopā šogad ir noteiktas 15 dažādas nominācijas, no kurām vienas likteni izlems interneta balsojumā (portālos www.eSports.lv un www.olimpiade.lv). Šī nominācija ir "Sports visiem". Nominācijas būtība ir atklāt to sporta veidu, kurš Latvijas iedzīvotāju vidū ir pats populārākais tieši pašu piedalīšanās un pieejamības ziņā. Tādējādi mazāk svarīgi ir tas, kādus sportiskos panākumus gūst mūsu valsts pārstāvji šajā sporta veidā. Nominācija „Sports visiem” ir lieliska iespēja rosināt sabiedrības un mediju interesi par konkrētu sporta veidu, tā palīdzot to popularizēt un attīstīt.

Noteiktajā laika periodā (no 1. novembra līdz 14. decembrim) balsot var tikai vienu reizi no reģistrēta e-pasta, kas ievērojami objektīvāk ļauj noteikt patieso nominācijas uzvarētāju. Pirmās nedēļas laikā savu vērtējumu izteica vairāk kā 2500 cilvēku, bet otrās nedēļas laikā šis skaitlis pieaudzis vēl par vairāk kā tūkstoti. Jāatzīst gan, ka daļa balsojumu nav apstiprināta. Tas joprojām izskaidrojams ar mēģinājumiem "sabalsot" savu sporta veidu pirmajā vietā, ievadot neeksistējošus vai aplamus e-pastus, kas neļauj saņemt apstiprinājuma saiti. Balsojot Jums ir jāizvēlas trīs sporta veidi attiecīgā secībā - par pirmo norādīto sporta veidu tiek ieskaitīti trīs punkti, par otro divi, bet par trešo viens punkts. Tādējādi visu balsotāju punkti tiek summēti un svarīgi ir arī otro un trešo vietu balsojumi.

Šorīt balsojuma vadošais desmitnieks ieguvis šādas aprises:
1. Orientēšanās 20.88%
2. Basketbols 20.35%
3. Futbols 13.19%
4. Vieglatlētika 6.41%
5. MTB riteņbraukšana 4.84%
6. Hokejs 4.78%
7. Distanču slēpošana 4.21%
8. Peldēšana 2.63%
9. Florbols 2.20%
10. Volejbols 2.16%

Pirmās nedēļas rezultātu paziņošana portālā (un ne tikai) izraisīja diezgan lielas diskusijas, pēc kurām basketbolam izdevās panākt orientēšanās sportu, turklāt uz mirkli pat tikt garām, tomēr šobrīd atkal vadībā ir orientēšanās. Pārsvars gan nav liels. Interesanti, ka, netraucējot abu "milžu" cīņām, arvien tuvāk tiek futbols, kas balsojumā ieņem provizorisku trešo vietu. Līdz šim tikai trīs sporta veidu pārstāvji ir iesnieguši nelielu aprakstiņu, cenšoties izskaidrot, kāpēc tieši tas ir "Sports Visiem". Tas joprojām ir iespējams arī citu federāciju pārstāvjiem, sūtot e-pastu ar aprakstu uz janisc@esports.lv. Šonedēļ sporta veidu pulku papildināja arī vairāki jauni - triatlons, golfs, beisbols – un jāsaka, ka neviens bešā nav palicis. Ja joprojām izvēlē nav pieejams kāds sporta veids, kurš jūsuprāt ir pelnījis "Sports visiem" godu, ziņojiet par to, rakstot e-pastu uz esports@esports.lv ar norādi – "Gada balva".

Līdz balsošanas beigām atlicis vēl mēnesis, tādējādi pašreizējie rezultāti var krietni mainīties. Atgādinām, ka visi www.eSports.lv reģistrētie lietotāji savu balsojumu var mainīt līdz pat pēdējās balsošanas dienas (tomēr tā joprojām ir tikai viena balss), bet visi pārējie savu viedokli var izteikt reģistrējot savu e-pastu un pēc tam aktivizējot balsojumu, spiežot uz e-pastā saņemto saiti.


Slēpts komentārs: galops1
Slēpts komentārs: ma4o
, 2007-11-15 11:30, pirms 17 gadiem
vispār jau nebalso par populārāko sporta viedu, bet par nomināciju "Sports Visiem"
pieejamākais sporta veids Latvijā tātad... (pašu piedalīšanās un pieejamības ziņā)

