Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieci Vāciju nākamajā nedēļā papildinās trīs NHL spēlētāji

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pretinieci Vāciju nākamajā nedēļā papildinās trīs NHL spēlētāji
Džons Džeisons Peterka. Foto: AP/Scanpix

Vācijas hokeja izlases treniņnometni pirms pasaules čempionāta, kas sāksies pēc divām nedēļām, nākamajā nedēļā papildinās trīs Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji – vārtsargs Filips Grūbauers, kā arī uzbrucēji Džons Džeisons Peterka un Niko Šturms.

32 gadus vecais Filips Grūbauers sargāja Sietlas "Kraken" vārtus, 36 spēlēs atvairot 89,9% metienu, vidēji ielaižot 2,85 vārtus un aizvadot divas sausās spēles. Grūbaueram aiz muguras 12 sezonas NHL. Vācijas izlasi viņš pārstāvējis četros pasaules čempionātos.

22 gadus vecais Džons Džeisons Peterka aizvadījis otro pilnvērtīgo sezonu Bufalo "Sabres" kreklā. 82 mačos uzbrucējs guva 28 vārtus un sakrāja 50 punktus. Pērn viņam 77 spēles un 32 punkti. Pērn Peterka bija sudraba medaļnieces Vācijas rezultatīvākais spēlētājs, desmit mačos tiekot pie 12 punktiem (6+6). Rezultātā Peterka tika atzīts par pasaules čempionāta labāko uzbrucēju un iekļauts simboliskajā izlasē.

28 gadus vecais Niko Šturms pārstāvēja Sanhosē "Sharks", un 63 spēlēs viņš guva piecus vārtus un iekrāja 13 punktus. Šturms NHL pavadījis sešas sezonas. Arī viņš pērn izcīnīja sudrabu, desmit spēlēs pasaules čempionātā iemetot sešus vārtus un sakrājot astoņus punktus.

Latvija un Vācija spēkosies 15. maijā Ostravā.

Izmantotie resursi:
https://www.deb-online.de/2024/04/2...