Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretiniekus amerikāņus vadīs Minesotas "Wild" galvenais treneris Hainss

Agris Suveizda

Latvijas pretiniekus amerikāņus vadīs Minesotas "Wild" galvenais treneris Hainss
Džons Hainss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Latvijas vīriešu hokeja izlases pretinieci maijā gaidāmajā pasaules čempionātā ASV valstsvienību turnīrā vadīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Minesotas "Wild" galvenais treneris Džons Hainss, šodien paziņoja ASV Hokeja federācija ("USA Hockey").

Hainsam aizvadot pirmo sezonu "Wild" galvenā trenera amatā, komanda nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai. 49 gadus vecais Hainss ASV pieaugušo izlasi vadījis arī 2016. un 2019. gada pasaules čempionātos, kā arī 2016. gada Pasaules kausa izcīņā. Kā galvenajam trenerim un asistentam viņam ir pieredze arī ASV jaunatnes izlasēs, ar kurām Hainss izcīnījis visu kalumu godalgas pasaules meistarsacīkstēs.

2011. gadā, vadot Vilksbāras/Skrentonas "Penguins" komandu, Hainss tika atzīts par Amerikas Hokeja līgas (AHL) sezonas labāko treneri. Bostonas Universitātē trenera gaitas sākušais Hainss NHL vadījis arī Ņūdžersijas "Devils" un Nešvilas "Predators" komandas.

Latvijas un ASV izlases pasaules čempionātā tiksies apakšgrupu turnīra noslēgumā 21. maijā. Pirmo spēli amerikāņi aizvadīs 10. maijā pret zviedriem, latvieši – 11. maijā pret poļiem, un vēl grupā spēlēs arī Vācija, Slovākija, Francija un Kazahstāna.

Izmantotie resursi:
LETA