Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Kanādas galvenais treneris pasaules čempionātā būs pērn zeltu izcīnījušais Turiņī

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kanādas galvenais treneris pasaules čempionātā būs pērn zeltu izcīnījušais Turiņī
Andrē Turiņī. Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase nosaukusi treneru štābu maijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Galvenā trenera sviras atkal būs Andrē Turiņī rokās. Pērn viņš kanādiešus aizstūrēja līdz zelta medaļām.

Andrē Turiņī aiz muguras trīs sezonas kā Nacionālās hokeja līgas kluba Arizonas "Coyotes" galvenajam trenerim, kamēr Kanādas izlasē 2024. gada pasaules čempionāts viņam būs ceturtais piegājiens. Pērn Turiņī kā galvenais treneris izcīnīja zeltu, kamēr 2021. un 2022. gadā viņš bija asistents, kanādiešiem izcīnot zeltu un sudrabu.

Viņam asistēs Dīns Evasons, Džejs Vudkrofts un Stīvs Ots. Evasons kā galvenais treneris trīs reizes aizveda Minesotas "Wild" līdz Stenlija kausa izcīņai, bet pērn viņš tika atbrīvots no amata. Vudkrofts šo sezonu sāka kā Edmontonas "Oilers" galvenais treneris, bet pēc neveiksmīgā ievada zaudēja krēslu. Savukārt Ots jau septīto sezonu strādāja Sentluisas "Blues" treneru štābā, bet kā spēlētājs piedalījās 2010. gada pasaules čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeycanada.ca/en-ca/n...