Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Prizma" kraujas malā – čempionu pirmā iespēja pielikt punktu sērijai

Agris Suveizda

"Prizma" kraujas malā – čempionu pirmā iespēja pielikt punktu sērijai
Artūrs Homjakovs un Kristaps Liepa. Foto: Agris Bricis

"Optibet" Baltijas Hokeja līgas pusfinālā abu sēriju favorītes ir panākušas 3-0 un finālistes teorētiski var kļūt zināmas jau šīs nedēļas pašā sākumā. Pirmā iespēja pielikt sērijai punktu būs čempionvienībai un regulārās sezonas uzvarētājai Jelgavas "Zemgale"/LBTU, kas šovakar plkst. 19.00 "Volvo" SC ledus hallē ciemosies pie "Prizmas". Tiešraide portālā Sportacentrs.com un TV4.

• Mājās "Zemgale" bija pārāka ar 6:1, 6:4 (bija arī 6:0), bet trešajā mačā gan pirmā vārtus guva "Prizma" – jau 41. sekundē trešos vārtus sērijā guva Kristaps Riekstiņš, mājiniekiem vadībā noturoties tieši 23 minūtes un beigās piekāpjoties ar 1:3.

• Visās trijās spēlēs bijis pa noraidījumam līdz spēles beigām. Pirmajā mačā izcēlās Edijs Brahmanis, otrajā spēlē – Kristiāns Zelts, bet trešajā – Miķelis Rēdlihs.

• "Zemgales" uzbrucējs Zelts saņēma 11 maču diskvalifikāciju, Rēdlihs tika sodīts ar trim spēlēm un sērijā atgriezīsies tikai tad, ja "Prizma" panāks septīto maču, bet Brahmanim bija mazākā diskvalifikācija – divas spēles, tādējādi Edijs šovakar drīkstēs atgriezties ierindā.

• Otrajā un trešajā spēlē "Prizma" iztika ne vien bez Brahmaņa, bet arī savainotā uzbrucēja Armanda Bērziņa. Sezona galā smadzeņu satricinājuma dēļ ir aizsargam Artūram Apfelbaumam.

• "Zemgales" labā četrus vārtus sērijā ir guvis Ričards Bernhards, pa četriem punktiem ir arī Renartam Alksnim (1+3), Gustavam Milleram un Artūram Homjakovam (abiem 0+4). "Prizmai" četri punkti ir Riekstiņam (3+1) un Kristeram Bormanim (2+2), kuriem ceturtdaļfinālā bija attiecīgi 2+4 un 4+1.

• Ja "Zemgale" kā pamatturnīra uzvarētāja pusfinālā iekļuva automātiski, "Prizma" bija piektā un ceturtdaļfinālā ar 3-1 izslēdza Tallinas "Panter".

• Regulārajā sezonā "Zemgale" savstarpējās spēlēs ieguva septiņus no astoņiem punktiem, taču pirmajā cīņā uzvarēja "Prizma", izglābdamās no 1:4 un pagarinājumā uzvarēdama ar 5:4 (pārējās spēlēs 5:12, 0:1, 1:8).

OHL pusfināli

Pāris1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.6. sp.7. sp.Sērijā
Zemgale/LBTU – Prizma6:16:43:118.03.3-0
Mogo/LSPA – Kurbads5:12:1 pag.5:219.03.3-0

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums

     [+] [-]

, 2024-03-18 16:46, pirms 2 mēnešiem
3 vojādžeri uzlādēti, brauksim ciemos.