tātad orientēristi ir aktīvi un daudz, tāpēc balso... bet basketbolisti ir slinki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-15 11:34, pirms 17 gadiem
Tikai vieglatletika ir nepelniti 4 vieta.. ka ari basketbols ir uzlecis augstak par savu sezhamvietu, bet vel 4 nedelas, ja bus telefonbalsojums atdoshu krietnu artavu par pasreizejiem lideriem...
Slēpts komentārs: raimisss
Slēpts komentārs: galops1
Slēpts komentārs: Obserwer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: galops1
, 2007-11-15 11:40, pirms 17 gadiem
eh pumpainjie tinji kape skola neesat? Ja nezinat ko nozime vards sports tad ejat prom no shitas sadalas. Ne jums lemt, ne zurnalistiem lemt (tas nebutu objektivi), bet lemt tiem kuri nodarbojas(parzin) par sportu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: galops1
, 2007-11-15 11:43, pirms 17 gadiem
Galops popularakais pieejamakais sporta veids. Man baksetbols nau pieejams un zinu kad daudziem nau pieejams. Ludzu noradi man interneta adresi kur ir noradistas tas basketbola zales kuras ir domatas iedzivotajiem(nevis studentiem vai skolniekiem), kad izdarisi to tad mainishu savu domu. a sedeshana pie teluka ar alinju roka vispar ka tev to ienaca prata minet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-15 11:44, pirms 17 gadiem
vnk balsojam par basi un viss būs o.k.!
, 2007-11-15 11:45, pirms 17 gadiem
Un vispar pirmo vietu ir pelnijusi VIEGLATLETIKA.
Slēpts komentārs: galops1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: BaronDavis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: galops1
Slēpts komentārs: galops1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-15 11:56, pirms 17 gadiem
Nominācijas būtība ir atklāt to sporta veidu, kurš Latvijas iedzīvotāju vidū ir pats populārākais tieši pašu piedalīšanās un pieejamības ziņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-15 12:00, pirms 17 gadiem
Es vispar nenodarbojos ar OS principa es ar nekadu sporta veidu nenodarbojos(shat tad ar riteni izbraucu kadu lielu gabalu), bet es vismazs atskiru to kas man ir peejams un kas man nau pieejams, un tu uzkati to ziema pa grozu meshanu par basketbolu??? Komandas sporta veidi nekad nebus pieejamakais...
Un kas tie par faniem kuri savacas tikai maija menesha beigas nodzerstas un pazud. Un tad vel brinas kape irbe nestav vairs vartos, vai ari vel kadu piemin kur jau hokeju karjeru beidzis krietnu laiku un kad izkaidro seko atbilde- aaa nezinaju- sagerbies ka fans
Es atbalstu tapec kad Jus neesat iecietigi pret citiem sporta veidiem. Protams populari ir tas basitis un futbols, hokejs, bet ne pieejamakie. Es piemeram neredzu iespeju vairs uzpelet futeni 11 pret 11 uz liela laukuma, vai ari basiti 5 vs 5 sporta zale, bez lielu resursu un laika teresanas man vinji nau pieejami... A citi sporta veidi(ne komandas) ir daudz vienkarsaki un individuali sporta veidi.
Lai nu ka balsojums ir balsojums un ar to jasamierinaas!
, 2007-11-15 12:00, pirms 17 gadiem
to Jānis Cīrulis:

nju pieejamakais ir orienteshanas jo lieta tada ka 60 gadiga tantinja un 65 gadus vecs onkulitis nekaps uz slidam un nespeles hokeju!

tad kad nakamreiz cilveeki taisa nominaciju tad lai neliek ieksha vardu "popularakais sporta veids"! Nju neviens niestastis ka orienteshanas ir POPULARAKAIS sporta veids Latvija!
, 2007-11-15 12:02, pirms 17 gadiem
galops1->
uzsvars uz tieši pašu piedalīšanās...ziņā.
, 2007-11-15 12:03, pirms 17 gadiem
a tie vardi jaraksta kopa jo nominacija jau ir- popularakais un pieejamakais- nevis- popularakais-...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-15 12:04, pirms 17 gadiem
Es teiksim nobalsoju par tiem ar kuriem pats nodarbojos, taatad tie man patiik un ir pieejami.. neredzu bljaushanas iemeslu..
, 2007-11-15 12:10, pirms 17 gadiem
Neviens neblauj! Veinkarshi kapec skriet ar galvu siena un 3 gadu pec kartas sho nominaciju padarit par izsmieklu!

pagajusho gad kad Renars Kaupers pasniedza shis nominaijas balvu pirmais ko vins pateica bija " Nēēē un pasmejas"! Es nesaku ka Kaupers ir autoritate lai izveletos to istako kandidaturu uz sho balvu, bet vai tiesham ir vajadzigs lai atkal par sho sporta veidu panirgajas? Un kas tad nirgajas? Tie pashi kas balso - 80% pashi par to pasmaidis! Ja tas ir tas ko mums un pashiem o-sportisitem vajag, tad uz priekshu!

Tad par Gada Sportistu balsojam par Martinu Sirmo, orientieristu ne jau to kas ir no "Sirma Edienkarate"
Mārtiņš Rubenis un Aldons Vrubļevskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com
5

Gada labākos godinās 23. decembrī

Šodien Latvijas Olimpiskās komitejas telpās norisinājās preses konference par godu gada nogalē gaidāmajai tradicionālajai ceremonijai "Latvijas Gada balvai sportā", kas norisināsies jau piekto reizi.
Māris Štrombergs
Foto: AFP
75

Gada sportists - Štrombergs

Par Latvijas Gada balvas sportā ieguvēju nominācijā Gada sportists kļuvis Eiropas, pasaules un olimpiskais čempions BMX - Māris Štrombergs. Balvu pasniedza slavenais vāciešu kamaniņu braucējs Georgs Hakls.
Ieva Tāre
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv
22

Labākā cīnītāja - Tāre

Par Latvijas Gada balvas sportā ieguvēju nominācijā par cīņasgribu kļuvusi Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucēja Ieva Tāre, kura, neskatoties uz elkoņa savainojumu, spēja piedalīties un palīdzēt Latvijai olimpiskajās spēlēs Pekinā.