Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

52 vecumā miris kopā ar Ozoliņu Stenlija kausu izcīnījušais kauslis Saimons

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

52 vecumā miris kopā ar Ozoliņu Stenlija kausu izcīnījušais kauslis Saimons
Kriss Saimons. Foto: Doug Pensinger/NHLI

Pirmdien 52 gadu vecumā aizsaulē devās Kriss Saimons, kurš aizvadīja 15 sezonas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un vēlāk kā Čehovas "Vityaz" kauslis viesojās arī Rīgā. Saimona ģimene apstiprinājusi, ka bijušais hokejists izdarījis pašnāvību, uzskatot, ka pie vainas ir karjeras laikā gūtās galvas traumas.

NHL karjerā Kriss Saimons pārstāvēja septiņus klubus – Kvebekas "Nordiques", kas pārtapa par Kolorādo "Avalanche", Vašingtonas "Capitals", Čikāgas "Blackhawks", Ņujorkas "Rangers", Kalgari "Flames", Ņujorkas "Islanders" un Minesotas "Wild". Uzbrucējs laukumā devās regulārās sezonas 782 spēlēs, izceļoties ar 144 vārtiem un 305 punktiem.

Taču Saimona galvenie pienākumi ietilpa dūru vicināšanu, un viņš iekrāja 1824 soda minūtes.

1996. gadā Saimons pārstāvēja "Avalanche" un izcīnīja Stenlija kausu. Piedaloties 12 playoff spēlēs, viņš guva trīs punktus. Divus gadus vēlāk viņš kopā ar "Capitals" sasniedza finālu, bet 1999./2000. gada sezonā Saimons ar 29 vārtiem bija Vašingtonas labākais snaiperis.

Noslēdzoties NHL posmam, Saimons bija viens no kaušļiem, kuru nolīga skandalozais Čehovas "Vityaz" klubs.

Pēc karjeras beigām Saimons cīnījās ar depresiju, un hokejista ģimene paziņojumā par viņa nāvi norādījusi, ka Saimons, visticamāk, cīnījies ar CTE (hroniskā traumatiskā encefalopātija) – smadzeņu traumu, kas atklāta vairākiem NHL kaušļiem, kuri dzīvību zaudēja pāragri.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...