Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas krosa vasaras sezonu atklās viens no lielākajiem pieteikumu skaitiem folkreisa vēsturē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas krosa vasaras sezonu atklās viens no lielākajiem pieteikumu skaitiem folkreisa vēsturē
Foto: AX Latvia

Noslēdzies pieteikumu pieņemšanas termiņš Folkreisa Vasaras kausa un autokrosa Krosa komisijas kausa pirmajam posmam Smiltenē, Tepera trasē. Svētdienas sacensības atklās Latvijas krosa sporta veidu vasaras sezonu. Dalībnieku skaits rāda – sezonas sākums ir varens!

Mēnesi garā pieteikšanās procedūra sarūpējusi vienu no lielākajiem pieteikumu skaitiem Folkreisa vēsturē – 125 sportisti gatavi doties cīņā Folkreisā (80 dalībnieku), Folkreiss 4WD klasē (21) un autokrosa Krosa komisijas kausā (24). Diena būs gara, taču uzvaras šādā konkurencē būs saldas!

Folkreiss pulcēs 80 dalībniekus. Pamatklases papildu ieskaitēs pilni fināla starta laukumi: pa 11 braucējiem Junioru kausā un Dāmu klasē. Daudz debitantu – par Gada labākā debitanta statusu cīnīsies 17 braucēji, kuri līdz šim gadam vēl ne reizi nav startējuši Folkreisā.

Vēl vienu ievērojamu soli uz priekšu sper Folkreiss 4WD klase, kura aizvadīs savu trešo pastāvēšanas sezonu. No pirmajām piecām mašīnām 2022. gada vasarā klase izaugusi līdz 21 pieteikumam šajā nedēļas nogalē. Klase aizraujoša ne tikai braukšanas ziņā, bet ir īpaši baudāma arī skatītājiem.

Jaunu uzrāvienu guvusi arī Krosa komisijas kausa izcīņas autokrosa klase. Ieskaite, kas kalpo kā starpposms starp Folkreisu un Latvijas autokrosa vai rallijkrosa čempionātu, Smiltenē pulcēs 24 dalībniekus.

Līdz ar lielo un lielisko dalībnieku skaitu mainījusies svētdienas sacensību programma, kas attiecas gan uz sportistiem, gan līdzjutējiem! Svētdien pl.7:45 startēs brīvie treniņi, kuros varēs piedalīties vienīgi sacensību debitanti un junioru vecuma braucēji. Savukārt jau pl.8:15 paredzēts pirmās kvalifikācijas sērijas sērijas sākums, tātad braucieni ar kopēju startu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv